Pojasnili so provizije za trgovanje s kriptovalutami na OKEx

Nedavni tek Bitcoinov bikov je znova postavil kriptovalute pod žaromete in spodbuja nove udeležence, da vstopijo v vesolje. Da bi olajšal novince, OKEx ne ponuja le bonusov za prijavo, temveč ponuja tudi podrobne vire, kot so poglobljen vodnik za trgovanje s kriptovalutami in vadnica o trgovanju s kriptovalutami na naši platformi.

V tem članku bomo poenostavili in razložili vse provizije za trgovanje s kriptovalutami na OKEx, vključno z razčlenitvijo vrste provizij, njihovih pravil in njihovih odstopanj glede na uporabniške ravni in vrste sredstev.

Vrste provizij za kripto trgovanje: Provizije za proizvajalce in prevzemnike

Preprosto povedano, izdelovalci so trgovci, ki v knjigo naročil borze dodajo likvidnost tako, da oddajo omejena naročila, ki se ne izpolnijo takoj in so na voljo drugim..

Po drugi strani pa prevzemniki so trgovci, ki iz knjige naročil odstranijo likvidnost z izvrševanjem tržnih naročil, ki porabijo mejna naročila proizvajalcev..

Proizvajalci običajno plačujejo nižje provizije in jih tako spodbudijo k dodajanju likvidnosti v knjigo naročil borze. Medtem odjemalci plačujejo višje pristojbine v primerjavi s tem, ker takoj izpolnijo svoja naročila.

Provizije za proizvajalce / prevzemnike OKEx

Na OKEx je stopnja izplačil in izvajalcev odvisna od naslednjih dejavnikov:

  • Stopnje strank
  • Trgovalni trgi
  • Razred sredstev

Spodaj opisane stopnje se uporabljajo za vsako trgovino.

Stopnje strank

"Običajno" in "VIP" sta dva glavna uporabniška segmenta na OKEx, pri čemer ima vsak svoj nivo ali raven.

Običajni uporabnik OKEx-a ima mesečni obseg trgovanja manj kot 5 milijonov USD. Ta segment je nadalje razdeljen na pet stopenj, ki temeljijo na gospodarstvih OKB – izvorni žeton platforme. Večje je število OKB, ki jih ima uporabnik, višja je njihova stopnja in nižje pristojbine plača.

Običajni uporabniki lahko postanejo VIP uporabniki, če imajo najmanj mesečni obseg trgovanja 5 milijonov USD. Za VIP uporabnike obstaja sedem stopenj, mesečni prag obsega trgovanja pa se giblje od 5 do 1 milijarde dolarjev, njihova dnevna omejitev umika pa od 600 do 2.000 BTC.

Od VIP ravni lahko to izkoristijo štirje uporabniki naprej "negativno" provizije za proizvajalce na različnih trgih, kot je večno trgovanje z zamenjavami. Uporabniki na ravni VIP na primer dobijo negativne stroške proizvajalcev za vse trge, vključno s promptnimi terminskimi pogodbami, zamenjavami in opcijami, in posledično zaslužijo provizije za vsako naročilo..

Trgi in razredi sredstev

Odstotki provizij za izdelovalce in prevzemnike se razlikujejo tudi glede na trge spot, terminske pogodbe, trajne zamenjave in trge opcij, vsak od teh trgov pa ima različne kategorije razredov sredstev..

Sredstva, ponujena v promptnem trgovanju, so razvrščena v razred A, B, C in promocijska. Terminske pogodbe imajo le sredstva razreda A in B, zamenjave razreda A, B in promocijske, medtem ko opcije nimajo določenih razredov sredstev, saj so BTC, ETH in EOS edine kriptovalute, ki so na voljo za trgovanje.

Sredstva razreda A predstavljajo glavne kriptovalute, kot so BTC, ETH, LTC in OKB, medtem ko so drugi razredi sredstev podrobno opisani v Provizije za trgovanje z OKEx strani.

Izračuni provizij za trgovanje

Veljavne provizije za trgovanje se izračunajo na podlagi najvišje stopnje uporabnikov za vse trgovalne produkte, kot je podrobno opisano v spodnjih lestvicah provizij za sredstva razreda A.

Stopnje pristojbin za sredstva razreda A za običajne uporabnike

Stopnje pristojbin za sredstva razreda A za VIP uporabnike

Če ima uporabnik na primer mesečni obseg promptnega trgovanja 10 milijonov USD (VIP2), mesečni obseg terminskih pogodb 200 milijonov USD (VIP3) in mesečni obseg opcij 5 milijonov USD (VIP1), se uporabnina za trgovanje izračuna na podlagi najvišje stopnje – VIP3 – in enako velja tudi za druge uporabnikove trgovinske dejavnosti na OKEx.

Za vse podrobnosti o strukturi provizij za različne razrede sredstev glejte to obvestilo.

Poravnava provizij za trgovanje

Provizija za trgovanje se poravna v valuti, ki jo kupi uporabnik.

Na primer za par BTC / USDT, ko uporabnik kupi BTC z uporabo USDT, se v BTC odšteje provizija, medtem ko ko uporabnik proda BTC za USDT, se pristojbina za prevzem odšteje v USDT.

Provizije za trgovanje s terminskimi pogodbami

Uporabniki se morajo poleg pristojbin za izdelovalce in prevzemnike zavedati še pristojbin za poravnavo terminskih pogodb in prisilne likvidacije.

Poravnava se zaračuna ob poravnavi terminske pogodbe. Stopnja provizije znaša 0,03% za vse kovance in žetone ter velja za običajne in VIP uporabnike.

Prisilna likvidacija poteka v naslednjih primerih:

  1. V načinu fiksne marže, če je razmerje med stopnjo vzdrževanja in uporabnikom nižje od 10% njihove marže za 10-kratni vzvod.
  2. V delni likvidaciji, če je razmerje med stopnjo vzdrževanja in uporabnikom nižje od zahtevane minimalne stopnje.

Uporabniki plačajo pristojbino, kadar pride do prisilne likvidacije. Ta pristojbina je enaka pristojbini za prevzem uporabnika na trenutnem nivoju uporabnika. Provizija za prisilno likvidacijo velja tudi za večno trgovanje s swap.

Provizije za trgovanje, značilne za opcijske pogodbe

Trgovci z opcijami se morajo zavedati provizij za uveljavljanje opcij ter provizij za likvidacijo in delno likvidacijo.

Pristojbine za izvajanje opcij se zaračunajo, ko uporabniki uveljavijo svoje možnosti. Ta stopnja pristojbine znaša 0,02% in velja za običajne in VIP uporabnike. Enodnevne in dvodnevne opcije so oproščene takse za izvajanje in praviloma stopnja provizije za posamezno opcijsko pogodbo ne bo presegla 12,5% pogodbene premije..

Provizija za likvidacijo temelji na pristojbini za uporabnika prve stopnje za običajne in VIP uporabnike, medtem ko se pristojbina za delno likvidacijo razlikuje glede na uporabniško raven in ustrezne provizije za izdelovalce in prevzemnike. Med delno likvidacijo pa se samo za kratke pozicije uporablja ločena denarna kazen, določena na 0,2%, ki velja za običajne in VIP uporabnike. Ta denarna kazen se v trenutku poravnave vbrizga v zavarovalni sklad OKEx. Tako provizija za delno likvidacijo kot tudi likvidacija ne smeta presegati 12,5% premije opcijske pogodbe.

Čeprav ta priročnik na ravni uporabnikov predstavlja različne vrste plačil in njihovo uporabo, se lahko za nadaljnja vprašanja obrnete na naš center za podporo. Če še nimate računa na OKEx, se lahko tukaj prijavite, da začnete trgovati in pridobite 10 USD bonusa.

Niste trgovec z OKEx? Naučite se, kako začeti trgovati!

Sledite OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map