Naložbe v zaloge Illumina (NASDAQ: ILMN)

Illumina (NYSE: ILMN) je genomično podjetje s sedežem v San Diegu. Podjetje, ustanovljeno leta 1998, je z razvojem tehnologije in opreme za genetsko zaporedje postalo vodilno v industriji. S tem delom so izdelki Illumina postali industrijski standard na številnih različnih področjih. Illumina je izstopala kot eno najpomembnejših inovativnih podjetij v nastajajočem genomičnem sektorju, ki je poželo veliko zanimanje vlagateljev, ki vidijo potencial za dolgoročno rast. Inovacije, ki jih je razvila Illumina, so znanstvenikom omogočile pomemben preboj na področju preučevanja bolezni in odprle vrata številnim drugim kliničnim in raziskovalnim aplikacijam, ki šele pred nekaj leti ne bi bile mogoče..

Kaj je Illumina (ILMN)?

Genomika, ki se nanaša na preučevanje genov in z njimi povezanih funkcij, se raziskuje že skoraj štiri desetletja. Vendar je zadnji val inovacij šele zdaj odprl vrata povsem novi meji aplikacij na področju zdravja in medicine. Najpomembnejše inovacije izdelkov Illumina so na področju genomskega zaporedja. Genomsko (ali genetsko) zaporedje lahko najbolje opišemo kot posnetek celotnega genskega materiala posameznika. S tem postopkom je mogoče zaznati spremembe na molekularni ravni, ki lahko vodijo možnosti zdravljenja bolnikov, raziskujejo genetske odnose in izvor ter določajo občutljivost za določene bolezni. Napredek, ki ga je razvilo podjetje, je znižal stroške sestavljanja enega genoma s skoraj 3 milijard USD leta 2003 na 1000 USD leta 2014. Ti stroški naj bi se z najnovejšo tehnologijo podjetja NovaSeq še znižali na 100 USD. Znižanje teh stroškov bo izjemno pomembno za razširitev klinične uporabe genskega zaporedja. S svojim delom si Illumina prizadeva spremeniti način preučevanja in zdravljenja človekovega zdravja.

Z uporabo tehnologije Illumina’s Next Generation Sequencing (NGS) lahko DNA, RNA in metilacijo zaporedje za različne raziskave in klinično uporabo. NGS znanstvenikom omogoča, da genski material preučujejo v globini, ki še nikoli ni bila dosežena. Raziskovalci s področja medicine te nove metode uporabljajo za preučevanje reproduktivnega zdravja, raka, mikrobiologije, avtoimunskih motenj, bolezni srca ter nevroloških in psihiatričnih motenj.

Zakaj Illumina (ILMN) Zadeva?

Z inovacijami na področju raziskav in razvoja v zadnjih nekaj desetletjih je Illumina lahko ohranila trdnost na tem trgu. V industriji vodilna tehnologija NGS se v podjetju Illumina uporablja v vsej njihovi opremi. Illumina ponuja 6 vrst “sekvencerjev” (strojev, ki sekvencirajo genski material) za potrebe velike in raznolike baze strank, od osnovnih medicinskih laboratorijev do največjih svetovnih mednarodnih raziskovalnih središč. Kot rezultat te raznolikosti je več kot 90% podatkov o zaporedju, kdaj koli ustvarjenih na svetu, uporabljalo tehnologijo Illumina.

Zaradi te prevlade na trgu je Illumina skozi leta lahko zagotovila več partnerstev za nadaljnje vrhunske raziskovalne projekte. Družba je na primer ustanovila a javno-zasebno partnerstvo z ameriško vlado med izbruhom ebole v zahodni Afriki. Z uporabo Illumina’s Sequencers so bili v realnem času na voljo podatki o tem, kako se bolezen širi in mutira, kar daje znanstvenikom priložnost, da pospešijo svoj razvoj cepiv in drugih načinov zdravljenja. Nedavno je bilo podjetje Illumina prvo podjetje, ki je dobilo s strani FDA odobreno napravo za testiranje NGS za COVID-19. Tehnologija, ki jo je razvila Illumina, je omogočila zaznavanje genetskega izvora okužbe, znanstvenikom pa je omogočil večji vpogled v hitro gibanje COVID po skupnostih. Oprema Illumina je bila tudi prva, ki je zaporedla celoten genom COVID-19 v začetku leta 2020, kar je znanstvenikom omogočilo ključen vpogled v bolezen v povojih.

Illumina (ILMN) Obeti

Poleg trenutne ponudbe izdelkov je ključno gonilo nadaljnje rasti nakup Grala leta 2020 za 8 milijard dolarjev. Grailov presejalni test za več raka je bil imenovan za eno najbolj obetavnih novih orodij v boju proti raku. Samo s pomočjo krvnih preiskav ima tehnologija Graal potencial odkriti več kot 50 vrst raka v najzgodnejših fazah. Z naložbo tveganega kapitala od imen, kot so Jeff Bezos in Bill Gates, Gral je v dobrem položaju, da lahko izkoristi sinergije z Illumino. Gral že poganja tehnologija Illumina NGS, združevanje teh dveh podjetij pa bo to razmerje še utrdilo. Tehnologija krvnih preiskav, znana kot tekoča biopsija, je že opravila klinična preskušanja in si prizadeva za odobritev FDA v bližnji prihodnosti. Po odobritvi bo presejanje raka mogoče del rutinskih letnih fizičnih pregledov, pri čemer bo potreben preprost krvni test. Trg za teste za zgodnje odkrivanje raka naj bi bil do leta 2035 vreden 75 milijard dolarjev. S to pridobitvijo bo Illumina v prihodnjih letih lahko zadovoljil večino tega povpraševanja na trgu.

Gral je le en primer potenciala, ki ga ima genomika za spreminjanje našega pogleda na zdravje in medicino. Ker se bodo raziskave še naprej izvajale, bodo odkrivali vedno več aplikacij za tehnologijo Illumina. Drugi zanimivi načini za potencialno rast so na področju reproduktivne medicine, s prenatalnim presejanjem in drugimi širokimi kliničnimi aplikacijami, ki so trenutno v razvoju..

Kje kupiti Illumina (ILMN) Zaloge

Posrednik, ki ga priporočamo, je Firstrade.

Firstrade je vodilno spletno posredniško podjetje, ki ponuja celo vrsto naložbenih produktov in orodij, namenjenih vlagateljem, kot ste vi, da prevzamejo nadzor nad svojo finančno prihodnostjo. Od svoje ustanovitve leta 1985 se Firstrade zavzema za zagotavljanje visokokakovostnih in kakovostnih storitev.

Firstrade združuje lastniško tehnologijo trgovanja, zelo intuitiven uporabniški vmesnik, izjemne storitve za stranke in mobilne aplikacije, zato ponuja celovito rešitev za vse vaše naložbene potrebe..  Firstrade je član FINRA / SIPC.

Naložbe v zaloge Illumina (NASDAQ: ILMN) Naložbe v zaloge Illumina (NASDAQ: ILMN) Naložbe v zaloge Illumina (NASDAQ: ILMN)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Minimum računa

Nobenega

Minimum računa

100 dolarjev

Minimum računa

Nobenega

Promocije

Brezplačne zaloge *

* Za podrobnosti glejte spletno mesto.

Promocije

Nobenega

Promocija

Nobenega

Povzetek

Tehnologija Illumina je popolnoma spremenila način, kako znanstvena skupnost preučuje človeško genetiko. Z desetletji inovacij je podjetje napredovalo, s čimer je postavilo temelje za neverjeten razvoj v raziskavah. Verjetno še ni odkritih neštetih aplikacij za genomske raziskave, zanašanje trga na opremo Illumina pa pomeni, da je podjetje v dobrem položaju, da lahko še naprej raste tudi v prihodnosti..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map