Ponovno izumljanje upravljanja premoženja: kako tehnologija oblikuje način upravljanja naložb

Tradicionalno je upravljanje premoženja človeška strokovna služba, ki strankam kategorije z visoko neto vrednostjo in izjemno neto vrednostjo nudi finančno in investicijsko svetovanje. Ker je industrija upravljanja premoženja postane donosen zaradi svoje določene provizije, ki se zaračuna strankam; kljub uvajanju inovativne tehnologije je naložbeno svetovanje v glavnem še vedno na voljo premožnim in zaprto za druge. Premoženje, ki je na voljo premožnim, pa postaja dostopnejše tudi za premožne stranke.

Upravljanje premoženja se srečuje s tehnologijo 

Celotno industrijo finančnih storitev je pretresla tehnološka revolucija, ki je nato oblikovala svet. Upravljanje premoženja v letu 2020 ni izjema pri tem trendu. Fintech je znova izumil kraj upravljanja naložb z vključitvijo velikih podatkov, umetne inteligence in strojnega učenja za optimizacijo portfeljev, ublažitev tveganj in oceno naložbenih priložnosti.

Podjetja Fintech so postala prilagodljiva in pozorna na potrebe nove generacije vlagateljev. Milenijci v celoti zahtevajo enostaven, natančen in prilagodljiv dostop do informacij o vseh vidikih svojega življenja. Ugotovljeno je bilo, da premožni milenijci postajajo vedno bolj udobni pri uporabi tehnologije za upravljanje svojega denarja. Mobilne aplikacije, robotski svetovalci in orodja za umetno inteligenco zagotavljajo večjo mero nadzora kot tradicionalne metode finančnega poslovodenja.

Tehnologija v akciji: upravljanje naložb z inteligenco 

Pojav fintecha je revolucioniral, izboljšal in avtomatiziral zagotavljanje finančnih storitev. Globalno naložbe v finančno tehnologijo podjetja so v zadnjem desetletju presegla 100 milijard dolarjev.

Ponovno izumljanje upravljanja premoženja: kako tehnologija oblikuje način upravljanja naložb

Robo-svetovalci 

Širjenje umetne inteligence je spremenilo način, kako finančni svetovalci komunicirajo s svojimi strankami. Industrija že zdavnaj predvideva motnje modela finančnega svetovalca. V 80. in 90. letih se je umaknilo spletno trgovanje, 21. stoletje pa nam prinaša robotske svetovalce – tj. Računalniško ustvarjeno naložbeno platformo, ki ponuja razširjene storitve algoritmičnega finančnega načrtovanja z malo človeškega vložka. Globalno premoženje, ki ga upravljajo Robo-investitorji, je od leta 2020 znašalo skoraj 1,1 bilijona USD – in pričakuje se, da bo letno raslo 25,6% (Statista).

Robo-svetovalec običajno zbira finančne podatke posameznikov z neko obliko ankete in jih uporablja za svetovanje in samodejno vlaganje sredstev strank. Najboljše od teh avtomatiziranih storitev ponujajo enostavne nastavitve računa, načrtovanje ciljev, upravljanje portfelja, varnostne funkcije in seveda nizke provizije.

Aplikacije za upravljanje premoženja 

Mobilne aplikacije za upravljanje portfelja lahko nudijo informacije in potrebna orodja za upravljanje vaših naložb od pokojnin na delovnem mestu do ISA in osebnega kapitala. Številne aplikacije se lahko sinhronizirajo z vašimi obstoječimi računi – popolnoma brezplačno.

ARQ, na primer uporablja umetno inteligenco za povezovanje naložb in ustvarjanje podatkov, da uporabnikom omogoči dejanski vpogled v uspešnost njihovih portfeljev. Preglednosti se posvečajo tako, da zagotavljajo ocene o tem, kaj dejansko velja za dobro letno uspešnost in ali so pristojbine, ki jih plačujejo njihovi uporabniki, previsoke. Nepristranska analitika prikazuje številne meritve za prikaz vrednosti naložb glede na druge.

Ponovno izumljanje upravljanja premoženja: kako tehnologija oblikuje način upravljanja naložb

Wealthsimple, ustanovljen leta 2017, ponuja nedvoumno tristopenjsko naložbeno strategijo, odvisno od uporabnikovega „profila tveganja“ – konzervativnosti, uravnoteženosti ali rasti. Predpostavka zadaj Premoženje preprosto je vlaganje denarja na celotni borzi; v nasprotju z delnicami samostojnega podjetja spodbujati dolgoročno praktično naložbeno strategijo.

Nastavitev računa Wealthsimple v aplikaciji je preprosta. Izpolnite obrazec, izberite tveganje in dodajte znesek, ki ga želite vložiti. Algoritem obdeluje vaše podatke in dobili boste portfelj in osebno nadzorno ploščo, ki prikazuje, kako zaloge delujejo v realnem času.

Za bolj vizualnega vlagatelja, Osebni kapital je aplikacija, ki vam omogoča sledenje proračuna in naložb s prikazom grafov po razredih sredstev ali naložbenem računu – tako da jih je enostavno brati, slediti in upravljati vaš portfelj. Vmesnik je neverjetno intuitiven, vizualni elementi pa reagirajo na prenosnih, tabličnih, namiznih in mobilnih napravah.

Ponovno izumljanje upravljanja premoženja: kako tehnologija oblikuje način upravljanja naložb

Čeprav je o funkcijah proračuna drugih aplikacij več mogoče povedati, je Personal Capital v prvi vrsti kot finančni agregator – združevanje vseh vaših računov na eni platformi. Orodje se začne z določitvijo vaše tolerance za tveganje, cilji in časovnim okvirom ter ustvari portfelj z vlaganjem v več razredov sredstev za diverzifikacijo. Treba je povedati, da visokih 0,89% nadomestil nadomešča storitev upravljanja kapitalskih naložb, ki je blizu človeškemu kapitalu.

Podjetja za upravljanje premoženja sprejemajo tehnologijo 

Ugotovljeno je bilo, da je verjetno, da bodo podjetja za upravljanje premoženja, ki aktivno uporabljajo orodja finančne tehnologije, hkrati pa ohranjala svoj človeški vložek in pomagala vlagateljem pri navigaciji po vse bolj zapleteni finančni infrastrukturi, naraščala.

45% upravljavcev premoženja je reklo, da jim finančne informacije iz tehnologije in analize podatkov z uporabo umetne inteligence pomagajo izboljšati nasvete strankam (PwC). 36% se je strinjalo, da bodo lahko njihove stranke z AI jasno videle svoje naložbe.

B2B platforma Cred vključuje AI za spreminjanje načina pridobivanja finančnih institucij in vključevanja strank v investicijsko svetovanje. Podjetje s sedežem v Barclayu finančnim institucijam pomaga povečati stopnje konverzije, angažiranost in premoženje v upravljanju. Podjetja za upravljanje premoženja, ki uporabljajo podatkovno platformo Cred, jim pomagajo, da uporabijo podatke o svojih strankah za vzpostavljanje odnosov in ponujanje pravih finančnih produktov ob pravem času – kar povečuje učinkovitost podjetja in posameznih strank.

AdviceRobo je programska oprema, razvita za pomoč upravljavcem premoženja z zagotavljanjem storitev napovedovanja tveganj uporaba umetne inteligence za ustvarjanje vedenjskih podatkov.

Ponovno izumljanje upravljanja premoženja: kako tehnologija oblikuje način upravljanja naložb

Finančnim institucijam pomagajo z zagotavljanjem psihografskih kreditnih točk, ki merijo finančni odnos, motivacijo in vedenje ljudi s pomočjo spletnih intervjujev. Podrobna poročila upraviteljem premoženja omogočajo globlji vpogled v finančno zdravje svojih strank – kar jim omogoča, da optimizirajo portfelje svojih strank.

Kopičenje velikih podatkov pomeni, da se nabor informacij o strankah, ki so na voljo upravljavcem premoženja, nenehno povečuje – kar pomeni, da je vedno prostora za optimizacijo nasvetov.

Morgan Stanley na spletu omogoča dostop do računov strank prek CRM, ki jih je mogoče brez težav vključiti v več programov za finančno načrtovanje – ki si jih lahko ogledajo svetovalci in stranke.

Tehnologija je toplo pozdravila oceno scenarijev “kaj če”. Posamezniki z visoko neto vrednostjo lahko preprosto uporabljajo Morgan Stanley Online, da vidijo neposreden vpliv ali izvedljivost porabe – brez posvetovanja. Uporabnikove odločitve o porabi in naložbah so povezane s svojim svetovalcem – ta bo opozorjen, ko stranka izvede poizvedbo.

8 od 10 vodstvenih delavcev premoženja je tehnologijo štelo za pomemben dejavnik pridobivanja tržnega deleža (Deloitte). Prihodnost upravljanja naložb je v veliki meri odvisna od razvoja tehnologije. Inovacije v fintechu so svetovalce osvobodile vsakdanjih nalog, tako da lahko porabijo več časa za zagotavljanje posebnih vpogledov na podlagi posameznih strank.

Očitno ima tehnologija vlogo v komunikacijskih procesih med strankami in svetovalci, načinu upravljanja in sledenja svojih portfeljev ter načinu zbiranja in uporabe podatkov. Vse to še naprej oblikuje način upravljanja naložb.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map