Kako trgovati s terminskimi pogodbami za kriptovalute na OKEx

Terminske pogodbe so izvedeni finančni instrumenti, ki dvema strankama omogočata, da v prihodnosti skleneta pogodbe o prodaji in nakupu finančnega premoženja za zavarovanje terjatev na vnaprej določeni datum in ceno. Tako kupci kot prodajalci lahko zaklenejo ceno osnovnega sredstva za zavarovanje pred neugodnimi spremembami cen. V primeru terminskih pogodb za kriptovalute je osnovno sredstvo v večini primerov Bitcoin (BTC) ali druga vrhunska kriptovaluta..

OKEx podpira trgovanje s terminskimi pogodbami za devet najboljših digitalnih sredstev, kot sta Bitcoin in Ether (ETH). Vsaka pogodba za OKEx predstavlja BTC v vrednosti 100 USD ali 10 digitalnih sredstev v vrednosti 10 USD (tj. ETH, LTC itd.).

Čeprav so terminske pogodbe v primerjavi s promptnim trgovanjem relativno napredni izdelki in vključujejo različna tveganja, lahko izkušeni uporabniki sledijo tem vodnikom po korakih za začetek trgovanja s terminskimi pogodbami na OKEx.

1. korak: Pojdite na odsek terminskih pogodb

Pojdite na domačo stran OKEx in se pomaknite do Trgovina v zgornjem meniju, da si ogledate razpoložljive trge. Nato kliknite Osnovno pod "Prihodnosti" za odpiranje oddelka terminskih pogodb. Osnovna različica ponuja dobro izhodišče za začetnike. Če ste izkušen trgovec, lahko izbirate Napredno za celovitejšo nadzorno ploščo.

Za namene tega vodnika o trgovanju s terminskimi pogodbami s kriptovalutami bomo uporabili osnovno nadzorno ploščo kot referenco za trgovanje s kriptovalutami na OKEx.

Kako trgovati s terminskimi pogodbami s kriptovalutami

2. korak: Aktivirajte terminsko trgovanje

Začetniki trgovanja s terminskimi pogodbami morajo razumeti in se zavedati tveganj. Šele po potrditvi polja bo to mogoče Aktivirajte trgovanje izvedenih finančnih instrumentov na OKEx, kot je prikazano na spodnjem zaslonu.

Kako trgovati z aktivacijo terminskih pogodb

3. korak: Prenesite sredstva na svoj terminski račun

Preden začnete trgovati, morate financirati svoj terminski račun. Če na svojem terminskem računu nimate nobenega stanja, kliknite Prenos (bodisi na "Trgovanje s terminskimi pogodbami" strani ali na "Sredstva" spustni seznam v zgornjem meniju) za premikanje sredstev med računi.

Če na svojem računu OKEx nimate kripto sredstev, lahko bodisi kupite kripto bodisi se naučite, kako položiti kripto na OKEx z našim vodnikom za začetnike, kako začeti trgovati s kripto.

Za trgovanje s terminsko pogodbo z oznako "BTCUSD0807," ki je pogodba s kritjem na kovance, morate prenesti BTC s svojega računa "Račun financiranja" svojemu "Terminski račun." V tem primeru je terminski račun "Račun BTCUSD." Vnesite znesek, ki ga želite nakazati, in kliknite Potrdite.

4. korak: Izberite terminsko pogodbo za trgovanje

Ko se prijavite in si ogledate odsek terminskih pogodb, morate najprej izbrati vrsto marže na vrhu strani (tj.., Future s pribitkom na kovance, ki so poravnani v osnovni digitalni valuti, ali Tržne terminske pogodbe USDT, ki so poravnani v USDT). Nato izberite želeni časovni okvir za iztek pogodbe. Razpoložljive možnosti so Tedensko, dvotedensko, četrtletno in dvomesečno.

Po tem lahko v levi vrstici izberete eno od razpoložljivih terminskih pogodb. V tej vadnici bomo izbrali tedensko terminsko pogodbo z oznako "BTCUSD0807" kot primer.

Glede na njegovo ime BTCUSD0807 lahko vidimo, da je BTC valuta poravnave, USD pa enota cene terminske pogodbe. Zadnje štiri števke, 0807, označujejo datum dostave – v tem primeru 7. avgusta 2020. Terminske pogodbe na OKEx se poravnajo vsak petek ob 8:00 po UTC.

5. korak: Izberite vrsto vzvoda za trgovanje s terminskimi pogodbami

Po financiranju terminskega računa lahko izberete način marže (bodisi "Fiksno" ali "Križ") in izberite želeni multiplikator vzvoda. Če izberete "Fiksno" margin mode, marža ostane enaka ne glede na nihanja cen, medtem ko se, če izberete, spreminja glede na ceno "Križ" način marže.

vrsta vzvoda za trgovanje s terminskimi pogodbami

6. korak: Vnesite podrobnosti naročila in izvedite

Po izbiri vrste marže in množitelja vzvoda lahko vnesete želeno "Vrsta naročila," "Cena" in "Znesek" za trgovino. Če želite naročilo izvršiti čim prej, lahko kliknete BBO (tj. ponudba z najboljšo ponudbo).

Po vnosu podrobnosti naročila lahko kliknete Odpri dolgo za sklenitev dolge pogodbe (za nakup BTC) ali kliknite na Odpri Short če želite postaviti kratko pozicijo (prodati BTC).

Tabela trgovanja s terminskimi pogodbami - BTC-USD

Na primer, lahko nastavite omejeno naročilo 11.300 USDT in odprete dolgo pozicijo za "BTCUSD0807" z želenim zneskom BTC.

7. korak: Preglejte izvršeno naročilo

Po zaključku trgovanja bo vaše naročilo oddano in lahko s klikom na status vašega položaja preverite Odprte pozicije na zavihku na dnu domače strani trgovanja. Ta razdelek prikazuje koristne informacije, kot je "Povpr. Cena," "Likvidacijska cena," "Nerealizirani P&L" in tako naprej.

8. korak: (neobvezno) Zaprite svoj položaj

Če želite nadomestiti svojo odprto pozicijo, lahko to storite s klikom Zapri v "Odprte pozicije" zavihek.

Pristojbine za trgovanje s kripto terminskimi pogodbami na OKEx

Za trgovanje s terminskimi pogodbami na OKEx so poravnalne provizije 0,03% za vse žetone. Uporabljata se tudi pristojbina za izdelovalca in taker, odvisno od trgovalnega položaja (tj. Izdelovalca ali takerja), ki ga sprejmejo uporabniki. Odstotek provizij za Maker in Taker se razlikuje glede na različne stopnje uporabnikov. Za več podrobnosti si lahko ogledate tabelo s provizijami.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map