Naložbe v genomiko in CRISPR – vse, kar morate vedeti

Obstaja nova panoga, ki raste, obeta se, da bo tako moteča kot umetna inteligenca in blockchain, ta industrija je genomika. S koristjo CRISPR, cenovno ugodnega zaporedja človeškega genoma in napredka na področju znanosti o podatkih se peščica podjetij postavlja v položaj, da izkoristi ta novi prihod zdravstvenega varstva. Raziskovali bomo, kaj je genomika, kakšna podjetja se postavljajo v prihodnost in zakaj je to pomembno.

Kaj je genomika?

Genomika je preučevanje človekovih genov (genom), področje pregleduje interakcije teh genov med seboj in z okoljem osebe. Genom je celoten nabor DNK organizma, ki posameznika programira z različnimi fizičnimi lastnostmi. Skoraj vsaka posamezna celica v telesu vsebuje popolno kopijo približno 3 milijard parov baz DNA ali črk, ki sestavljajo človeški genom. Z močjo podatkovna znanost zdaj je mogoče preučiti, kako geni medsebojno delujejo, in v nekaterih primerih urediti gene, da bi spremenili eno samo črko DNA ali osnovo v genu.

Zaporedje človeških genov

Obstaja več eksponentnih tehnologij, ki so se združile, da bi omogočile enostavno in stroškovno učinkovito zaporedje celotnega človeškega genoma. Zaporedje stroškov prvega človeškega genoma 2,7 milijarde in je trajalo 13 let. Zaradi Moorejevega zakona in drugih eksponentnih tehnologij so se stroški zdaj znižali na 1000 USD, predvidoma pa se bodo znižali na 100 USD.

To pomeni, da vstopamo v obdobje, ko lahko vsakomur zaporedi celoten človeški genom v iskanju napak ali nagnjenosti k nekaterim boleznim ali zdravstvenim težavam.

Več podjetij se zavzema za trg, kjer bodo potrošniki sprva zahtevali zaporedje njihovega genoma, sčasoma pa bodo to zahtevali zdravstveni delavci. To je sila, ki stoji za mnogimi genomskimi podjetji na trgu, druga gonilna sila pa je preobrazbena moč tehnologije CRISPR.

Kaj je CRISPR?

Če se želite seznaniti s CRISPR, morate najprej razumeti, da obstaja več primerov uporabe terminologije. V biologiji, CRISPR se nanaša na zaporedja DNA naravno najdemo v genomih bakterij in drugih mikroorganizmov. CRISPR so zaporedja ključne sestavine imunskega sistema, ki ščitijo bakterije pred virusi. Imunski sistem CRISPR se pred virusnimi napadi brani z uničenjem genoma napadalnega virusa. Tu nato na sceno stopi tehnologija CRISPR.

Za splošno uporabo in kako bomo to razložili, je „CRISPR“ okrajšava za „CRISPR-Cas9.”CRISPR v kombinaciji z beljakovino, imenovano Cas9 (ali” povezano s CRISPR “), je encim, ki deluje kot par molekularnih škarj in lahko reže verige DNA. Medtem ko obstaja ideja o urejanju genov od petdesetih let 20. stoletja, CRISPR je omogočil stroškovno učinkovito raven urejanja genov z natančnostjo, ki še nikoli ni bila na voljo.

Podjetja, ki sodelujejo v genomiki

Trenutno je na desetine podjetij, ki izkoriščajo prednosti genomike, pregledali bomo pet vodilnih podjetij, s katerimi se javno trguje.

CRISPR Therapeutics AG (NASDAQ: CRSP)

Kaj določa CRSPR terapevtika ločena je ekipa ustanoviteljev vseh zvezd, med njimi je tudi dr. Emmanuelle Charpentier, katere temeljne raziskave so razkrile ključne mehanizme tehnologije CRISPR-Cas9 in postavile temelje za uporabo CRISPR-Cas9 kot vsestranskega in natančnega orodja za urejanje genov. Številne nagrade so prepoznale njeno delo, vključno z nagrado za preboj v znanosti o življenju.

CRISPR Therapeutics razvija učinkovito in vsestransko platformo za urejanje genov CRISPR / Cas9 v terapije za zdravljenje hemoglobinopatij, raka, diabetesa in drugih bolezni.

Prva terapija, ki jo napredujejo, je usmerjena v krvne bolezni β-talasemijo in bolezen srpastih celic, to je zdaj začelo klinično preskušanje, tako kot prvi alogenski program CAR-T, namenjen malignim boleznim B-celic. Srpaste celice so sicer bolezen z nedvomno majhnim trgom, ko pa tehnologija dozori, lahko napredujejo v druge vektorje bolezni.

Invitae Corporation (NASDAQ: NVTA)

Invitae Corporation je pripravljen, da izkoristi hitro padajoče stroške zaporedja človeškega genoma. To je podjetje za genetske informacije, ki je specializirano za zagotavljanje informacij za genetsko diagnostiko, predimplantacijo in presejalni pregled za dedne motnje, analizo splavov in dednega raka. V bistvu vse velike podatke, ki jih je mogoče zagotoviti iz zaporedja človeškega genoma, ponuja Invitae Corporation.

Pred kratkim Invitae Corporation v sodelovanju z ArcherDX bolnikom po vsem svetu predstaviti celovito genetiko raka in natančno onkologijo.

Za vse, ki iščejo, da bi izkoristili podjetje, ki sekvencira človeške genome, je vodilni na trgu.

Pacific Biosciences of California, Inc (NASDAQ: PACB )

Pacific Biosciences of California, Inc.. je biotehnološko podjetje, ustanovljeno leta 2004, ki razvija in izdeluje sisteme za zaporedje genov in nekaj novih bioloških opazovanj v realnem času. Razvili so eno molekulo, tehnologija sekvenciranja v realnem času (SMRT) ki zagotavlja visoko natančnost konsenza z dolžino branja brez primere. To je nov način za preučevanje sinteze in regulacije DNA, RNA in beljakovin z izkoriščanjem napredka v biokemiji, optiki, nanofabrikaciji in še več.

Nekatere trenutne aplikacije, s katerimi se ukvarjajo, vključujejo odkrivanje epigenetskih sprememb med zaporedjem, da se odprejo vrata lažjemu raziskovanju modifikacije DNA za povezavo genotipa s fenotipom. To bo omogočilo razumevanje učinkov epigenetike na širok spekter bioloških procesov, vključno z izražanjem genov, interakcijami med gostitelji in patogeni, odzivom okolja, poškodbami DNA in popravilom DNA. Poleg tega bo odkrila vlogo epigenetike pri dedovanju lastnosti iz generacije v generacijo.

Twist Biosciences Corp (NASDAQ: TWST)

Twist Biosciences Corp. proizvaja sintetično DNA za stranke v biotehnološki industriji. Oblikovali so a Platforma za sintezo DNA za obravnavanje omejitev prepustnosti, razširljivosti in stroškov, ki so značilni za starejše metode sinteze DNA. To jim omogoča natančno izdelavo DNK v velikem obsegu.

Visoko zmogljiva silicijska platforma omogoča Twist Biosciences, da miniaturizira kemijo, potrebno za sintezo DNA. Ta miniaturizacija omogoča podjetju, da zmanjša količino reakcije za faktor 1.000.000, hkrati pa poveča prepustnost za faktor 1.000, kar omogoča sintezo 9.600 genov na enem silicijevem čipu v polnem obsegu.

To je v bistvu preprost način, da druga podjetja po potrebi naročijo DNK.

Illumina, Inc (NASDAQ: ILMN)

Illumina, Inc. razvija, proizvaja in trži integrirane sisteme za analizo genskih variacij in bioloških funkcij. Podjetje ponuja vrsto izdelkov in storitev, ki služijo trgom zaporedja, genotipizacije in izražanja genov ter proteomike.

Trenutno se tehnologija uporablja pomagajte pri COVID-19,  omogočajo podjetjem, ki delujejo 24 ur na dan, da spremljajo prenos, izvajajo nadzor, razvijajo terapije in cepiva za katero koli vrsto virusne okužbe.

Nekatere njihove trenutne ponudbe vključujejo dostop do hitrih, visokokakovostnih storitev sekvenciranja naslednje generacije (NGS), kot so storitve sekvenciranja RNA in celotnega genoma..

Izberite borznega posrednika

Prvi korak na poti mora biti izbira borznega posrednika. Posrednik, ki ga priporočamo, je Firstrade.

Naložbe v genomiko in CRISPR - vse, kar morate vedeti Naložbe v genomiko in CRISPR - vse, kar morate vedeti Naložbe v genomiko in CRISPR - vse, kar morate vedeti
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Minimum računa

Nobenega

Minimum računa

100 dolarjev

Minimum računa

Nobenega

Promocije

Brezplačne zaloge *

* Za podrobnosti glejte spletno mesto.

Promocije

Nobenega

Promocija

Nobenega

Povzetek

Medtem ko smo našteli nekatera glavna podjetja, ki izkoriščajo poceni zaporedje človeškega genoma in urejanje genov, obstaja še veliko obetavnih podjetij. Zdravstvena industrija je zrela za motnje; vlagatelji, ki strateško postanejo delničarji nekaterih od teh voditeljev na trgu, bodo v najboljšem položaju za prihod nove panoge. Vlagatelji bi morali zagotoviti, da se seznanijo z genomiko, s posebnim poudarkom na CRISPR.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map