Naložbe v Paypal Holdings, Inc (NASDAQ: PYPL)

Paypal Holdings, Inc (NASDAQ:PYPL) je znan kot vodilni ponudnik spletnih plačilnih rešitev. Ponuja alternativo bolj tradicionalnim načinom plačila, PayPal pa je v začetku leta 2000 postal pomemben posrednik plačil za spletno spletno dražbo eBay. Družba, ki deluje iz Kalifornije v ZDA, je še vedno eno najbolj inovativnih podjetij v sektorju finančne tehnologije (fintech). kar dokazuje nedavno sprejetje kriptovalut v njihov ekosistem.

Kaj je Paypal Holdings, Inc (PYPL)?

PayPal sta leta 1998 ustanovila dva posameznika z izkušnjami iz programskega inženiringa in en pravnik po izobrazbi. Novo podjetje Max Levchin, Luke Nosek in Petra Thiela, prvotno znano kot Confinity, je bilo ustvarjeno z namenom razvoja varnostne programske opreme za ročne naprave. Potem ko so na tem področju našli le malo uspeha, so usmerili svojo strategijo in se raje odločili za izdelavo digitalne denarnice. Ta novi izdelek je bil predstavljen skoraj leto kasneje konec leta 1999. Kmalu zatem je prišlo do združitve med Confinity in X.com, spletno banko, ki jo je ustanovil Elon Musk. Čeprav je novo podjetje prvotno ohranilo ime X.com, so se odločili za novo blagovno znamko in razjasnitev ponudbe izdelkov in storitev. Podjetje se je leta 2001 odločilo za ime PayPal, podjetje pa je s IPO leta 2002 na koncu postalo javno.

Kmalu po IPO je eBay kupil PayPal za 1,5 milijarde dolarjev. V tem času je rast podjetja navduševala vlagatelje. Več kot 70% dražb eBay je sprejelo plačila prek PayPal, približno 25% zaprtih dražb pa je uporabljalo to novo inovativno plačilno rešitev. V samo 8 letih se je PayPal povečal na več kot 100 milijonov uporabnikov na 190 območjih in ponudil storitve, ki uporabljajo 25 različnih valutnih možnosti. Septembra 2014 se je PayPal odločil za ločitev od eBaya in se osredotočil na druge poti za rast. Čeprav sta še naprej tesno sodelovala, je bilo v začetku leta 2018 napovedano, da bo PayPal prenehal obdelovati plačila s karticami za spletno mesto dražb za leto 2020. Danes je PayPal zelo ločena identiteta od nekdanjega lastnika.

Zakaj Paypal Holdings, Inc (PYPL) Zadeva?

Kljub temu, da je Paypal obstajal pred dvema desetletjema, je sposobnost Paypala, da sledi spremembam, omogočila, da ostaja zelo pomembna v sodobni dobi. Ta sposobnost je podjetju omogočila, da zdaj oskrbuje več kot 350 milijonov strank in trgovcev na več kot 200 ozemljih. Z namenom, da bi finančne storitve pocenile, postale bolj priročne in varnejše, nadaljujejo z inovacijami. Leta 2019 je partnerstvo z velikanoma družabnih omrežij Instagram začelo Checkout na Instagramu, ki omogoča varne blagajne s pomočjo platforme Paypal v aplikaciji.

Zgodnja strateška pridobitev je prišla leta 2013, ko je Paypal pridobil startup Braintree za 800 milijonov dolarjev. V okviru portfelja Braintree je Paypal pridobil tehnologijo, ki stoji za Venmo, aplikacijo za plačevanje mobilnih storitev, ki je zdaj narasla na več kot 40 milijonov uporabnikov. V zadnjem času je podjetje izvedlo še eno veliko potezo in kupilo podjetje Honey s platformo za nakupovalne nagrade v posel v vrednosti več kot 4 milijarde dolarjev, njihov največji prevzem do zdaj. Med je orodje za varčevanje z denarjem, ki je priljubljeno med tisočletniki in ima več kot 17 milijonov aktivnih uporabnikov. Paypal navaja, da namerava nadalje vključiti Honey v platformi Paypal in Venmo, kar podjetju omogoča nadaljnjo rast mreže in privabljanje več trgovcev.

Paypal je leta 2020 močno razburkal, ko je napovedal podporo kriptovalutam znotraj svoje platforme. Vsi uporabniki bi zdaj lahko kupovali, hranili in prodajali kriptovalute s svojih Paypal računov. To je odprlo možnost za transakcije prek njihove platforme z uporabo priljubljenih kriptovalut, kot sta Bitcoin in Ethereum, pri čemer se plačila, izvedena s kripto, pretvorijo v nacionalno valuto po izbiri prodajalca. To sprejetje bo omogočilo nov in inovativen način za plačila kateremu koli podjetju 26 milijonov trgovcev po vsem svetu. Ta storitev se je prvotno ponujala samo v ZDA in se bo leta 2021 razširila na platformo Venmo in na mednarodne trge. Medtem ko konkurenti, kot je Square’s Cash App, že nekaj časa dovoljujejo kripto transakcije, ta poteza ustvarja priložnost za enega največjih prodajalcev. omrežij na svetu, da začne svojo integracijo v ekosistem kriptovalut.

Paypal Holdings, Inc (PYPL) Obeti

Kljub nedavnim pozitivnim napovedim in strateškim potezam v vesolje vstopa vedno večje število konkurentov, ki bi lahko ogrozili položaj Paypalsa v tem sektorju. Tehnična podjetja, kot so Google, Apple, Amazon in Facebook, razvijajo lastne plačilne sisteme. V pričakovanju povečane konkurence si je Paypal vložil veliko truda v oblikovanje ključnih vidikov njihovega poslovanja, kot je Venmo. Zaradi tega se je mobilna aplikacija iz preprostih orodij za prenos denarja P2P razvila v sodobno, dobro zaokroženo aplikacijo za finančne storitve. Čeprav medsebojni prenosi v aplikaciji ne ustvarjajo prihodka, novejše funkcije, kot je Takojšnji prenosi in Kreditna kartica Venmo so poti, ki so bile ovrednotene. Z raziskavo iz leta 2019, ki to potrjuje 20% Američanov so v zadnjem letu uporabljali Venmo, obstaja jasna in sedanja priložnost, da izkoristi zmožnost monetizacije platforme.

Paypal se je usmeril tudi v tuje trge s ciljem razširiti svojo bazo uporabnikov. Leta 2019 je Paypal prevzel GoPay, plačilno platformo, ki deluje na Kitajskem. Zaradi te poteze je Paypal postal prva tuja plačilna platforma delovati v tej državi. Čeprav na trgu na Kitajskem prevladujejo domači velikani, kot je Alipay, je bil dostop do enega največjih svetovnih trgov korak v pravo smer. S skrbnim načrtovanjem in izvedbo se bo ta pridobitev lahko zelo obrestovala.

Kljub tej potencialni konkurenci velikanskih tehnoloških podjetij je PayPal na vrhu že več kot 20 let. Njihova globalna mreža je ogromna in ostajajo v zelo dobrem položaju, da se bodo lahko spopadli z vsemi izzivi v prihodnjih letih.

Kje kupiti Paypal Holdings, Inc (PYPL)

Posrednik, ki ga priporočamo, je Firstrade.

Firstrade je vodilno spletno posredniško podjetje, ki ponuja celo vrsto naložbenih produktov in orodij, namenjenih vlagateljem, kot ste vi, da prevzamejo nadzor nad svojo finančno prihodnostjo. Od svoje ustanovitve leta 1985 se Firstrade zavzema za zagotavljanje visokokakovostnih in kakovostnih storitev.

Firstrade združuje lastniško tehnologijo trgovanja, zelo intuitiven uporabniški vmesnik, izjemne storitve za stranke in mobilne aplikacije, zato ponuja celovito rešitev za vse vaše naložbene potrebe..  Firstrade je član FINRA / SIPC.

Naložbe v Paypal Holdings, Inc (NASDAQ: PYPL) Naložbe v Paypal Holdings, Inc (NASDAQ: PYPL) Naložbe v Paypal Holdings, Inc (NASDAQ: PYPL)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Minimum računa

Nobenega

Minimum računa

100 dolarjev

Minimum računa

Nobenega

Promocije

Brezplačne zaloge *

* Za podrobnosti glejte spletno mesto.

Promocije

Nobenega

Promocija

Nobenega

Povzetek

Medtem ko se svet še naprej odmika od bolj tradicionalnih načinov plačevanja, kot so gotovina in kreditne kartice, v korist e-trgovine in digitalnih plačil, je le malo podjetij v tako dobrem položaju, kot bi ga Paypal izkoristil. Podjetje nadaljuje z inovacijami in ustvarja širok in raznolik ekosistem plačil, ki vključuje tako potrošnike kot trgovce. Njihova mreža je ogromna in resnično globalna, zato je težko, da se jim vsak nov udeleženec na trgu pomeri. Podjetje nenehno išče nove možnosti za širitev, kar je razvidno iz nedavnega vstopa v kriptovalutni prostor. S sposobnostjo prilagajanja in ohranjanja ustreznosti ostaja prihodnost Paypala svetla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map