Naložbe v delnice Square, Inc (NYSE: SQ)

Square, Inc. (NASDAQ:SQ) je podjetje za finančne storitve s sedežem v San Franciscu v Kaliforniji. S svojimi strojnimi in programskimi rešitvami Square nudi podjetjem in posameznikom različna orodja za izpolnjevanje njihovih vsakdanjih finančnih potreb. V preteklih letih je podjetje zraslo iz ponudbe enega nišnega izdelka v razvoj celotnega ekosistema finančnih storitev. Družba je še naprej širila svoja obzorja in se izkazala kot legitimna alternativa tradicionalnemu bančnemu sektorju.

Kaj je Square, Inc (SQ)?

Square so leta 2009 ustanovili direktor Twitterja Jack Dorsey in poslovnež Jim McKelvey. Podjetje zaposluje 3.800 ljudi in deluje v ZDA, Kanadi, Avstraliji, na Japonskem in v Združenem kraljestvu. Square se je začel z oblikovanjem izdelka Square Reader za prodajalce, ki se je priključil v vtičnico za slušalke naprave in jim omogočil obdelavo transakcij s kreditnimi karticami. Od takrat je podjetje razširilo svojo ponudbo izdelkov in postavilo nabor storitev, ki podjetjem omogoča združevanje več funkcij, vključno s trgovskimi storitvami in mobilnimi plačili, v storitev z enim oknom. Med prvimi uporabniki tehnologije Square sta bila Starbucks in Whole Foods, ki sta začela ponujati možnosti plačila z izdelki Square v letih 2012 in 2014. Po obdobju zgodnjega uspeha je podjetje IPO objavilo leta 2015. Od takrat naprej podjetje nadaljuje z inovacijami in ponuja rešitve, ki ustrezajo številnim potrebam uporabnikov.

Zakaj Square, Inc (SQ) Zadeva?

Square deluje v dveh ločenih ekosistemih. Prvi je njihov prodajni ekosistem, ki zagotavlja storitve za potrebe podjetij in trgovcev. Square je najbolj znan po Square Readerju, ki se pritrdi na priključek za slušalke mobilnih naprav in trgovcem omogoča sprejemanje plačil s karticami. Drug dobro znan izdelek znotraj prodajalnega ekosistema je Square Stand, ki je prodajna rešitev, ki restavracijam, maloprodajnim mestom in drugim trgovinam z opeko in malto omogoča, da sprejmejo različne možnosti plačila. Square ustvari prihodek s pavšalno stopnjo in odstotkom na transakcijo s temi napravami. Podjetje je tudi tiho razvilo številne zaledne rešitve za podjetja, vključno s programsko opremo za obračun plač, orodji za sodelovanje strank, programsko opremo za izdajanje računov, rešitvami za razporejanje sestankov in poslovnim financiranjem. Čeprav to morda niso najbolj znani izdelki Square za potrošnike, so te aplikacije ključnega pomena pri zagotavljanju izkušenj od konca do konca v celotnem plačilnem ciklu. S temi ponudbami se je podjetje utrdilo kot storitev za vsakodnevne potrebe podjetja.

Drugi steber operacij Square je Cash App. Ta mobilna plačilna storitev, prvotno znana kot Square Cash, omogoča posameznikom prenos denarja prek mobilne aplikacije. Preko aplikacije Cash lahko stranke prejemajo denar na svoje debetne račune, povezane z njihovo kartico Square Cash, pa tudi na lastne bančne račune. Denarna aplikacija je imela približno 32 milijonov uporabnikov konec leta 2020. Čeprav je Square s Cash Appom glavni poudarek na konkurenci tradicionalnim bankam, so tudi druge digitalne rešitve, kot je PayPal Venmo, močni konkurenti v vesolju. Medtem ko ima Venmo večjo bazo uporabnikov, Cash App ponuja številne dodatne funkcije, ki so se izkazale za izjemno priljubljene. En primer je zmožnost nakupa in prodaje lastniških vrednostnih papirjev in Bitcoinov prek aplikacije. V razdelku za naložbe v aplikaciji Cash App lahko uporabniki s sredstvi na svojem računu kupujejo Bitcoin ali delnice na borzi. Cash App je bila ena prvih plačilnih platform, ki je ponujala podporo za Bitcoin, denar, ustvarjen s transakcijami, pa je od takrat pomemben del njihovega modela prihodkov. Prepričanje podjetja v kripto je bilo še dodatno dokazano oktobra 2020, ko je bilo objavljeno, da so vlagali 50 milijonov dolarjev za nakup 4.709 bitcoinov. Skupaj so te ponudbe omogočile, da se je ekosistem Cash App z leti močno povečal in ga preoblikoval v platformo, ki uporabnikom omogoča, da na enem mestu porabljajo, varčujejo in trgujejo.

Square, Inc (SQ) Obeti

V vse bolj digitaliziranem svetu je Square zgradil ekosistem, ki podjetjem in posameznikom omogoča enostavno upravljanje z denarjem. S tako velikim številom ponudb izdelkov Squareova rast prihodkov ni odvisna od nobenega posameznega izdelka, temveč gre za veleprodajni premik od tradicionalnih finančnih institucij k spletnim, mobilnim in digitalnim rešitvam. Medtem ko so provizije, zbrane na transakcijo s pomočjo strojne opreme Square point prodajne opreme, od osnutka ostale osrednji del rasti podjetja, so drugi tokovi prihodkov vse bolj pomembni. Področja širitve skozi leta, ki jih je treba omeniti, vključujejo trg Square-a na področju dostave hrane, izdelave spletnih strani, umetne inteligence, poglobljenega učenja in programske opreme za prijavo davkov. Poleg dodajanja novih tokov prihodkov so tudi obstoječi tokovi prihodkov primerni za eksponentno rast. Ker Square trenutno deluje le v petih državah, bo širitev obstoječih izdelkov in storitev na nove trge obetaven način za rast naprej..

Square je velik poudarek namenil razširitvi ponudbe finančnih storitev, zlasti programov kapitalskega posojanja za mala podjetja. Skozi Square Financial Services ima podjetje prejel dovoljenje za odprtje banke v Utahu leta 2021. Medtem ko se mala podjetja običajno obračajo na tradicionalne banke za posojanje, odpiranje poslovnih računov in druge vsakodnevne storitve, bi lahko Squareov vstop v ta prostor močno ogrozil finančne institucije. Čeprav je bilo nasprotovanje bankam lokalnih skupnosti, Square trdi, da zadovoljujejo potrebe majhnih podjetij, ki jim tradicionalne institucije manjkajo, navaja številke, ki pravijo, da dve tretjini strank Square ni bilo mogoče dobiti nikjer drugje.

Kje kupiti Square, Inc (SQ)

Posrednik, ki ga priporočamo, je Firstrade.

Firstrade je vodilno spletno posredniško podjetje, ki ponuja celo vrsto naložbenih produktov in orodij, namenjenih vlagateljem, kot ste vi, da prevzamejo nadzor nad svojo finančno prihodnostjo. Od svoje ustanovitve leta 1985 se Firstrade zavzema za zagotavljanje visokokakovostnih in kakovostnih storitev.

Firstrade združuje lastniško tehnologijo trgovanja, zelo intuitiven uporabniški vmesnik, izjemne storitve za stranke in mobilne aplikacije, zato ponuja celovito rešitev za vse vaše naložbene potrebe..  Firstrade je član FINRA / SIPC.

Naložbe v delnice Square, Inc (NYSE: SQ) Naložbe v delnice Square, Inc (NYSE: SQ) Naložbe v delnice Square, Inc (NYSE: SQ)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Minimum računa

Nobenega

Minimum računa

100 dolarjev

Minimum računa

Nobenega

Promocije

Brezplačne zaloge *

* Za podrobnosti glejte spletno mesto.

Promocije

Nobenega

Promocija

Nobenega

Povzetek

Od preprostega bralnika kartic do več milijard dolarjev vrednega podjetja, ki je zmotilo celotno industrijo finančnih storitev, je bila rast trga neverjetna zgodba o uspehu. Sposobnost razširitve enega izdelka in ustvarjanja celotnega ekosistema, na katerega se zanašajo milijoni podjetij in posameznikov, ni nekaj, kar se vidi vsak dan. Čeprav je podjetje že doživelo velik uspeh, ne kaže znakov upočasnitve. Z naložbami v Bitcoin in druge moteče tehnologije je izvršni direktor Dorsey jasno izrazil svojo vizijo. Square lahko potencialno prenese celoten sektor v novo, digitalno dobo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map