Naložbe v zaloge namiznih kovin (NYSE: DM)

Namizna kovina(NYSE: DM) je proizvajalec celovitih rešitev za 3D tiskanje s sedežem v Massachusettsu. Podjetje je veliko vlagalo v izdelke, da bi zadovoljilo potrebe velikih proizvajalcev. S seznamom strank, ki vključuje podjetja, kot so Volkswagen, Toyota in General Motors, se je podjetje postalo partner za velika podjetja, ki želijo nadomestiti tradicionalne proizvodne metode z novodobnim 3D-tiskanjem. Ker naj bi se trg 3D-tiskanja v naslednjem desetletju desetkrat povečal na 146 milijard USD, je Desktop Metal ustvaril poceni, učinkovite in enostavne tiskalnike, ki bodo podjetju omogočili, da zavzame večino tega trga..

Kaj je namizna kovina (DM)?

Podjetje je leta 2015 ustanovila skupina sedmih podjetnikov, inženirjev, poslovnežev in znanstvenikov. Skupina je imela vizijo ustvariti postopek za kovinsko 3D tiskanje, ki je bil hitrejši in enostavnejši za uporabo kot drugi izdelki na trgu. Prototipi skupine so bili navdušujoči za zgodnje vlagatelje, saj so zgodnji vlagatelji, vključno z General Electric, BMW in Googlovim podružnicami tveganega kapitala GV, prispevali več kot 100 milijonov dolarjev tveganega financiranja. Podjetja so želela raziskati možnosti za zmanjšanje stroškov in prostora, potrebnega za skladiščenje delov, nadarjena ekipa zaposlenih v Desktop Metal, ki je vključevala več profesorjev MIT, pa je prejela sredstva za razvoj inovativnih rešitev.

Z denarjem, ki so ga zagotovili ti podporniki, je podjetje veliko vlagalo v raziskave in razvoj, leta 2017 pa je lahko na trg uvedlo tako mali model Studio kot obsežni proizvodni model. Namizni tiskalniki iz kovine so imeli to prednost, da niso vsebovali nevarnih delov in so bili enostavni za uporabo. Brez laserjev ali drugih nevarnih komponent bi lahko te tiskalnike postavili v kateri koli pisarni in za njihovo uporabo ni bilo potrebno nobeno usposabljanje. Izdelki so bili tudi učinkovitejši in cenejši za nakup, saj so bili deli izdelani več kot 100-krat hitreje 10-krat pod konkurenti na trgu. Za te novosti je bilo podjetje imenovano za eno izmed svetovnih 30 najbolj obetavnih svetovnih tehnoloških pionirjev s strani Svetovnega gospodarskega foruma leta 2017. Namizna kovina, uvrščena na NASDAQ leta 2020. Namesto da bi šla po tradicionalni poti začetne javne ponudbe (IPO), je bila družba uvrščena na seznam prevzemno podjetje za posebne namene (SPAC). SPAC sta vodila milijarder Chamath Palihapitiya in soustanovitelj Tesle JB Straubel.

Zakaj je namizje kovinsko (DM) pomembno?

Desktop Metal se je postavil tako, da izkoristi to, kar je poimenoval “Aditivna proizvodnja 2.0” revolucija. Medtem ko je bilo tradicionalno 3D-tiskanje, znano tudi kot aditivna proizvodnja, v glavnem ustvarjeno majhno število prototipov za preizkušanje modelov, Izvršni direktor Ric Fulop naslednji val 3D-tiskanja vidi kot tisto, pri kateri lahko podjetje množično proizvaja zelo ponovljive dele po cenah, ki so konkurenčne tradicionalni proizvodni industriji v višini 12 bilijonov dolarjev. Poleg cen je podjetje tudi trdno prepričano, da bodo stranke prešle na 3D-tiskanje, ko bodo ugotovile, da sta kakovost izdelka in hitrost izdelave enaka tradicionalnim metodam. Z uporabo lastniške metode vezave kovin, ki s kovinskim prahom in polimeri gradi obliko predmeta in jo nato postavi v peč za kompaktiranje delcev, je Desktop Metal izjavil, da bo kakovost izdelkov enaka, če ne celo boljša od proizvajalcev proizvajajo tradicionalni proizvajalci. Široko sprejemanje se je že začelo, izdelki Desktop Metal so distribuirani v več kot 60 državah po vsem svetu.

Trenutno podjetje ponuja štiri različne izdelke. Glede na potrebe kupcev se izdelki gibljejo od preprostih za uporabo, vsakdanjih pisarniških tiskalnikov do obsežnih proizvodnih sistemov, ki se uporabljajo v proizvodnem procesu v sektorjih, kot so avtomobili in vesoljska industrija. Poleg strojne opreme je podjetje razvilo tudi programsko opremo, ki omogoča interaktivno in uporabniku prijazno oblikovalsko izkušnjo. The Deli v živo programska oprema uporablja umetno inteligenco, ki omogoča sprotne generativne zasnove, ki se odzivajo na spremembe materialov, ločljivosti in ciljev oblikovanja. Podjetje ima skupaj več kot 120 patentov in aktivno širi ponudbo izdelkov strojne in programske opreme, da zadovolji potrebe strank.

Možnosti namiznih kovin (DM)

V zelo konkurenčni industriji ima Desktop Metal prednost, ker jo vodi močna vodstvena ekipa z uspešnimi uspehi. Z upravnim odborom, ki ima izkušnje z več kot 60 združitvami in prevzemi, je podjetje v dobrem položaju, da se odzove na morebitne strateške priložnosti. Podjetje je izjavilo, da aktivno raziskuje 10 različnih M&Priložnosti in vse poteze, ki bodo ustvarile pozitivne koristi, bodo zagotovo odpravljene. S tako imenovano aditivno proizvodnjo naslednje generacije, ki prihaja 2.0, je verjetna konsolidacija v tem sektorju, pri čemer sta vertikalna integracija in ekonomija obsega ključna gonila uspeha..

Desktop Metal je že začel agresivno uporabljati denar, zbran od njihovega IPO, prevzem konkurenta EnvisionTEC za 300 milijonov dolarjev. Prevzem prinaša bazo strank, ki vključuje Cartier, Celgene, Ford, Hasbro, Oral Arts, Stuller in Smile Direct Club, pa tudi dve novi tiskarski platformi, ki ju je mogoče uporabiti na namiznih tiskalnikih, razvitih v namizju Metal. Družba namerava še naprej uporabljati kapital za rast, izvršni direktor Ric Fulop pa si je zastavil agresiven cilj 1 milijard dolarjev letnega prihodka do leta 2025.

Kje kupiti namizno kovino (DM)?

Posrednik, ki ga priporočamo, je Firstrade.

Firstrade je vodilno spletno posredniško podjetje, ki ponuja celo vrsto naložbenih produktov in orodij, namenjenih vlagateljem, kot ste vi, da prevzamejo nadzor nad svojo finančno prihodnostjo. Od svoje ustanovitve leta 1985 se Firstrade zavzema za zagotavljanje visokokakovostnih in kakovostnih storitev.

Firstrade združuje lastniško tehnologijo trgovanja, zelo intuitiven uporabniški vmesnik, izjemne storitve za stranke in mobilne aplikacije, zato ponuja celovito rešitev za vse vaše naložbene potrebe..  Firstrade je član FINRA / SIPC.

Naložbe v zaloge namiznih kovin (NYSE: DM) Naložbe v zaloge namiznih kovin (NYSE: DM) Naložbe v zaloge namiznih kovin (NYSE: DM)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje borznih posrednikov upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Pristojbine

Ničelna provizija

Minimum računa

Nobenega

Minimum računa

100 dolarjev

Minimum računa

Nobenega

Promocije

Brezplačne zaloge *

* Za podrobnosti glejte spletno mesto.

Promocije

Nobenega

Promocija

Nobenega

Povzetek

Desktop Metal si je močno prizadeval za razširitev svojih izdelkov za uporabo v velikih podjetjih v njihovem proizvodnem procesu. Njihova sedanja in prihodnja ponudba izdelkov ima resničen potencial, da moti več milijard dolarjev vredno tradicionalno proizvodno industrijo. Podjetje je pritegnilo pozornost obeh vlagateljev, močan kapitalski položaj, v katerem se znajde, pa je prednost, ki bo v prihodnjih letih omogočila znatno rast.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map