Trumpov ukaz “Pojdi po bitkoinih”, izgube Ebanga in odstop Wirecard: Kripto novice tedna

Novice tedna slika

OKEx Insights predstavlja pet najboljših kripto novic v zadnjem tednu.

Novoodkriti komentarji krepijo Trumpov odnos proti bitcoinom

Ameriški predsednik Donald Trump je ministru za finance Stevenu Mnuchinu posebej naročil, naj “gre za” Bitcoinom, piše v prihajajoči knjigi nekdanjega Trumpovega uslužbenca Johna Boltona z naslovom Soba, kjer se je zgodilo.

Kot je prvotno poročal Washington Examiner – ki je prejel napredno kopijo spominov, ki bodo kmalu objavljeni. – Trump je Mnuchinu komentar podal maja 2018 v pogovoru o carinah in sankcijah za Kitajsko, v katerem je zapisal: "Ne bodite trgovinski pogajalci. Pojdi za Bitcoin [za prevaro]."

Ključni zajtrki

 • Trumpovi poročani komentarji so prišli v času, ko je imela cena Bitcoina zbralo impresivnih 33% – čeprav je bil shod kratkotrajen. V četrtem četrtletju 2018 bo cena vodilne kriptovalute občutno padla.
 • Komentarji so prišli tudi v času, ko so špekulacije o tem, kako bi ZDA regulirale kriptovalute, dosegale vročino.
 • Poleg tega novoodkriti komentarji Trumpa krepijo njegove že uveljavljen odnos do Bitcoina.

https://twitter.com/realdonaldtrump/status/1149472282584072192?lang=sl

Nekdanji predsednik CFTC trdi, da XRP ni vrednostni papir

XRP ni vrednostni papir – vsaj po mnenju nekdanjega predsednika Christopherja Giancarla iz CFTC, enega največjih ameriških finančnih regulatorjev.

Mnenje prejšnjega vodje ameriškega regulatorja trga izvedenih finančnih instrumentov prihaja soavtorica op s Conradom Bahlkejem, njegovim sedanjim kolegom v odvetniški pisarni Willkie Farr & Gallagher. Članek navaja, da Rippleova kriptovaluta ni niti investicijska pogodba niti ne spada pod Howeyjev test, ki ga uporablja SEC, ameriški regulator za vrednostne papirje.

»[XPR] ne more biti naložbena pogodba, saj med Rippleom in veliko večino imetnikov XRP ni pogodbe ali dogovora. Nasprotno, pogodbe, ki jih je sklenil Ripple, izrecno izključujejo imetnike splošnih XRP kot tretje osebe."

Vendar je treba opozoriti, da je Willkie zastopnik podjetja Ripple in je prejel “nekatere dejanske informacije”, da bi podkrepil trditve avtorjev.

Ključni zajtrki

 • Razprava o statusu vrednostnega papirja XRP še zdaleč ni nova in odločitev oblasti že dolgo čaka.
 • Giancarlovo mnenje lahko daje vpogled v to, kako trenutni regulatorji gledajo na kripto-sredstvo Ripple.

Večina obstoječih bitcoinov je dolgoročna naložba

Po navedbah večina od 18,6 milijona bitcoinov, ki trenutno obstajajo, je dolgoročnih novo poročilo podjetja za analitiko veriženja blokov Chainalysis.

Natančneje, manj kot 20% celotne neporavnane ponudbe bitcoinov se uporablja za trgovanje.

Poleg tega se za dodatnih 20% kovanih bitcoinov šteje, da so “izgubljeni”, saj niso bili preneseni v petih ali več letih – saj je to, kot smo nedavno izvedeli, lahko dolgoročno "hodlerji."

Ključni zajtrki

 • Ko postaja količina razpoložljivih bitcoinov vse bolj omejena, lahko velika ponudba bitcoinov, ki se hranijo dolgoročno, postane pomemben likvidnostni vir.
 • Večino bitcoinov, ki obstajajo danes, imajo posamezniki ali stranke, ki nikoli niso prodali več kot ¼ svojega imetja – kar pomeni, da večino bitcoinov dejansko držijo hodlerji.

Proizvajalec bitcoin rudarjev Ebang ima 2,5 milijona dolarjev izgube

Ebang, ugledni kitajski proizvajalec strojne opreme za rudarjenje Bitcoinov, je v prvem četrtletju leta 2020 izgubil 2,5 milijona dolarjev.

Novice prihajajo prek uradno finančno razkritje objavljeno ta teden v posodobitvi prospekta IPO pri SEC.

Ključni zajtrki

 • Vložek, ki ponazarja neto izgubo Ebanga, kaže, da je podjetje bližje temu, da postane drugi proizvajalec bitcoin rudarjev na borzi Nasdaq, za katerim se trguje po Kanaanu.
 • Čista izguba Ebanga sledi padcu tečaja kanaanske delnice s prvotnih 9 USD na delnico na nedavno najnižjo ceno 2 USD.

Predsednik uprave Wirecard odstopi zaradi 1,9 milijarde EUR izgube gotovine

En dan po objavi novic Wirecard je izgubil 1,9 milijarde evrov gotovine, izvršni direktor nemškega plačilnega obdelovalca Markus Braun je odstopil.

James Freis, glavni direktor družbe za skladnost, ki je bil najet v četrtek, bo prevzel funkcijo začasnega izvršnega direktorja.

Zaradi napačnih sredstev Wirecarda so se vlagatelji prepirali z delnicami nemške borzne kotacije, ki so se v dveh dneh zrušile za 80 odstotkov.

Ključni zajtrki

 • Wirecard Card Solutions, hčerinsko podjetje Wirecarda, je predvsem sodelovalo s ponudniki kripto plačilnih kartic Crypto.com, TenX in neuradnim razvijalcem Telegramove nesrečne verige blokov, TON Labs.
 • Kriza pri Wirecardu je bila primerjal z Enronom na družbenih omrežjih.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map