Regulirana digitalna sredstva prevzamejo leta 2020 – voditelji misli

Leto 2018 je bilo prvotna ponudba kovancev (ICO), ko je 1.253 novih kovancev zbralo 7,8 milijarde dolarjev. Leta 2019 je ta trg “divjega zahoda” prehajal iz razcveta v propad. Dolarji, zbrani v ICO, so v primerjavi z letom 2018 strmo padli za 95%, Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) pa še naprej objavlja nova dejanja proti različnim igralcem ICO za prevare in neregistrirane izdaje. Šerif je prišel v mesto.

Regulation, moj stari prijatelj

Vlagateljem, ki so v ICO prevarah izgubili milijone, ni v tolažbo, vendar so bili del naravnega razvoja trga. Zakoni, ki urejajo tradicionalne vrednostne papirje, so bili prvotno navdihnjeni tudi s strani slabih akterjev, kot so “vedro shop”, ki so se pojavili, ko je druga nova tehnologija, telegraf, spreminjala finančne trge. Odločitev SEC, da bo zatirala digitalna sredstva in uporabila iste zakone za blockchain vrednostne papirje, je dobra novica za udeležence na trgu.

Blockchain vrednostni papirji lahko povečajo učinkovitost, znižajo stroške, zagotovijo večjo preglednost in ublažijo tveganje. Vendar finančna industrija ne more v celoti uresničiti potenciala blockchain vrednostnih papirjev brez javnega trga in urejenega ekosistema, ki bi podpiral njihov celoten življenjski cikel. To pomeni popolnoma skladno izdajanje, vlaganje, trgovanje, poravnavo in skrbništvo.

Vlade po vsem svetu si prizadevajo vzpostaviti potrebne okvire v svojih jurisdikcijah. To zmanjšuje tveganje za vlaganje v blockchain vrednostne papirje z uvedbo zaščite vlagateljev, povezanih s tradicionalnimi trgi. Čeprav imajo različne jurisdikcije različne zahteve za regulirane subjekte, vlagatelje, trgovce in uporabnike, so obravnavana štiri skupna področja:

  • Distribucija – kako ustvarjajo varnostne žetone in zakaj ter kako jih dostavljajo lastnikom?
  • Skrbništvo – kje je končna evidenca lastništva in kdo?
  • Poročanje in vodenje evidenc – kakšne dodatne regulativne zahteve veljajo za udeležence, kot so storitve posredniških agentov?
  • Posebni procesi – kateri dodatni procesi so potrebni, na primer za premikanje varnostnih žetonov med osebno in glavno denarnico?

SEC in Regulativni organ za finančno industrijo (FINRA) sta z vrsto sporočil, vključno s tem, objavila smernice na vseh štirih področjih poročilo o DAO in skupno izjavo o skrbništvo posrednikov digitalnih sredstev. Potreben ameriški okvir je končno vzpostavljen, da omogoča urejeno javno trgovanje z blockchain vrednostnimi papirji, da cveti.

Če sok ne izgleda tako

Vzporedno s tem regulativnim razvojem so podjetja hitela ustvarjati potrebno tržno infrastrukturo. Kritične komponente so na mestu in letos jih prihaja še več. Vprašanje za tiste, ki razmišljajo, ali naj sodelujejo: ali je sok iz te 2.0 različice digitalnih sredstev vreden stiska? Odgovor bo pritrdilen, če bo trg vrednostnih papirjev blockchain videti kot nadgradnja tradicionalnih trgov, kar bi zahtevalo, da ponuja dve ključni ugodnosti za vlagatelje in podjetja, ki želijo zbrati denar..

Prva je učinkovitost. Blockchain vrednostni papirji morajo odpraviti okorne podatkovne sisteme in ročne papirnate postopke tradicionalnega trgovanja z vrednostnimi papirji. Potencial obstaja, vendar je izvedba vse, kot pravi pregovor. S pravilno izvedeno verigo blokov lahko učinkovito podpira celoten življenjski cikel digitalnih sredstev od izdaje in naložb prek trgovanja, poravnave in skrbništva.

Druga prednost je pameten nadzor. Da bi bil trg vrednostnih papirjev blockchain dolgoročno sposoben preživeti, mora biti popolnoma skladen ne samo za zadovoljevanje regulatorjev, temveč tudi za ustvarjanje likvidnosti. Vlagateljem mora zagotoviti primeren dostop do preglednosti, zaščite računov in reguliranega trgovanja. To bo zahtevalo integracijo s tradicionalnimi posredniškimi računi in intuitivnimi uporabniškimi vmesniki.

Postal sem tako otrpel

Upal sem, da bom prešel ta članek, ne da bi uporabil “motnje”, ker vem, da smo vsi otrpli s konceptom. Na žalost ves čas slišim, da bodo blockchain vrednostni papirji motili finančne trge. Sem že rekel! Toda resničnost je taka, da so blockchain vrednostni papirji evolucija in ne revolucija. Istega leta, ko so mednarodne organizacije ICO dosegle 7,8 milijarde USD, je to tradicionalna ameriška industrija vrednostnih papirjev dvignjeno 2,4 bilijona dolarjev. Da bi blockchain vrednostni papirji postali osnovni razred sredstev, ne morejo ostati na otoku osebnih denarnic. Kupujejo, hranijo in prodajajo jih mali vlagatelji, institucije in svetovalci prek tradicionalnih trgovskih sistemov in borznoposredniških računov. To bi se lahko zgodilo že letos.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map