Kako pridobiti STO, ki ga odobrijo nemški regulatorji – voditelji misli

Potem ko je bilo več kot 130 prospektov varnostnih žetonov predloženih nemškemu regulatorju BaFin, je bil Bitbond STO prvi, ki je dobil odobritev.

Leta 2016 je Bitbond postal prvo blockchain podjetje, ki je bilo regulirano kot finančna institucija v Nemčiji. Naslednji logični korak je bil, da svojo rast – skladno – financiramo z obveznico, izdano na tehnologiji veriženja blokov.

Kot prvi nismo imeli nobenih smernic, vendar smo se v procesu, ki je sledil, veliko naučili. Namesto da bi ta vpogled zadrževali zase, ga želimo deliti, da bi razvili celotno industrijo in spodbudili posvojitev..

Zaradi česar je STO privlačna možnost?

Institucionalno slabo upravljanje z denarjem, ki je sprožilo svetovno finančno krizo leta 2008, je močno vplivalo na apetit vlagateljev po alternativnih izdelkih. Crowdfunding in mikroposojanje rastejo, kar je omogočilo novo mejo: decentralizirane finančne produkte.

Decentralizirano financiranje, ki se opira na nobeno banko ali centralizirano oblast, vključuje kriptovalute in finančne produkte, ki jih poganja blockchain, ki so decentralizirani in se zanašajo na manj posrednike ali posrednike..

Ponudbe varnostnih žetonov (STO) – kjer podjetje ustvari digitalno sredstvo, ki predstavlja trgovalni delež ali sredstvo, ki ga vlagateljem proda v zameno za kapital – so naravni napredek v razcvetu množičnega financiranja, ki ga je leta 2009 sprožil Kickstarter in sprožilo kroveljsko gibanje avtorjev Topa in LendingClub.

Prodaja digitalizirane različice vrednostnega papirja je STO postala vkrcanje za nekripto vlagatelje, da se seznanijo z digitalnimi sredstvi. Hkrati so STO cenejše in učinkovitejše orodje za zbiranje sredstev z dodatnimi koristmi skladne strukture, ki se mora držati.

Torej, kaj je potrebno za uvedbo reguliranega STO?

Prvi korak: uredite svoje podjetje in zgodbo

Pridobitev regulativne odobritve za kateri koli finančni produkt ni enostavna. Ne bi smelo biti. Z novo tehnologijo, kot je STO, postanejo ovire še bolj strme.

Preden se odpravite na pot do predpisov, morate razjasniti svoje motivacije v svojem poslu. Zakaj je STO najučinkovitejša metoda zbiranja sredstev za vaše cilje? Kako bo raznolik nabor mednarodnih vlagateljev ponudil vašemu podjetju večjo vrednost kot manjši nabor zapletenih vlagateljev ali izkušenih investitorjev?

Za Bitbond je bilo smiselno, da javno objavi STO, saj je osnovni izdelek ustvarjanje dostopa do financiranja za premalo demografske podatke na skladen način..

Podobno, ko je Blockstack, decentraliziran računalniški ekosistem, hotel zbirati denar na decentraliziran in dostopen način, je bilo zanje smiselno, izkoristiti uredbo SEC o množičnem financiranju, Reg-A+.

Ko podjetje temelji na zamisli o decentralizaciji, je logična pot po metodi zbiranja sredstev, ki spodbuja širšo udeležbo in dostop..

Drugi korak: Pogovorite se in poslušajte regulatorje

V Nemčiji so regulatorji kriptovalute in druge žetone, ki jih podpira blockchain, opredelili kot obračunske enote, zato jih je treba obravnavati kot finančne instrumente. To pomeni, da mora kakršno koli storitev za tretje osebe v zvezi s kriptovalutami ali kriptožetoni odobriti BaFin.

Medtem ko razsojajo za vsak primer posebej, mora kateri koli projekt žetonov ali kriptovalut, ki želi olajšati izdajo, izmenjavo ali druge storitve okoli žetonov, predložiti svoj primer BaFinu..

Ko se BaFinu predstavi prospekt, mora v 20 dneh poslati povratne informacije, kar je kratek čas, tudi ko ocenjujejo izdelek, ki ga že poznajo.

Pri nastajajočih tehnologijah je potrebna drugačna taktika: industrija verig blokov se mora pogovoriti z regulatorji, ne samo o izdelkih, ki jih gradimo, temveč tudi o celotnem ekosistemu.

Aprila 2018 je Bitbond stopil v stik z družbo BaFin, da bi predstavil pravni okvir Bitbond STO. Če bi začeli pogovor z nečim oprijemljivim, bi lahko svoj prospekt prilagodili njihovim težavam.

V naslednjih mesecih smo šli naprej in nazaj z regulatorji; večina pogovorov je bila osredotočena na to, kako delujejo transakcije z verigami verig, kakšna dodatna tveganja in priložnosti iz njih izhajajo, edinstvene značilnosti ponudbe Bitbond in kako deluje dokazilo o lastništvu v vrednostnem papirju, če ni centralnega kliringa.

Stvari smo vrnili k osnovam, ko smo se pogovarjali z BaFinom, da bi zagotovili sesalni tečaj v osnovah veriženja blokov. Odgovorili smo na številna vprašanja o tem, kako deluje veriga blokov, kaj sta Ethereum in Stellar ter kako transakcije delujejo na teh protokolih.

To jim je dalo jezik za zaslišanje našega projekta – in nam pomagalo prepoznati glavna zaskrbljujoča področja in tveganja, ki jih je BaFin želel obravnavati v prospektu.

Če jih naučimo konteksta, vključno s temeljnimi stebri tehnologije blockchain, in načinom, kako žetoni olajšajo uporabo te tehnologije, lahko regulatorjem pomagamo pri sprejemanju bolj utemeljenih odločitev in postavljanju boljših vprašanj.

3. korak: Pripravite prospekt, ki obravnava pomisleke in predpise

Lahko povzročijo administrativne težave, vendar imajo regulatorji pomembno vlogo v finančnem ekosistemu. Podjetja, kot smo mi, odgovarjajo za ohranjanje stabilnosti finančnega sistema in zaščito potrošnikov.

V primeru Bitbonda je ideja za STO prišla februarja 2018, pogovori z regulatorjem so se začeli aprila, prospekt je bil predložen konec oktobra, odobritev pa je bila podeljena januarja 2019: skoraj leto kasneje.

To je trajalo dlje kot običajna aplikacija za vrednostne papirje, a to je bilo zato, ker je bil koncept, ki smo ga predstavili, tako nov – regulatorji ga niso mogli primerjati.

Tokratna naložba se je splačala, saj imamo zdaj s prvim reguliranim STO v Nemčiji prednost prvega premika.

Poleg tega imamo privilegij, da utiramo pot več nemškim in evropskim podjetjem, da uvedejo skladne STO.

STO ostaja učinkovitejši način zbiranja sredstev kot prek zasebnega sklada VC ali pooblaščenih vlagateljev: pripraviti je treba samo en prospekt, namesto da bi morali veliko predlogov prilagajati posameznim institucijam ali investicijskim bankam.

Ta prospekt mora zajemati vse možne dejavnike tveganja, ki obstajajo za vlagatelje. Ti segajo od nepričakovanega povišanja provizij za transakcije, ki zmanjšujejo dobičkonosnost obveznice, do davčnih tveganj, povezanih z držanjem nastajajočega razreda sredstev, ki je predmet zakonskih sprememb.

Napovedi morajo biti narejene in utemeljene. Sredstva in obveznosti je treba prijaviti in razčleniti v bilanci stanja. Ciljni trg je treba opredeliti in opredeliti.

Obsežna zgodovina izdajatelja in njegovih poslovnih dejavnosti mora biti predstavljena v jeziku, ki ga bodo vlagatelji razumeli.

Ko so določene vse podrobnosti, je med podjetjem in vlagatelji potrebno veliko manj posrednikov, zaradi česar je postopek nabiranja bistveno vitkejši, učinkovitejši in lažji za upravljanje.

S temi prihodnjimi prihranki je izobraževanje regulatorjev smiselna naložba.

Zaključek: Izobraževanje in odprtost bosta izboljšala dostop do alternativnih oblik financiranja

V interesu vseh zainteresiranih strani v tem prostoru – od regulatorjev do podjetij do strank -, da nove tehnologije delujejo v skladu s skladno strukturo. Že smo začeli sodelovati z drugimi podjetji, ki želijo pridobiti odobritev regulatorja in uporabiti našo tehnologijo za postopek izdaje.

Poleg metode zbiranja sredstev je STO postal tudi sredstvo za poučevanje vlagateljev o digitalnih vrednostnih papirjih.

Razburljivo je, da lahko postopek pridobivanja odobritve prospekta postane podaljšek tega izobraževalnega procesa, ki lahko deluje kot katalizator za regulativno sodelovanje..

Pripravljenost podjetja BaFin na interakcijo in učenje iz panoge je vznemirljiva priložnost za Nemčijo, da se postavi na svetovno mesto vodilnih inovativnih finančnih storitev in izdelkov.

Če bo industrija še naprej vlagala čas in sredstva za izobraževanje in sodelovanje z regulatorji, bomo lahko ustvarili okvir za skladne STO, kar pa bo zagotovo prijetno okolje za naslednjo generacijo skladnih digitalnih vrednostnih papirjev..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map