Začnite trgovati s kriptovalutami na OKEx

Vodnik po korakih za nove uporabnike za začetek trgovanja na OKEx

Kriptovalute danes predstavljajo stotine milijard dolarjev tržne kapitalizacije in so priča dnevnim količinam trgovanja v podobnih razmerjih. Medtem ko Bitcoin vodi na trgu kot izvirna digitalna valuta, so altcoin-i, kot so ETH, XRP, LTC in ADA, tudi dokaj likvidni in se z njimi trguje na najboljših kripto borzah, kot je OKEx. Če ste nov v trgovanju s kriptovalutami, vas bo ta vadnica vodila skozi korake in vam pomagala pri izvedbi prve trgovine s kripto valutami V redu.

1. korak: Prijava na račun za trgovanje s kriptovalutami na OKEx

Če želite začeti trgovati s kriptovalutami na OKEx, se morate najprej prijaviti za račun. To lahko storite tako, da obiščete domačo stran in kliknete na Prijavite se v zgornjem desnem kotu.

Opomba: Pred prijavo preverite, ali OKEx podpira vašo državo.

Vnesite svoj e-poštni naslov in ustvarite geslo za svoj račun s pomočjo polj na strani za prijavo ali namesto tega uporabite svojo telefonsko številko.

Trgovanje s kriptovalutami za začetnike - prijava na račun

Po vnosu podrobnosti kliknite Prijavite se in morali boste potrditi svoj e-poštni naslov ali telefonsko številko s kodo, ki jo je poslal OKEx. Ta koda je veljavna 30 minut in po tem poteče, zato morate postopek ponoviti.

Ko vnesete kodo in potrdite svoj e-poštni naslov ali telefonsko številko, boste prijavljeni v svoj novi račun OKEx in vas bo pozdravil pozdravni zaslon.

Vodnik za trgovanje s kriptovalutami - Dobrodošli

Vaš račun OKEx je zdaj ustvarjen in lahko nadaljujete z nakupom kripto ali deponiranjem obstoječih sredstev prek možnosti na pozdravnem zaslonu. Vendar bomo te razdelke obravnavali kasneje v tej vadnici.

Pregled osnovnih nastavitev računa

Obstajajo številne nastavitve računa, s katerimi se morate seznaniti, preden začnete trgovati na OKEx. Do svojih nastavitev lahko dostopate tako, da z miško premaknete ikono profila (poleg menija »Sredstva«) in kliknete Pregled.

V razdelku Pregled so prikazani podatki o vašem profilu ter druge nastavitve računa, kot so varnost, preverjanje, nastavitve, višina provizije, omejitve umika itd.

Zaščita računa OKEx

Vse uporabnike OKEx spodbujamo, da izkoristijo različne varnostne ukrepe in funkcije, ki jih ponuja borza. Te možnosti lahko začnete pregledovati s klikom na Varnostne nastavitve v zgornji menijski vrstici ali varnostni predlogi v razdelku Pregled.

Z možnostmi »Geslo«, »Preverjanje mobilnega omrežja« in »Google Authenticator« lahko zaščitite svoj račun in vklopite »Obvezna 2FA« ter zahtevate, da se v vsa e-poštna sporočila, ki jih prejmete od OKEx, vključi »Koda za preprečevanje lažnega predstavljanja«. V kombinaciji te možnosti ponujajo zanesljive, vodilne varnostne ukrepe za vaš račun.

Potrditev računa OKEx ali KYC

Medtem ko OKEx od uporabnikov ne zahteva, da preverijo svoje račune za deponiranje in trgovanje s kripto, omejitve dviga ostanejo v veljavi, dokler se postopek KYC ne zaključi. Če želite začeti postopek, lahko kliknete Preverjanje iz podmenija na zaslonu z nastavitvami ali s spustnega seznama po krmarjenju do ikone profila.

Glede na vrsto računa lahko nadaljujete bodisi kot posameznik bodisi kot družba in boste morali predložiti ustrezne podatke in upoštevati vse korake. Ko preverjate svoj račun kot posameznik, morate imeti pri roki osebni dokument, ki ga je izdal državni organ (običajno potni list).

Kot smo že omenili, preverjanje ni potrebno za začetek trgovanja s kripto, postopek pa lahko dokončate pozneje, preden dvignete svoja sredstva.

Nastavitev jezika in lokalne valute

Z odpiranjem lahko hitro spremenite jezik in nastavitve lokalne valute Preference, bodisi s spustnega seznama ikone profila bodisi z izbiro možnosti v podmeniju nastavitev.

Zaslon Preferences vam ponuja tudi možnost spreminjanja barvne sheme za trgovalne kotacije, ki jih vidite na OKEx.

2. korak: Nakup ali polog kripto za financiranje računa OKEx

Zdaj, ko je vaš račun nastavljen, potrebujete kripto sredstva, da začnete trgovati. Nadaljujete na dva načina – bodisi kupite kripto prek vhoda za nakup / prodajo na OKExu bodisi položite obstoječa sredstva na svoj račun OKEx.

Pred nadaljevanjem upoštevajte, da se vse dohodne kripto transakcije za vaš račun OKEx knjižijo na vaš finančni račun (podznaka v vašem računu OKEx). Če želite začeti trgovati ali uporabljati kateri koli drug izdelek OKEx, boste morali nakazati sredstva s finančnega računa na primer na Spot račun.

Nekatere oznake računov, na katere boste naleteli, vključujejo Spot Account, Futures Account, Options Account, Perpetual Swaps Account, P2P Account, Margin Account, Hranilni račun itd..

Možnost “Prenos” bomo prebrali pozneje v tej vadnici.

Nakup kripto prek OKEx

OKEx svojim uporabnikom ponuja intuitiven kripto prehod za nakup / prodajo, ki jim omogoča nakup devetih različnih kripto sredstev – vključno z BTC, ETH in USDT – z uporabo različnih lokalnih fiat valut. Prehod deluje v partnerstvu z različnimi prodajalci in procesorji fiat, podpira pa takojšen nakup kriptovalut, ki jih nato neposredno položite na svoj račun OKEx.

Do prehoda lahko dostopate s klikom na Kupiti prodati v glavnem meniju na OKEx. Ko se razdelek naloži, boste videli možnosti za podprte valute, s katerimi lahko plačujete in jih prejemate z različnimi načini plačila.

Prehod Buy / Sell podpira tudi P2P in trgovanje z bloki, več o teh storitvah pa lahko izveste v naši namenski vadnici OKEx Buy / Sell.

Vplačilo kripto na vaš račun OKEx

Uporabniki, ki že imajo digitalna sredstva, jih lahko zlahka položijo na svoje račune OKEx, da začnejo trgovati.

Če želite to narediti, miškin kazalec premaknite na »Sredstva« v zgornjem meniju in kliknite na Kavcija s spustnega seznama.

Zaslon za polog vam omogoča, da izberete katerega koli od podprtih žetonov ali kovancev, ki jih želite premakniti na svoj račun OKEx, in ustvarite ustrezen naslov. Na tej strani je dostopna tudi vaša celotna zgodovina nakazil.

Če na primer izberete ETH, bo OKEx ustvaril nov naslov za polog ETH, kamor boste poslali svoj ETH. Ogledali si boste lahko tudi opozorila ali opozorila v zvezi z vplačilom ter minimalne zneske.

Obiščete lahko tudi »Center za poročila«, tako da kliknete možnost v podmeniju. Tu lahko Ogled in prenos zgodovino trgovanja in računa.

Zadnja možnost podmenija na tej strani je »Pristojbine«, ki vam daje pregled veljavnih provizij za trgovanje na različnih trgih.

Ko je vaša transakcija potrjena, boste lahko položeni saldo videli s klikom na Sredstva v podmeniju ali s klikom na Moja sredstva s spustnega seznama »Sredstva« v zgornjem meniju.

Zaslon sredstva prikazuje vaše stanje, označeno z BTC, med računi »Financiranje«, »Trgovanje« in »Drugo« ter posamezna stanja žetonov. Zaslon vam omogoča tudi hiter dostop do možnosti „Polog“, „Izplačilo“ in „Prenos“, skupaj z možnostjo „Pretvori majhna stanja v OKB“.

Ko uspešno položite želeno kriptovaluto na svoj račun OKEx, lahko nadaljujete s trgovanjem.

3. korak: Kako trgovati s kriptovalutami na OKEx

Kot ena izmed vodilnih kripto borz na svetu, OKEx ponuja storitve in izdelke tako za nove kot za napredne trgovce. Čeprav obstajajo številne funkcije in trgi, ki jih lahko raziščete s svojim računom OKEx, se bomo za namene te vadnice za trgovanje s kriptovalutami sklicevali na izdelek Spot Trading..

Prenos kripto na vaš Spot račun

Če želite začeti trgovati s kripto na trgu Spot Trading, boste morali najprej prenesti svoja kripto sredstva s »Finančnega računa« na »Spot račun«. To lahko storite prek Prenos možnost, dostopna s spustnega seznama »Sredstva« v zgornjem meniju.

Zaslon »Prenos« vam bo omogočil, da izberete želeni kovanec ali žeton, si ogledate njegovo razpoložljivo stanje in prenesete ves ali določen znesek med različne račune.

V tem primeru, ko ste želeno kripto premaknili z »Računa za financiranje« na »Spot račun«, lahko nadaljujete na »Spot trgovanje«.

Ogled trga Spot Trading

Do trga Spot Trading lahko dostopate tako, da se v zgornjem meniju pomaknete do možnosti »Trgovina«, se pomaknete nad »Spot Trading« in nato izberete Osnovno ali Napredno. Razlika med obema nadzornima ploščama je, da napredna različica prikazuje več zgodovinskih podatkov in podpira izboljšana orodja za grafikone.

V tej vadnici bomo govorili o osnovnem načinu.

Zaslon Spot Trading prikazuje različne koristne informacije za trgovce in vam omogoča izbiro med številnimi tržnimi pari, ki so na voljo za trgovanje. Na spodnji sliki je na primer prikazan trg BTC / USDT, ki se privzeto odpre, ko zaženete Spot Trading.

Par BTC / USDT označuje, da boste na tem trgu trgovali med BTC in USDT. Tu prikazana velika številka (tj. 11.240,9) predstavlja ceno posameznega BTC v USDT, njegova rdeča barva pa kaže, da je ta številka pred kratkim padla (v tem primeru za -0,18%).

Na desni strani lahko vidite vrstico s seznamom drugih tržnih parov USDT, kot so LTC / USDT, ETH / USDT, OKB / USDT itd. Lahko kliknete katerega koli od njih, da preklopite pogled na trg in začnete trgovati med izbranimi kovanci.

Ker pa je to trg USDT, bodo vsi pari imeli USDT. Lahko se odločite tudi za spremembo trgov in na primer trgovanje med kripto pari.

Če želite to narediti, miškin kazalec premaknite nad “Crypto” v zgornjem podmeniju in med razpoložljivimi možnostmi izberite želeno kripto valuto.

Za ta primer bomo izbrali BTC, kar pomeni, da bodo vsi pari označeni z BTC izrazi in lahko neposredno trgujete med BTC in drugo digitalno valuto, kot je LTC, kot je prikazano spodaj.

Vodnik za trgovanje s kriptovalutami - LTC / BTC grafikon

Izvajanje trgovine na promptnem trgu

Ko izberete želeni trg in trgovalni par, lahko sklenete posel. Za ta primer smo na trgu USDT izbrali par ETH / USDT.

Spodnja slika prikazuje, kako se je v času pisanja 1 ETH trgoval za 388,24 USDT. Za izvedbo nakupa preprosto vnesite znesek ETH v polje »Znesek (ETH)« na desni strani informacij o ceni in grafikona..

Grafikoni za trgovanje s kriptovalutami

Privzeto bo »Vrsta naročila« nastavljena na »Omejitev«, kar pomeni, da bo vaše naročilo izvedeno po izbrani ceni ali boljši. Napredni trgovci lahko spremenijo vrsto naročila glede na svoje potrebe.

Polje »Cena (USDT)« samodejno prikaže tudi zadnjo trgovano ceno in je spremenljivo. Če nastavite želeno ceno nižjo od tržne stopnje, se vaše naročilo pridruži drugim v knjigi naročil, dokler ni izpolnjeno.

Na skrajni desni strani lahko vidite »Knjigo naročil«, ki predstavlja likvidnost trga tako s strani kupcev kot prodajalcev. Rdeče številke označujejo cene, ki jih prodajalci zahtevajo za ustrezne zneske v ETH, zelene številke pa predstavljajo cene, ki so jih kupci pripravljeni ponuditi za zneske, ki jih želijo kupiti.

Te številke so konsolidirane po cenah in ne predstavljajo nujno enega kupca ali prodajalca. Trenutna tržna cena (388,24 na spodnji sliki) predstavlja točko, ko se povpraševanja in ponudbe (prodajalci in kupci) zbližajo v knjigi naročil.

Ko se odločite za želeno ceno, jo vnesite v polje »Cena (USDT)« in nato »Znesek (ETH)«, ki ga želite kupiti. Nato se vam prikaže številka »Skupaj (USDT)« in lahko kliknete Kupite ETH za oddajo naročila, če imate na svojem računu Spot Trading dovolj sredstev (USDT).

Predložena naročila ostanejo odprta, dokler jih ne izpolnite ali prekličete. Te si lahko ogledate v Odprta naročila na isti strani in preglejte starejša, izpolnjena naročila v Zgodovina naročil zavihek. Oba zavihka vsebujeta tudi koristne informacije, kot sta “Izpolnjeno razmerje” in povprečna napolnjena cena.

Ko bo vaše oddano naročilo napolnilo, boste uspešno izvedli kripto trgovanje na OKEx.

Kovanci ali žetoni, pridobljeni s tem trgovanjem, bi vam morali biti zdaj na voljo v stanju „Spot Account“ in jih lahko prenesete na druge račune ali na finančni račun, preden jih lahko dvignete s pomočjo Dvigniti s spustnega seznama »Sredstva«.

Provizije za trgovanje s kriptovalutami

OKEx ima podroben razpored provizij za trgovanje, ki velja za uporabnike glede na njihov obseg trgovanja in imetja OKB.

Na splošno so trgovci kategorizirani kot izdelovalci in prevzemniki. Če oddate posel, ki se pridruži knjigi naročil, ste izdelovalec in če sprejmete katero koli ponudbo ali zahtevo iz knjige naročil, ste ponudnik.

Ker proizvajalci dodajajo likvidnost, plačujejo nižje pristojbine v primerjavi s podjetji Takers, ki likvidnost odstranjujejo s trga.

Upamo, da vam je ta vadnica pomagala razumeti, kako deluje trgovanje s kriptovalutami na OKEx. Če imate dodatna vprašanja, se obrnite na našo skupino za podporo tukaj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map