Ko katero koli sredstvo postane digitalni in nespremenljivi dokaz lastništva – voditelji misli

Uredbe

Regulativni nadzor se je spremenil v trajno resničnost v kripto prostoru. To je postalo jasno v začetku leta 2018. Regulatorji z vseh koncev sveta iščejo kripto pojava v nekaterih regulativnih pravilih ali okviru. Glavno vprašanje pa je ugotoviti, kaj so kripto sredstva? In ali so kripto sredstva vrednostni papirji? Če so, potem je treba uporabiti ustrezen zakon.

V ZDA je Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) objavila, da so vsa kripto sredstva naložbene pogodbe ali – vrednostni papirji. To je kasneje popravilo, da se vsi vrednostni papirji, razen Bitcoina in Ethereuma (v sedanji fazi), štejejo za vrednostne papirje. [mfn]https://coincenter.org/ fi les / 2019-03 / clayton-token-response.pdf[/ mfn]

Resničnost je, da se ameriški pravni sistem v veliki meri še vedno opira na 86 let star zakon o vrednostnih papirjih, z izjemami, ki so bile na voljo z uveljavitvijo zakona o zaposlitvi leta 2012. In znotraj tega predloga sprememb je prostor za izdajo tudi varnostnih žetonov. Majhna izdaja do 1 milijona USD se lahko izvede kot projekt množičnega financiranja. Večje posle lahko sklenete kot zasebne umestitve ali javne ponudbe, omejene na pooblaščene (poklicne ali visoko vredne) vlagatelje. Kakor koli že, registracija izdane varščine je obvezna. Verjetno je, da bo Zakon o vrednostnih papirjih morda veliko preoblikovan tako, da bo večino kriptovalut izključil s področja zvezne zakonodaje o vrednostnih papirjih. Medtem zadnja razprava določa smernice, kako oceniti, ali je javno ponujeno ali prodano digitalno sredstvo naložbena pogodba in s tem vrednostni papir. [mfn]https://www.sec.gov/ fi les / dlt-framework.pdf[/ mfn]

Po drugi strani pa je Evropski organ za vrednostne papirje in trge (ESMA) pozval, naj revidirano evropsko direktivo o trgih finančnih instrumentov (MIFID II) razširi na izdelke s kriptovalutami, kot so prvotne ponudbe kovancev z lastnostmi vrednostnih papirjev med prenosljivimi vrednostnimi papirji ali drugimi vrstami. finančnih instrumentov. [mfn]https://www.esma.europa.eu/press-news/esma-news/crypto-assets-need-common-eu-wide- Approach-ensure-investor-protection[/ mfn] Predpisi o evropskem prospektu se bodo v celoti uporabljali od 21. julija 2019 in bodo nadomestili sedanjo direktivo. V skladu z uredbo bo vsaka država članica EU lahko določila lastno mejo med 1 in 8 milijoni EUR, ko bo veljala obvezna zahteva po prospektu.

Na robu brexita je britanski organ za finančno poslovanje (FCA) objavil obsežen posvetovalni dokument o klasifikaciji in ureditvi kripto sredstev. [mfn]https://www.fca.org.uk/publication/consultation/cp19-03.pdf[/ mfn] Prispevek želi zagotoviti regulativno jasnost za podjetja in potrošnike, kadar nekatere dejavnosti okoli „kriptoassetov“ ali samih žetonov spadajo v regulativni obseg FCA. FCA opozarja, da je kršitev režima dovoljenj kaznivo dejanje in zajema največ 2 leti zapora ali neomejeno kazen ali oboje. Po obdobju posvetovanja namerava FCA do poletja 2019 objaviti končno izjavo o politiki v zvezi s kriptoaseti..

Druge pionirske jurisdikcije, kot so Švica, Malta, Estonija, Litva, Lihtenštajn, so pregledale vrste kripto sredstev in predlagale njihovo razvrstitev..

Vse zgoraj omenjene jurisdikcije ponujajo bolj ali manj podobno klasifikacijo žetonov. Drevo v veliki meri ločuje ali štiri vrste. Gre za vprašanje ne tako oddaljene prihodnosti, ko bo vsak nacionalni regulativni organ prisiljen dati svoje mnenje ali smernice na to temo..

Tokenzacija digitalno in nespremenljiv dokazilo o lastništvu

Vzpon in padec razkošja ICO je privedel do trdnega precedensa v povpraševanju po žetonih. Prav tako je dal zgled, kako bo verjetno videti prihodnost vrednostnih papirjev. Za izdajo vrednostnih papirjev bo vedno veljal zakon. Prišlo pa bo tudi do decentraliziranega odražanja izdanih vrednostnih papirjev na verigi blokov. S preglednim izvajanjem protokola bi morali vsi imeti dostop do specifikacij pametnih pogodb in oceniti splošni tržni interes.

Zdi se, da je ponudba IEO ali začetna borza odpravila nekatere najbolj pomanjkljive vidike tipične ICO, kot so zanesljivost, skrbništvo, preverjanje, hitrost transakcij, stroški in prodajni kanali. A še ni razvidno, če se izkaže, da je najprimernejša metoda izdaje uporabnega žetona. Navsezadnje tokenizacija prispeva k zdravi konkurenci med izdajatelji in izdajalskimi platformami.

Stare borzne kotacije ni mogoče uporabiti za žetone z vrednostnimi papirji. Zapuščine ne razumejo osnovne tehnologije in regulativnega dovoljenja. Zato obstaja veliko novih tehnološko naprednih pobud, ki želijo vzpostaviti urejen prostor za uvrstitev varnostnih žetonov in sekundarni trg.

Pri majhnem kapitalskem podjetju lahko kampanjo STO, skladno s KYC / AML, obravnavamo kot alternativni način dostopa do financiranja. Označevanje podjetij s ponudbo lastniških žetonov, delitvijo prihodkov ali zbiranjem kapitala z dolžniškimi žetoni lahko postane neizogiben del življenjskega cikla podjetja, ki financira. Ponudba varnostnega žetona je lahko enaka začetni ali nadaljnji ponudbi lastniškega ali dolžniškega instrumenta v obliki digitalnega žetona.

Ko sredstvo postane digitalni in nespremenljiv dokaz lastništva za svetovno skupnost, smo takrat ustvarili demokratičen dostop za vsakogar, da sodeluje pri rasti svetovnega gospodarstva. Danes vse države nimajo usklajene zakonodaje o vrednostnih papirjih. Vendar smo na dobri poti, da zmanjšamo vstopne ovire tako za vlagatelje kot za izdajatelje.

O tem avtor

Liza Aizupiete, generalna direktorica podjetja Fintelum, ki služi kripto industriji tako, da izvaja tehnično dober in v skladu s KYC / AML postopek prodaje žetonov, solastništvo kripto skladov, agencija za prenos, OTC pisarna sekundarnih žetonov in korporacijske akcije.

Prej je bila Liza ustanoviteljica in generalna direktorica borze citovalut Globitex ter generalna direktorica litovske institucije za e-denar NexPay UAB. Liza, Latvijka, je diplomirala na univerzi v Ženevi v Švici, smer filozofija. Liza ima izkušnje v finančni industriji, vključno s trgovanjem, upravljanjem skladov in portfelja. Od leta 2012 se navdušuje nad Bitcoinom in pozneje kripto industrijo na splošno, kot zagovornica decentraliziranega in zdravega denarnega sistema.

O tem Fintelum

Fintelum je celovita platforma za lansiranje žetonov ICO / STO za podjetja, ki želijo žetonirati svoje premoženje v obliki uporabnosti, lastniškega kapitala, dolga in drugega žetona za delitev sredstev ali prihodkov. Paket storitev Fintelum vključuje regulirano vlaganje vlagateljev v KYC in stalno skladnost z zakonodajo EU o preprečevanju pranja denarja. Proces prodaje žetonov lahko spremljate po meri izdelani armaturni plošči. Zaledni sistem omogoča dostop do podatkov in upravljanje ter poročanje na zahtevo. Poleg tega Fintelum za lajšanje tveganj v postopku prodaje žetonov deluje kot so skrbnik kripto valut. Sistem vključuje integrirano večpodpisno denarnico za hladno / toplo. Kot služba industriji varnostnih žetonov Fintelum deluje kot agent za prenos, ki vlagateljem z belih seznamov zagotavlja lastništvo varnostnih žetonov. Fintelum je sposoben zagotavljati tudi sekundarne funkcije menjalnice OTC z neprekinjenimi korporacijskimi storitvami, kot so glasovanje, dividende in objave.

Več o tem na https: // www. fi ntelum.com

To je 5. del petdelne serije.

Kliknite tukaj za 1. del

Kliknite tukaj za 2. del

Kliknite tukaj za 3. del

Kliknite tukaj za 4. del

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map