Naložbe v medicino Editas (NASDAQ: EDIT)

Editas Medicine (NASDAQ: UREDI) je biotehnološko podjetje, ki se osredotoča na raziskovanje zdravil s pomočjo CRISPR. CRISPR, okrajšava za grozdno redno prepletene kratke palindromske ponovitve, je tehnologija, razvita kot rezultat opazovanja procesa, ki se naravno pojavi v virusih. Z izolacijo tega segmenta virusa CRISPR, ki je odgovoren za razmnoževanje in izbris, so znanstveniki lahko razvili “genetske škarje”, ki lahko odstranijo, odstranijo in spremenijo dele DNK. S temi zdravljenji v podjetju upajo, da bodo nekatere najresnejše bolezni na svetu, vključno s številnimi, ki trenutno še nimajo možnosti zdravljenja, mogoče pozdraviti.

Kaj je Editas Medicine (EDIT)?

Editas Medicine je leta 2013 ustanovila skupina znanstvenikov, povezanih s Harvardom in MIT-om. Z zvezdniško znanstveno skupino na čelu je lahko podjetje že zgodaj zagotovilo sredstva za nadaljnje ključne raziskave CRISPR. V prvem krogu financiranja serije B je družba prejela zanimanje pomembne skupine vključenih vlagateljev Bill Gates in njegov glavni svetovalec za znanost in tehnologijo Boris Nikolic. Editas je lahko s temi obrestmi zbral več kot 120 milijonov dolarjev in ustvaril dragocene povezave z večjimi podjetji v tem sektorju. Že na začetku je podjetje začelo sodelovanje z Juno Therapeutics za razvoj terapij za zdravljenje raka. Dve podjetji sta ocenili, da je potencialna vrednost sodelovanja 737 milijonov dolarjev. 

Skupina za raziskave in razvoj se osredotoča tako na zdravila in vivo, ki urejajo gene v telesu, kot tudi zdravila ex vivo, ki urejajo gene zunaj telesa in jih prenesejo nazaj v pacienta. Platforma, uporabljena za razvoj zdravil CRISPR, vključuje oba Nukleaze Cas9 in Cas12a. Ta dva različna proteina se vežeta na DNA in omogočata urejanje genov na nekoliko drugačne načine. Ti dve različici CRISPR omogočata različne sposobnosti ciljanja in urejanja, kar raziskovalcem ponuja več možnosti, ko razmišljajo o najboljši izbiri za razvoj zdravil za ciljanje na določene bolezni.

Zakaj je zdravilo Editas Medicine (EDIT) pomembno?

Editas razvija vrsto zdravil, ki se osredotočajo na tri široke kategorije: očesne bolezni, bolezni krvi in ​​onkologija. Najbolj oddaljena so njihova zdravila za urejanje genov za zdravljenje očesnih bolezni. Leberjeva prirojena amauroza ali LCA je dedna genetska mutacija v vsaj 18 različnih genih. LCA je glavni vzrok za barvno slepoto pri otrocih in sčasoma lahko privede do znatne izgube vida. Mutacijo, ki povzroča LCA, najdemo pri 3 od 100.000 otrok, trenutno pa na trgu ni zdravila za LCA. Enako daleč so njihova zdravila za bolezni krvi, znane kot hemoglobinopatije. Editas nekoliko zaostaja za CRISPR Therapeutics, drugim podjetjem, ki deluje v tem prostoru in ima v kliničnih preskušanjih več zdravil za zdravljenje bolezni srpastih celic in β-talasemije. Druga kategorija zdravil v pripravi so njihova onkološka zdravila, ki se osredotočajo na urejanje celic T, da se bolje borijo proti raku v telesu.

Nov pristop, ki ga Editas uporablja pri zdravilih, ki temeljijo na CRISPR, mu pomaga izstopati iz konkurence. Editas je bil prvo podjetje, ki je razvilo in testiralo zdravilo za uporabo in vivo. S to tehniko so raziskovalci Editasa pacientu, ki trpi za LCA, vbrizgali virus, ki je vseboval urejeno DNA. Ta urejena DNK je vsebovala navodila, ki telesu govorijo, kako spremeniti lastno DNK, da odstrani genski segment, ki povzroča motnjo. Čeprav je možnost za to vrsto zdravljenja še v zgodnjih fazah, le še utrjuje potencial za CRISPR v prihodnosti medicine.

Možnosti za Editas Medicine (EDIT)

Trenutno ima Editas na različnih stopnjah proizvodnje blizu ducat različnih zdravil, ki jih je razvil CRISPR. Mnoge od njih razvijajo v sodelovanju z večjimi podjetji, kot je Allergan Pharmaceuticals. Skozi ta partnerstva so zdravila sorazviti in nato dobičke deliti enako, z večjim podjetjem, odgovornim za večino procesa komercializacije. Tako Editas kot partnerji so razvili močan notranji in zunanji proizvodni postopek, podjetje pa je pripravljeno na obseg, če njihova zdravila dosežejo stopnjo odobritve. Na onkološki strani je podjetje sodelovalo z industrijskim gigantom Bristol Myers Squibb. S tem odnosom je bilo Editasu doslej zagotovljenih več kot 100 milijonov USD.

Poleg tega, da se trenutno osredotočajo na očesne bolezni, bolezni krvi in ​​onkologijo, do zdaj razvite metode pripravljajo podlago za prihodnja zdravila za zdravljenje številnih drugih genetskih motenj. Podjetje ocenjuje, da obstaja več kot 6000 človeških genskih motenj, ki jih je vse mogoče pozdraviti z genskim urejanjem. Kakršne koli raziskave, ki jih je danes opravil Editas s pomočjo platforme CRISPR, bodo samo pospešile prihodnjo rast na druga področja. Podjetje uporablja veliko novih metod in te metode ščiti s patenti. Skupaj ima podjetje več kot 220 patentov in dodatnih 800 v postopku. Eksperimenti, kot so prvi na svetu in vivo možnosti zdravljenja, še naprej premikajo meje, kar je zmožna tehnologija CRISPR.

Kje kupiti zdravilo Editas (EDIT)?

Posrednik, ki ga priporočamo, je Firstrade.

Firstrade je vodilno spletno posredniško podjetje, ki ponuja celo vrsto naložbenih produktov in orodij, namenjenih vlagateljem, kot ste vi, da prevzamejo nadzor nad svojo finančno prihodnostjo. Od svoje ustanovitve leta 1985 se Firstrade zavzema za zagotavljanje visokokakovostnih in kakovostnih storitev.

Firstrade združuje lastniško tehnologijo trgovanja, zelo intuitiven uporabniški vmesnik, izjemne storitve za stranke in mobilne aplikacije, zato ponuja celovito rešitev za vse vaše naložbene potrebe..  Firstrade je član FINRA / SIPC.

Naložbe v medicino Editas (NASDAQ: EDIT) Naložbe v medicino Editas (NASDAQ: EDIT) Naložbe v medicino Editas (NASDAQ: EDIT)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulatornimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Minimum računa

Nobenega

Minimum računa

100 dolarjev

Minimum računa

Nobenega

Promocije

Brezplačne zaloge *

* Za podrobnosti glejte spletno mesto.

Promocije

Nobenega

Promocija

Nobenega

Povzetek

Editas je eno izmed številnih novejših biotehnoloških podjetij, ki uporabljajo platformo CRISPR za raziskovanje in razvoj novih zdravil. Da bi izstopalo na prenatrpanem področju, je podjetje denar usmerjalo v raziskave in razvoj, pri čemer je izkoristilo trenutno znanje o CRISPR in iskalo nove in inovativne načine za spodbujanje širših aplikacij. CRISPR bo nedvomno v ospredju naslednje generacije zdravil, Editas pa se je dobro postavil, da ostaja vodilni v svetu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map