Naložbe v zaloge 3D tiska (aditivna proizvodnja)

Pri pregledu naložbenih priložnosti za 3D-tiskanje (znano tudi kot aditivna proizvodnja) se vlagatelji pogosto obrnejo na potrošniška podjetja za 3D-tiskanje, ki prodajajo prototipe za domove, vendar je resnična priložnost, da se podjetja za 3D-tiskanje nahajajo na strani industrijske proizvodnje. Ali je 3D tiskanje telesnega tkiva, ali rakete, to je panoga, ki je zrela za rast.

Raziskali bomo, kaj je aditivna proizvodnja, kako se razlikuje od običajne proizvodnje, panoge, ki bodo motene, pa tudi nekatere vodilne na tem trgu.

Kaj je aditivna proizvodnja?

Da bi ga preprosto opisali, aditivna proizvodnja uporablja podatkovno programsko opremo s pomočjo računalniško podprtega oblikovanja (CAD) ali 3D skenerje predmetov, da usmerja tiskalnik, da položi in dodaja material, plast za plastjo, v natančnih geometrijskih oblikah. Postopek aditivne proizvodnje zato doda material za ustvarjanje predmeta, namesto da bi odstranil material. Posledica tega je znatno zmanjšanje odpadkov, je okolju prijaznejši in izdelek z bistveno manjšo težo. Prednosti zmanjšanja teže so izjemno pomembne za zmanjšanje stroškov ladijskega prometa, kar se poveča v vesoljski industriji, kjer rakete v orbito izstrelijo proizvedene tovore. Primer tega zmanjšanja teže je Materializirajte podjetje, ki je uspešno natisnilo 3D titan z a 63% zmanjšanje teže.

Industrije, ki jih bo motilo 3D tiskanje

3D-tiskanje moti več panog, ne pa, kje bo to bolj pomembno kot v zdravstvu. Z lahkoto si lahko predstavljamo prihodnost, kjer lahko natančna medicina 3D natisne tableto, ki je natančno prilagojena genomu, spolu, teži in drugim edinstvenim identifikatorjem. 130-kilogramska ženska bi morala vzeti tableto z drugačno količino medicinskih sestavin kot 260-kilogramska moška.

Ista pravila bodo veljala, če bodo natisnjeni dejanski deli telesa, ki bi jih lahko natisnili z zarodkom ali genskim materialom, ki je zasnovan z mislijo na določen genom / posameznika. Ta natančnost bi preprečila uporabo imunosupresivov, to so zdravila ali zdravila, ki zmanjšujejo sposobnost telesa, da zavrne presajeni organ, žal pa povzroči, da telo izgubi sposobnost za boj proti okužbam. 3D tiskanje nam bo pomagalo pri prehodu s splošne enolične medicine na natančno usmerjeno genomsko zdravilo.

Ko gre za modo, bi si lahko z mobilnim telefonom skenirali obraz ali stopala, čevlje ali sončna očala, ki jih izbere, pa bi lahko prilagodili velikosti nog in obraza te osebe. Ženska, ki kupuje obleko, lahko izbere obleko, opravi pregled telesa, da izmeri natančno prileganje, in obleko izdela bodisi na kraju samem bodisi pošlje za dostavo naslednji dan.

Znatno bodo prizadeti tudi avtomobili in vesoljska industrija. Predstavljajte si razliko v porabi goriva ali električne energije, ko lahko avtomobilske dele ali potencialno celotne avtomobile 3D natisnete, kar povzroči znatno zmanjšanje teže. Pošiljanje zabojnikov s polovico teže bi prav tako zmanjšalo velike prihranke pri stroških in okolju, enako kot pri izstrelitvi raket v vesolje z lahkimi 3D tiskanimi sateliti.

Spodaj so tri podjetja, ki so v dobrem položaju, da so v ospredju tega novega prihoda v proizvodnji.

Materializirajte (NASDAQ: MTLS)

Sedež ima v Belgiji s podružnicami po vsem svetu, Materializirajte je združil največjo skupino razvijalcev programske opreme v tej panogi z eno največjih naprav za 3D-tiskanje na svetu. Materialize moti več industrij, vključno z oblikovanjem titanovih vložkov za vesoljska plovila, ki so 66% lažji od tradicionalne proizvodnje. Od leta 2013 sodelujejo z več deset blagovnimi znamkami, da bi na trg predstavili svoje kolekcije očal.

V Belgiji je uspešno opravila kirurška ekipa pod vodstvom prof. Phillipa Blondeela v Univerzitetni bolnišnici v Gentu Prva presaditev celotnega obraza v Belgiji zahvaljujoč načrtovanju za pacienta in 3D tisk z Materialize. Če obstaja podjetje, ki moti trg in je vodilno na trgu, je to materializirati.

3D Systems Corp (NASDAQ: DDD)

3D Systems Corp je vodilna na trgu v mnogih panogah, ki so odvisne od aditivne proizvodnje. Eden od primerov je, kako so partnerji v digitalnem zobozdravstvu za laboratorije, zobne distributerje in proizvajalce originalne opreme. Njegova edinstvena vrhunska tehnologija izdelave zagotavlja popolno prileganje, delovanje in estetiko vseh zobnih protez, bodisi zacementiranih, odstranljivih ali implantatov.

Ponujajo tudi vrhunske storitve 3D tiskanja na kovinske vsadke in instrumentacijo uporablja se za ortopedske, hrbtenične, kraniomaksilofacialne (CMF), zobozdravstvene in veterinarske namene. Podjetja za medicinske pripomočke se zanašajo na strokovno znanje in zmožnosti neposrednega tiskanja na kovine (DMP), da jih vodijo od izdelave prototipov in poskusnih serij do obsežne proizvodnje.

Ko gre za strojno opremo za avtomobilsko industrijo, programske in storitvene rešitve ponujajo, da podjetjem pomagajo pri razvoju lažjih delov za znižanje proizvodnih stroškov, oblikovanju in izdelavi inovativnih sklopov, ki zmanjšujejo število delov ter zagotavljajo večjo trdnost in učinkovitost ter ustvarjajo realistične prototipe, ki lahko mesece odstranijo iz procesa razvoja izdelka.

Druge panoge, s katerimi se ukvarjajo, vključujejo vesoljsko, obrambno in nakit.

Stratasys Ltd (NASDAQ: SSYS)

Stratasys Ltd je eno izmed najbolj priljubljenih gospodinjskih imen pri 3D tiskanju, podjetje je ameriško-izraelski proizvajalec 3D tiskalnikov in 3D proizvodnih sistemov za pisarniške hitre prototipe in neposredne digitalne proizvodne rešitve. Zaslovili so si sloves zaupanja vrednega partnerja za 3D tiskanje v panogah, vključno z letalsko in vesoljsko, avtomobilsko industrijo, izdelki široke potrošnje, zobozdravstvom, medicino in prevozom.

Stratasys se loči po tem, kako so postali rešitev na enem mestu za različne igralce v industriji. Za avtomobilsko industrijo podjetjem omogočajo, da z izjemno hitrostjo in učinkovitostjo izdelajo prototipe, preizkusijo in izdelajo najrazličnejša orodja, vložke, napeljave in za ulice pripravljene dele..

V zdravstvu lahko zdravstveni delavci preverite delovanje naprave na 3D-natisnjenih anatomskih modelih, ki jih dobijo bolniki, v primerjavi z obstoječimi modeli, kot so živali in trupla. 3D-tiskani modeli na podlagi resničnega slikanja pacientov posnemajo različne lastnosti tkiva v enem samem odtisu.

Izbira borznega posrednika

Prvi korak na poti mora biti izbira borznega posrednika. Posrednik, ki ga priporočamo, je Firstrade.

Naložbe v zaloge 3D tiska (aditivna proizvodnja) Naložbe v zaloge 3D tiska (aditivna proizvodnja) Naložbe v zaloge 3D tiska (aditivna proizvodnja)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Minimum računa

Nobenega

Minimum računa

100 dolarjev

Minimum računa

Nobenega

Promocije

Brezplačne zaloge *

* Za podrobnosti glejte spletno mesto.

Promocije

Nobenega

Promocija

Nobenega

Povzetek

Za 3D tiskanje je še vedno zgodnji čas, mnogi vlagatelji so industrijo odpustili, ker ni bila tako dobro prepoznana kot druge znane panoge, kot sta umetna inteligenca in veriga blokov. Kljub temu je to panoga, ki bo popolnoma zmotila in spremenila način, kako ljudje proizvajajo izdelke. Pametni vlagatelji bi se morali seznaniti s to panogo in se zavedati, da bo prihodnost zelo drugačna od sodobnega standardiziranega postopka izdelave vrste tekočih trakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map