OKEx Unified Account: Uvod, prednosti in vadnice

Priročnik za uporabo nove funkcije Unified Account za nemoteno trgovanje na OKEx

V podjetju OKEx si nenehno prizadevamo za odličnost in cenimo povratne informacije uporabnikov, saj izboljšujemo obstoječe storitve in uvajamo nove ponudbe in funkcije. Nekatera področja, ki smo jih opredelili za izboljšanje, vključujejo naslednje:

  • Sredstva so ločena na različne račune in upravljanje z njimi lahko postane zapleteno.
  • Uporabniki ne morejo delniškega kapitala deliti z različnimi izvedenimi računi, kar vodi do neprijetnosti in majhne izrabe kapitala.
  • Počasno poravnavanje izvedenih finančnih instrumentov pomeni, da uporabniki ne morejo takoj realizirati svojega dobička.

Da bi vsem uporabnikom omogočili bolj nemoteno in učinkovito trgovanje na OKEx, smo za našo platformo objavili funkcijo poenotenega računa. Trenutno uvajamo to novo funkcijo z naslednjimi tremi načini za olajšanje trgovcev:

  • Preprost način računa
  • Način marže z eno valuto
  • Način marže z več valutami

Uporabniki lahko izberejo različne načine, ki so na voljo v okviru funkcije Unified Account, in za aktiviranje načina večvalutne marže bodo morali opraviti kratek kviz.

Pod preprostim računom lahko uporabniki trgujejo samo na promptnem trgu in kupujejo opcijske pogodbe. Uporabniki, ki želijo trgovati s finančnim vzvodom, trajnimi zamenjavami in terminskimi pogodbami ali prodajati opcijske pogodbe, bodo morali razmisliti o drugih dveh poenotenih načinih računa..

Na računu enovalutnega kritja lahko uporabniki trgujejo z vsemi proizvodi, vključno s promptnimi, promptnimi finančnimi vzvodi, trajnimi zamenjavami, terminskimi pogodbami in opcijami, lahko pa se odločijo za uporabo navzkrižne marže ali izolirane marže z odprtimi pozicijami. V načinu navzkrižnega kritja si lahko vsi instrumenti, ki uporabljajo isto valuto za poravnavo, delijo maržo. To pomeni, da se dobički in izgube lahko med seboj kompenzirajo med izračunom tveganja.

Pri odpiranju pozicij na enovalutnem maržnem računu morajo uporabniki zagotoviti, da imajo zadostno stanje ustrezne valute. Po odprtju pozicije lahko uporabniki ročno nakažejo maržo in iz nje, lahko pa nakažejo le znesek nad zahtevami za začetno maržo (ali IMR). Če v ustrezni valuti ni dovolj zavarovanja, lahko sproži zmanjšanje pozicij, likvidacijo ali morebitno izgubo vseh sredstev v tej valuti. Z uporabo načina izoliranega roba lahko uporabniki ločijo tveganje za različne položaje.

Uporabniki imajo na računu z več valutami marže dostop do trgovanja z vsemi izdelki, njihova sredstva v različnih valutah pa bodo uporabljena kot zavarovanje po pretvorbi v njihovo vrednost v USD. To pomeni, da tudi če ima uporabnik nezadostno stanje ali lastniški kapital v posamezni valuti, lahko trguje, če ima zadostno skupno zavarovanje v USD. Ta vrsta računa podpira tudi pozicijo navzkrižne marže in izolirane marže, pri uporabi marže z več valutami pa sta podprta izravnava dobička in izgube ter izravnava tveganja.

Zaradi velikih razlik v likvidnosti trga posamezne valute platforma izračuna dejansko vrednost USD posamezne valute s popustom glede na stopnjo likvidnosti. Pri tej vrsti računa bo, če bilančna vsota v ameriških dolarjih ne zadostuje glede na zahtevo po vzdrževalni marži za vse pozicije, sproženo zmanjšanje pozicije ali likvidacija.

Kako trgovati na OKEx z uporabo enotnih načinov računa

Uporabniki OKEx lahko izbirajo med tremi načini poenotenega računa – enostavna, enovalutna ali večvalutna marža – in sledijo spodnjim korakom, da začnejo trgovati z vsakim.

Preprost način

V preprostem načinu trgovanja lahko uporabniki izvajajo pogodbe o promptnem trgovanju in nakupih.

1. korak: Izberite preprost način za trgovanje

Prijavite se v svoj račun prek domače strani OKEx in nato pojdite na "Sredstva" v zgornjem desnem kotu in kliknite na Začnite demo trgovanje.

Na naslednjem zaslonu kliknite ikono polja z orodji poleg "Informacije" izbrati način trgovanja. Privzeta izbira je "Preprosto."

2. korak: Izberite trgovalni par

Trgovski par lahko izberete s klikom na BTC / USDT (privzeta izbira) v zgornjem levem kotu strani za trgovanje, da odprete spustni meni.

3. korak: Vnesite podrobnosti o transakciji

Ko izberete trgovalni par, vnesite podrobnosti o transakciji. V tem primeru bomo uporabili omejeno naročilo za nakup 20 BTC. Ko ste pripravljeni, kliknite na Kupite BTC nadaljevati.

4. korak: Preglejte naročilo

Ko oddate naročilo, ga lahko pregledate pod "Odprta naročila" zavihek.

Način marže z eno valuto

Enovalutna marža je način trgovanja, namenjen nepoklicnim trgovcem. Ti uporabniki lahko trgujejo s promptnimi pogodbami, terminskimi pogodbami, opcijami, trajnimi pogodbami in finančnim vzvodom, kot način marže pa lahko izbirajo med ločenim križem ali križem z eno valuto..

1. korak: Aktivirajte način enojne marže

Če želite izbrati drug način, znova kliknite ikono orodjarne poleg "Informacije" na trgovalnem zaslonu. Ko izberete način računa, se prikaže polje s tremi načini in možnost "Aktivirajte" druga dva.

2. korak: Preberite izjavo o zavrnitvi odgovornosti, da aktivirate način devizne marže

Ko kliknete na Aktivirajte, preberite razkritje ter pogodbe o trgovanju s terminskimi pogodbami, večno zamenjavo in trgovanjem z opcijami, da aktivirate trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti. Ko preberete dogovore, potrdite potrditveno polje in kliknite Aktivirajte trgovanje nadaljevati.

Po tem boste videli "Enovalutna marža" kot aktivni način računa.

3. korak: Izberite način trgovanja z pari in maržami

V tem primeru bomo trgovali s terminskimi pogodbami BTC, medtem ko je aktivno trgovanje Demo. Premaknite miškin kazalec nad "Trgovina" v zgornji menijski vrstici in kliknite na Prihodnosti Spodaj "Odvod."

Zdaj izberite trgovalni par, tako da kliknete spustni meni poleg valute v zgornjem levem kotu strani za trgovanje. V tem primeru bomo želeli terminsko pogodbo z naslovom "BTCUSD1218," kar pomeni, da bo terminska pogodba poravnana 18. decembra. Ko izberete trgovalni par, lahko zdaj izbirate med njimi Križ ali Izolirano kot način marže. Mi bomo izbrali Izolirano v tem primeru.

4. korak: Vnesite podrobnosti o transakciji

Izberite vrsto naročila za svojo transakcijo: Omejitev, Tržnica ali Nehaj. V tem primeru bomo izbrali omejeno naročilo in vnesli želene podrobnosti o transakciji.

Pri vstopu v dolgo pozicijo na terminskem trgu lahko s pritiskom prilagodimo višino finančnega vzvoda dolga Spodaj "Količina."

Vnesite znesek vzvoda in kliknite Potrdite. Nato kliknite Odpri dolgo (Demo trgovanje) nadaljevati.

5. korak: Preglejte svojo transakcijo

Po zaključku trgovanja lahko stanje svojega položaja pregledate s klikom na Zgodovina naročil na zavihku na dnu domače strani trgovanja.

Ta razdelek prikazuje koristne informacije, kot je "Povpr. Cena," "Provizija," "Stanje" in tako naprej.

Način marže z več valutami

Način marže z več valutami je namenjen profesionalnim trgovcem in uporabnikom API-jev. Ta način trgovanja omogoča uporabnikom, da trgujejo s spotom, opcijami, terminskimi pogodbami, trajnimi pogodbami in vzvodom ter izbirajo med načinom izolirane marže in navzkrižnim načinom, ki omogoča uporabo vseh valut kot marže.

1. korak: Aktivirajte način marže z več valutami

Še enkrat kliknite ikono polja z orodji poleg "Informacije," spremenite vrsto načina in Aktivirajte večvalutni način marže.

2. korak: Odgovorite na kviz in preberite izjavo o omejitvi odgovornosti

Za začetek trgovanja v multivalutnem načinu marže morajo uporabniki opraviti kratek kviz in prebrati pogodbe o trgovanju za terminske pogodbe, večne zamenjave in trgovanje z opcijami..

Po opravljenem kvizu in branju uporabniških sporazumov o trgovanju kliknite Aktivirajte trgovanje nadaljevati.

3. korak: Izberite način trgovanja in način marže

V tem primeru bomo sprožili dolgo pozicijo s pogodbo o trajni zamenjavi BTCUSD. Še enkrat se pomaknite do "Trgovina" v zgornjem meniju in kliknite na Večno Spodaj "Odvod."

V meniju trgovalnih parov lahko izbirate med Križ ali Izolirano kot način marže. Mi bomo izbrali Križ v tem primeru.

4. korak: Vnesite podrobnosti o transakciji

Izberite vrsto naročila za svojo transakcijo: Omejitev, Tržnica ali Nehaj. Nato vnesite podrobnosti o transakciji.

Pri vstopu v dolgo pozicijo na terminskem trgu lahko s pritiskom prilagodimo višino finančnega vzvoda Vzvod Spodaj "Količina."

Vnesite znesek vzvoda in kliknite Potrdite. V tem primeru smo vzvod postavili na 15x. Ko ste pripravljeni, kliknite na Odpri dolgo (Demo trgovanje) nadaljevati.

5. korak: Preglejte svojo transakcijo

Trgovci lahko v zavihku spremljajo svoje maržne položaje "Informacije o navzkrižnem tveganju." Ta zavihek prikazuje stanje razpoložljive marže, začetne marže, marže vzdrževanja in razmerja med mejami.

Po zaključku trgovanja lahko stanje svojega položaja pregledate s klikom na Zgodovina naročil na zavihku na dnu domače strani trgovanja.

Ta razdelek prikazuje koristne informacije, kot je "Povpr. izpolnite Cena," "Provizija," "Stanje" in tako naprej.

Preizkusite poenotene račune in si prislužite nagrade

Vse trgovce pozivamo, da preizkusijo novi sistem poenotenega računa za priložnost za osvojitev nagrad USDT.

Obvladajte svoje veščine trgovanja v konkurenci OKEx Unified Account Elite in si delite skupni nagradni sklad 260.000 USDT! Tekmovanje OKEx Unified Account Elite se bo začelo s tekmovanjem za trgovanje in tekmovanjem za povratne informacije, ki imata nagradni sklad 150.000 USDT oziroma 110.000 USDT.

Za podrobnosti o upravičenosti in nagradah glejte uradno obvestilo.

Sledite OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map