Razvijanje trendov v omrežjih z žetoni: 1. del

Mara Schmiedt, vodja globalne strategije in poslovnega razvoja, ConsenSys Codefi

Povzetek

  • Povečal se je regulativni nadzor, kar je povzročilo začetno distribucijo žetonov v zasebnih krogih pooblaščenih vlagateljev. Predlogi, kot je Varno pristanišče predstavlja prvi korak v smeri formalnih regulativnih smernic, ki zapolnjujejo vrzel med regulacijo in postopno decentralizacijo
  • Zasebna infrastruktura in ponudniki kapitala se vedno bolj razvijajo v domače poslovne modele Web 3.0, ki so edinstveno zasnovani za podporo zgodnji fazi zagona in stalnemu sodelovanju v decentraliziranih omrežjih
  • Pot do Proof of Stake prehaja iz svoje dolgotrajne raziskovalne faze in izvajanja geneze v rast

Od leta 2016 je bila uporabljena vrsta različnih modelov za zagon žetonov in omrežij, da bi povečali udeležbo v omrežju in razvili svoje skupnosti. Do danes jih je bilo +4000 poskusov, testnih zagonov in neuspešnih učinkovitih in pravičnih distribucij žetonov uporabnikom, ki krepijo sodelovanje v decentraliziranem omrežju, hkrati pa se izogibajo ki ovirajo varnost koncentracija kmetijskih gospodarstev.

So ti poskusi pripeljali do zlatega načrta za pravi način za zagon omrežja? Resnica je, da ne obstaja arhetipski model, primeren za vse, a eno je gotovo: z razvojem industrije se bodo lansiranja žetonov vedno bolj razvijala in sovpadala z dejanskimi lansiranji omrežij. Kaj bi lahko bilo bolj plodno od uporabnih žetonov z dejansko uporabnostjo?

Kakšni so danes obeti? Oglejmo si trende ekosistemov in kako so se ti sčasoma razvijali v luči nedavnega regulativnega, tehničnega razvoja in pojava novih igralcev na igralnih pogojih, ki jih poganjajo žetoni..

Trend 1: Regulativna krajina

KDO LAHKO PRODAJA KAJ, KOMU IN KDAJ …

Nekoč vedno večja, odprta za vse prodajne žetone, ki je pritegnila zgodnje uporabnike, špekulante, inovatorje in prevarante, je stvar preteklosti in je videla nedavne premike, ko so regulatorji ujeli inovacije..

„V fazi razvoja se zdi, da je najtežje rešiti vprašanja v zvezi z vrednostnimi papirji / vrednostnimi papirji.“ – Hester Pierce, komisarka SEC

Verjetno je s popolnoma funkcionalnim omrežjem manj potrebe po omejevanju udeležbe in zapletenih pravnih sporazumov, kadar je mogoče dvoumnost omiliti z zagotavljanjem, da so žetoni dejansko uporablja namesto da bi ga preprosto kupili. Vendar to zahteva razpoložljivost popolnoma funkcionalnega omrežja.

Da bi poskušali odpraviti grozeče pomisleke glede skladnosti, se zato začetne distribucije žetonov vse pogosteje izvajajo v zasebnih krogih pooblaščenih vlagateljev.. Nekateri so poudarili, da ti nedavni dogodki spodkopavajo tisto, kar naj bi odprtokodni protokoli sploh želeli doseči: dajanje žetonov v roke uporabnikom, katerih spodbude so usklajene s povečanjem uporabnosti omrežja, namesto da bi vlagatelji in zasebna podjetja povečali dobiček.

Iskanje izvedljivega, skladnega in porazdeljenega modela financiranja za financiranje razvoja bodoče decentralizirane mreže, hkrati pa zagotavljanje, da bodo žetoni v rokah dolgoročnih udeležencev, predstavlja stalen dvojni izziv. Predlogi, kot je Varno pristanišče in proaktivno postavitev strogega, vodilnega v panogi standardi, predstavlja prvi korak v smeri potencialnega premostitve vrzeli med regulacijo in decentralizacijo.

Trend 2: Povečanje dokazov o vložku

… IN ZAKAJ JE LETO 2020 SPOMENALNO LETO ZA PRIHODNOST DOKAZILA VLOGA

Od 16. septembra 2020 znaša kumulativna tržna kapitalizacija vplačanih kripto-sredstev 35,7 milijarde USD, pri čemer je več kot polovica (~ 52%) te vrednosti trenutno založena.

Razvijanje trendov v omrežjih z žetoni: 1. del

Vir: Stakingrewards.com, 2020

Mreže Proof-of-Stake (PoS) uporabljajo nagrade za vložke, ki jih izdeluje protokol, kot spodbudni mehanizem za zagotovitev, da uporabniki pošteno sodelujejo pri preverjanju aktivnosti v verigi.

Danes gre za vstop verig Proof-of-Stake na trg. Z verigami blokov 1, kot sta Tezos in Cosmos, ter rešitvami sloja 2, kot sta Matic in Loom, ki so se začele leta 2019, se dolgotrajna raziskovalna faza na poti do PoS končno preusmerja iz izvajanja geneze v rast. Leta 2020 je dolgo pričakovana predstavitev rešitev za sloj 2 DPoS 2, ki jih poganja eth2 in Ethereum, kot je SKALE, ključni trenutek za prihodnost sprejetja Proof-of-Stake..

Poleg tega nedavni razvoj sistemov Proof-of-Stake razkriva pomen načrtovanja in optimizacije začetnega zagona mreže za doseganje želenih stopenj udeležbe in zagotavljanje dolgoročne sposobnosti preživetja. V tem kontekstu je ključnega pomena, da čisti ali delegirani protokoli Proof-of-Stake distribuirajo žetone, tako da lahko zadostno število različnih akterjev vloži žetone in zažene vozlišča za zaščito omrežja. Slaba in nesorazmerna porazdelitev med posameznimi akterji lahko poslabša varnost omrežja ali vpliva na splošno dojemanje legitimnosti upravljanja omrežij.

To je dvodelni članek. 2. del najdete tukaj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map