Naložbe v Stratasys Ltd (NASDAQ: SSYS)

Stratasys (NASDAQ: SSYS) je ameriško-izraelsko podjetje za 3D tiskanje z več kot tri desetletji izkušenj na področju razvoja programske in strojne opreme. S številnimi velikimi kupci v letalskem, avtomobilskem in zdravstvenem sektorju je Stratasys skozi leta lahko ohranil sloves inovativnosti in prilagodljivosti. S predstavitvijo 3D tiskalnikov, združljivih z več različnimi tehnologijami, je podjetje lahko razširilo svojo uporabniško bazo in postavilo trden načrt za prihodnjo rast.

Kaj je Stratasys Ltd (SSYS)?

Stratasys je najbolj znan po tem, da je patentiral metodo 3D-tiskanja s taljenim nanašanjem (FDM). Skozi tiskalnik se skozi FDM dovaja velika nitka nitke, ki na predmet doda plast za plastjo materiala. FDM je najpogosteje uporabljen vrsta tehnologije, nameščene na 3D-tiskalnikih na ravni potrošnikov, in običajno prva stvar, na katero ljudje tradicionalno pomislijo pri 3D-tiskanju. Prednosti te tehnike vključujejo nizke stroške in hiter čas obnove, kar je pomembno za proizvajalce pri izbiri, s katero tehnologijo 3D tiskanja naj sodelujejo.

Tehnologijo FDM je leta 1988 razvil soustanovitelj Stratasysa Scott Crump. Leto kasneje je Crump tehnologijo patentiral in ustanovil Stratasys. Podjetje se je v naslednjih desetletjih hitro širilo in nekoč leta 2007 je 44% vseh tiskalnikov po vsem svetu uporabljalo tehnologijo FDM. Po letih širitve se je podjetje združilo z Izraelski proizvajalec 3D tiskalnikov Objet leta 2012. Podjetje je še naprej delovalo pod imenom Stratasys in postalo največje v panogi s tržno kapitalizacijo. Izkoristilo je širšo paleto izdelkov in geografski odtis ter dodatno financiranje za raziskave in razvoj. Po treh desetletjih obstoja ima podjetje danes pisarne v več kot 13 državah in 2100 zaposlenih ter nudi storitve strankam v različnih panogah.

Medtem ko je FDM razvil Stratasys in ga uporabljal na večini svojih tiskalnikov, je podjetje sprejelo tudi tehnologiji PolyJet in Stereolithography. Glede na potrebe uporabnikov Stratasys ponuja štiri različne linije tiskalnikov, ki lahko zadovoljijo različne potrebe potrošnikov in podjetij. Od namiznih ljubiteljev do hitrih prototipov do tiskalnikov za medicinsko uporabo je podjetje lahko svojo ponudbo razširilo tako, da je zadovoljilo različne potrebe. Kupci, kot sta Google in Audi, se močno zanašajo na tiskalnike podjetij v preteklih letih osvojil več nagrad.

Zakaj Stratasys Ltd (SSYS) Zadeva?

Ena največjih prednosti podjetja je ponudba izdelkov in storitev. Med njihove ponudbe sodijo neposredna proizvodnja, svetovanje pri oblikovanju, ponudba programske opreme in prodaja tiskalnikov. S temi storitvami in linijami izdelkov lahko kupci iz različnih sektorjev dobijo rešitve po meri, ki ustrezajo njihovim proizvodnim potrebam. Iz tega razloga je podjetje uspelo vzpostaviti dolgotrajne odnose z velikimi organizacijami, kot so Honda, Airbus, Lockheed Martin in Audi.

Druga prednost te velike ponudbe izdelkov in storitev je sposobnost vrtenja in prilagajanja v hitro spreminjajočih se časih. Na primer, med pandemijo COVID-19 je GM sodeloval z Ministrstvom za zdravje in socialne zadeve ZDA pri dobavi ventilatorjev za bolnike v kritični oskrbi. Za to je GM moral hitro spremeniti svojo proizvodno linijo in jo usvojiti na način, ki je omogočil hitro proizvodnjo novega izdelka. Za izdelavo orodij, potrebnih za izdelavo teh ventilatorjev, je GM uporabil izdelke in programsko opremo Stratasys za reverzno inženirstvo ventilatorjev in v enem dnevu, je lahko začel s proizvodnjo. To je le en primer, kako vsestranska je obstoječa tehnologija v lasti podjetja in prikazuje enega glavnih razlogov, zakaj se stranke odločajo za nakup izdelkov v ekosistemu Stratasys.

Stratasys Ltd (SSYS) Obeti?

Stratasys vodi izvršna ekipa, ki je dokazala, da so sposobni delovati gibčno in spremljati spreminjajoče se trende. Na primer, Stratasys je leta 2020 napovedal prevzem podjetja za zagon 3D tiskanja Origin. S tem prevzemom je Stratasys pridobil dostop do lastniške lastne tehnologije programa Programabilna fotopolimerizacija (P3) podjetja Origin. Ta tehnologija uporablja metodo tiskanja na osnovi smole, v nasprotju z drugimi metodami, kot je FDM, ki uporabljajo filament, ki zagotavlja večjo natančnost in nadzor kakovosti. S sposobnostjo ustvarjanja visokokakovostnih izdelkov se tehnologija P3 pogosto uporablja v zobozdravstvenem, medicinskem, obrambnem, industrijskem in potrošniškem sektorju. Z raziskavami, ki kažejo, da bo v prihodnjih letih več proizvajalcev na trgih z visoko vrednostjo potrebovalo tovrstno tehnologijo, je Stratasys to naložbo izvedel v upanju na prihodnje izplačilo. Po ocenah naj bi nakup te tehnologije v petih letih ustvaril 200 milijonov USD prihodkov.

Stratasys je skupaj pridobil 13 podjetij v treh desetletjih delovanja. Nakupi, na primer namizni 3D-tiskalnik vodilni v industriji MakerBot leta 2013 v zadnjih nekaj letih že pokazali izjemno obetaven napredek in prinesli dobiček. Sposobnost podjetja, da zgodaj opazi obetavne tehnologije in jih vključi v ekosistem Stratasys, se bo verjetno izplačala v prihodnjih letih.

Kje kupiti Stratasys Ltd (SSYS) Zaloge?

Posrednik, ki ga priporočamo, je Firstrade.

Firstrade je vodilno spletno posredniško podjetje, ki ponuja celo vrsto naložbenih produktov in orodij, namenjenih vlagateljem, kot ste vi, da prevzamejo nadzor nad svojo finančno prihodnostjo. Od svoje ustanovitve leta 1985 se Firstrade zavzema za zagotavljanje visokokakovostnih in kakovostnih storitev.

Firstrade združuje lastniško tehnologijo trgovanja, zelo intuitiven uporabniški vmesnik, izjemne storitve za stranke in mobilne aplikacije, zato ponuja celovito rešitev za vse vaše naložbene potrebe..  Firstrade je član FINRA / SIPC.

Naložbe v Stratasys Ltd (NASDAQ: SSYS) Naložbe v Stratasys Ltd (NASDAQ: SSYS) Naložbe v Stratasys Ltd (NASDAQ: SSYS)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Minimum računa

Nobenega

Minimum računa

100 dolarjev

Minimum računa

Nobenega

Promocije

Brezplačne zaloge *

* Za podrobnosti glejte spletno mesto.

Promocije

Nobenega

Promocija

Nobenega

Povzetek

Stratasys je zelo raznoliko podjetje, ki že desetletja sledi spremembam v sektorju 3D-tiskanja. Tako z raziskavami in razvojem kot s strateškimi prevzemi je podjetje nenehno lahko zadovoljevalo potrebe nenehno spreminjajočega se uporabniškega trga. Te strateške poteze so razširile naslovljiv trg za njihove 3D-tiskalnike ne le na industrijske uporabnike, temveč tudi na osebne. Z nagrajeno strojno opremo in odličnim ugledom za inovacije se bo sedanja baza strank v naslednjih nekaj letih verjetno nenehno povečevala.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map