5 razlogov, zakaj so se ICO sesule in zakaj so varnostni žetoni prihodnost – mnenje

Obstajajo številni razlogi, zakaj trg kaznuje kripto, natančneje uporabne žetone.

Spodaj je nekaj glavnih dejavnikov, ki so privedli do nesreče.

Napačne poslovne koncepcije:

Čeprav je v vesolju nekaj veljavnih projektov, kot sta Factom in Stellar, je večina projektov bodisi odkritih prevar, bodisi vsaj groznih poslovnih konceptov.

Vsaj dvajsetkrat so me kontaktirali različni projekti, ki nameravajo biti ‘Uber na blockchainu’. V tem primeru poslovni model vključuje plačilne voznike v kriptovalutah, tako da lahko režejo posrednike.

Te klonove Uber najprej obvestim, da General Motors, Tesla, Uber in Lyft načrtujejo izdajo avtonomnih vozil v petih letih. Nato nadaljujem z vprašanjem, kako se načrtujejo za spopadanje s tem izzivom. Na splošno nimajo odgovora. Z drugimi besedami, načrtujejo, da bodo motili Uber tako, da bodo plačevali voznike v kripto, medtem ko bodo Uber zasedeni, da se bodo motili z odstranitvijo voznikov.

Drug primer so projekti, ki se oglašujejo kot “AirBNB na verigi blokov”. Vprašajte, kako načrtujejo trženje in nimajo pojma. Nekako pričakujejo, da bo povprečni potrošnik želel kupiti bitcoin, bitcoin prenesti na borzo, kupiti žeton podjetij in nato ta žeton prenesti na ‘platformo klonov AirBNB’.

Uporabnikom ni prijazno preprosto rezervirati počitnice. Če vprašate ta podjetja, kako bodo monetizirala, pogosto gre za povečanje vrednosti njihovih žetonov. Neureden posel brez dejanskega poslovnega načrta, en primer tega je Čebelji žetoni.

Te ICO nikjer ne potrdijo, kako bodo izdelek tržile ali kako načrtujejo zaslužek. Razlog je v tem, da 90% teh podjetij ne namerava služiti denarja s podjetjem, ampak gledajo le na zbiranje denarja z ICO.

Enako bi lahko uporabili na ducate drugih panog, za katere ICO trdijo, da jih motijo, kot so oglaševanje, trženje podružnic, shranjevanje podatkov, šport, zdravstveno varstvo itd..

Medtem ko bodo nekatera slaba podjetja izvajala STO, se bodo številke zmanjšale. Institucionalni vlagatelji bodo zahtevnejši, dodano regulativno okolje pa pomaga zagotoviti večjo preglednost STO.

Izmenjava pohlepa:

Obstajata dve vrsti podjetij, ki zbirata denar od ICO. Prevaranti, katerih cilj je zbrati denar in prodati izdelek, ter redna zagonska podjetja.

Novoustanovljena podjetja delujejo v omejenem proračunu, skrbno merijo stopnjo izgorevanja in poskušajo čim bolj raztegniti zbrani kapital. Sredstva se porabijo za plače, najemnine in druge operativne stroške. Ne morejo si privoščiti plačila 40 BTC za uvrstitev na HitBTC ali do 3.000.000 USD za uvrstitev na seznam Binance.

Medtem so projekti goljufij “vlagali” sredstva za zbiranje provizij. ICO del zbranega kapitala rezervira za trženje, ostalo pa hrani kot dobiček za pomembna sredstva, kot so “lambos”.

Kdo tržno nagrajuje?

Trg pogosto nagradi goljufive družbe, ki si lahko privoščijo plačilo pretiranih pristojbin za kotacijo. Uspeh ICO je odvisen od trženja in oglaševanja, namesto od dejanskega sprejetja izdelka ali prodora na trg.

Borze bi morale imeti koristi od trgovanja in ne od provizij za kotacijo. Kredite je treba dati Bittrex ker je ena redkih borz brez provizij. Zakonite borze vrednostnih papirjev ne bodo zaračunavale nič več kot osnovne pristojbine za kotacijo, kar zagotavlja enake pogoje za zakonita podjetja.

Trde vilice:

Teorija pravi, da so vilice evolucija, med vodstvom je nesoglasje, obe strani pa gresta po svoji poti, da nato ‘razcepite’ kodo. Nato zmaga najboljša vilica.

Čeprav ima ta teorija nekaj veljavnosti, povzroča številna vprašanja, kot so opisana:

  1. Zmeda na trgu – Povprečni potrošnik razmišlja o nakupu bitcoinov. Zdaj se morajo nekako naučiti ločevati med različicami, ki vključujejo: Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond, Bitcoin Dark, Bitcoin Cash ABC, Bitcoin Cash SV, Bitcoin Private in Bitcoin.
  2. Razredčevanje blagovne znamke – Če bi bilo 15 različic izdelkov Apple 15 različnih podjetij z imenom Apple, bi to zmanjšalo vrednost blagovne znamke. Enako velja za Bitcoin ali katero koli drugo vilico. Več vilic, bolj se bo vrednost zmanjšala. Najhujša stvar, ki se je zgodila Bitcoinu, je bila Bitcoin Cash.
  3. Čarobni denar – Celoten koncept Bitcoina je, da obstaja največ 21 milijonov kovancev. Vsaka vilica nato trg nauči, da je ta najvišja meja poljubna, saj lahko ta 21 milijonov še naprej ‘vilicete’ ali podvajate v neskončnost. Uniči koncept omejene ponudbe.

Digitalnih vrednostnih papirjev ni mogoče razcepiti, to zagotavlja celovitost blagovne znamke in odpravlja zmedo na trgu.

Volatilnost cen:

Obstajata dve težavi, da je Bitcoin tako nestanoviten, kot je trenutno.

  1. Ko cena začne padati, je trgovci ne želijo sprejeti. Nekatere panoge so super konkurenčne s tesnimi stopnjami dobička, zato si ne morejo privoščiti tveganja, da bi sprejele Bitcoin, razen če se takoj pretvori v fiat.
  2. Ko se cena stopnjuje kot decembra 2017 / januarja 2018, se pojavi nasprotna težava. Potrošniki ne želijo porabiti Bitcoina, saj vedo, da izgubljajo denar, ampak ta stopnjevanje cen povzroča kopičenje.

Obe zgornji težavi povzročata trenja na trgu in odvračata od sprejetja uporabnikov. To težavo lahko rešijo stabilni kovanci, ki so bili prvi pravi varnostni žetoni.

Hacking in napaka uporabnika:

Uporaba kriptovalut je težka in neusmiljena. Zahteva shranjevanje zasebnih ključev v upanju, da ključi nikoli ne bodo ogroženi in da uporabnik nikoli ne bo naredil napake. Ljudje zahtevajo popolnost in vedenje kot stroji.

Navadni človek ne želi, da bi ga izgubili zasebni ključi. To odtuji vsakogar, ki ni tehnološko podkovan in ki ne živi in ​​ne diha kripto.

Kriptovalute so območje ranljivosti trgovcev. Vedo, da če sredstva vdrejo, jih nikoli ne bodo mogli izterjati. Ob tem se zastavlja vprašanje, zakaj bi se trudili s tveganjem? Eno je skrbeti, da bi lahko slab uslužbenec izpraznil blagajno za 500 USD, nekaj drugega pa je skrbeti, da bodo ukradli 1000 BTC.

Ista težava je tudi v tem, zakaj institucije ne želijo vlagati v kripto. Ko imate opravka z milijardo dolarjev, je zadnja stvar, ki jo morate skrbeti, potencialna pljačka v višini 200 milijonov dolarjev.

Ne predvidevam nobenega pravega sprejetja na trgu nobenega žetona, razen če je v njem vpečena nekakšna vrsta KYC.

Varnostni žetoni rešujejo to težavo, v žeton so vdelali KYC, kar pomeni, da če žeton ukradejo, lahko ogroženi žeton nato uničijo, novi žeton pa se ponovno izda zakonitemu lastniku. Ta preprosta funkcija rešuje problem vdora, izgubljenih zasebnih ključev itd.

Povzetek:

Institucionalni denar že več mesecev piše na steni, ko gre za uporabne žetone. Zmanjšali so izpostavljenost do teh sredstev, da bi se osredotočili na tokenizirane vrednostne papirje. To je dodatno znižalo ceno večine uporabnih žetonov.

Čeprav ni mogoče zanikati, da obstaja veliko vprašanj zunaj petih, ki sem jih poudaril, menim, da so to nekatere temeljne težave, ki so povzročile trk trga. Digitalni vrednostni papirji v obliki varnostnih žetonov bodo naslednji val kriptografije.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map