Nore provizije Ethereum, Bitcoin ETP in pozivi k kripto prepovedi v Indiji: Crypto News of the Week

Teden v kripto svetu je bil bogat – z enim kitom, ki je za pošiljanje Ethereuma (ETH) porabil milijone, poročila o novem predlogu za prepoved kripto v Indiji in nov izdelek, s katerim se trguje z bitkami (ETP), naj bi med drugim prišel na trg. teme.

Kit Ethereum je plačal 5,2 milijona dolarjev provizij za transakcije

Ta teden sta se zgodili dve nelogični transakciji etra, ki sta stali neverjetnih 5,2 milijona dolarjev transakcijskih provizij, da bi premaknili samo 350,55 ETH – trenutno približno 82.799,91 USD..

The prva transakcija je potekal 10. junija in premaknil le 0,55 ETH za plačilo 10.666 ETH. Absurdno velika pristojbina – običajna pristojbina bi znašala precej manj kot 1 USD – je pripadla Shark Pool, kitajskemu rudarskemu bazenu.

Očitna napaka je bila ponovljena naslednji dan, ko je bil opravljen transakcija istega naslova Ethereum dodatnih 350 eter za transakcijsko provizijo 10.668 eterjev. Prejemnik te druge pristojbine je bil rudnik rudnin Ethermine.

Ključni zajtrki

  • Razlog za neracionalno visoko pristojbino še ni znan, nekateri pa domnevajo, da je napaka ali poskus pranja denarja.
  • Ker je omrežje Ethereum decentralizirano, pošiljatelj ali tretja oseba teh transakcij ne more razveljaviti. Zato mnogi v skupnosti kriptovalut poudarjajo, kako pomembno je prezreti podrobnosti in “biti lastna banka”.

nora ethereum pristojbina0,55 Ether je opravil transakcije za več kot 2,5 milijona dolarjev provizij. Vir: etherscan.io

Microsoft na Bitcoinu lansira decentralizirano identitetno omrežje beta

Identity Overlay Network (ION), decentralizirano identitetno omrežje Microsofta v Bitcoin omrežju, ima lansiral beta različico svojega odprtokodnega projekta plast-dva – ki naj bi nadomestil uporabniška imena z decentraliziranimi identifikatorji (DID).

ION bi v bistvu omogočal uporabniško nadzorovane prijave, ki od ponudnikov sistemov (kot so družbena omrežja) ne zahtevajo, da ohranijo lastništvo nad poverilnicami posameznika..

Prvič predstavljen lani, naj bi ION omogočal uporabniško nadzorovane prijave, ki ustrezajo neodvisnim podjetjem ali storitvam, namesto da bi imeli ponudniki sistemov (kot je Facebook) lastniške uporabniške poverilnice. ION se lahko uporablja za številne primere uporabe, ki niso strogo povezani z zdravstvenimi spričevali ali sledenjem stikov, čeprav je nadaljnje širjenje koronavirusa vplivalo na njegovo potencialno uporabo.

Ključni zajtrki

  • Hiter razvoj ION je spodbudila pandemija COVID-19. Vendar vsi niso prepričani v ukrepe za zaščito zasebnosti ION in drugih podobnih projektov.
  • Microsoft je bil v zadnjem času aktiven pri razvoju tehnologije veriženja blokov, pri čemer je napovedal novo storitev Azure Blockchain Service in Azure Blockchain Development Kit za verigo blokov Ethereum.

Menjalnica kriptovalut QuadrigaCX je delovala kot Ponzijeva shema

Zloglasna in zdaj neaktivna borza kriptovalut QuadrigaCX, ki je bankrotirala, potem ko je ustanovitelj in izvršni direktor Gerland Cotten domnevno umrl v tujini, je delovala kot Ponzijeva shema. nedavno objavljeno poročilo od komisije za vrednostne papirje Ontario (OSC).

Poročilo najbolj trdi, da je Cotten trgoval s strankami QuadrigaCX in uporabljal ponarejene račune za trgovanje na drugih borzah kriptovalut, ki jih financirajo depoziti strank QuadrigaCX. Kot pojasnjuje poročilo:

“Cotten je odprl račune Quadriga pod vzdevki in si pripisal fiktivna stanja valut in kripto sredstev, s katerimi je trgoval z nič hudega slutečimi strankami Quadriga. Ko se je cena kripto premoženja spremenila, je utrpel resnične izgube, s čimer je ustvaril primanjkljaj sredstev za zadovoljevanje umikov strank. “

Ključni zajtrki

  • Saga QuadrigaCX še naprej služi kot odličen primer kršitev in finančnega kriminala, ki je prisoten v še vedno dozoreli industriji blokov in kriptovalut..
  • Glavne borze s preverljivimi poverilnicami in dolga zgodovina varnosti ostajajo najvarnejše možnosti za trgovanje s kriptovalutami.

Bitcoin ETP naj bi se začel na nemški digitalni borzi Xetra

Nemška digitalna borza Xetra bo prvi kripto ETP prejela konec tega meseca. ETP prihaja iz londonske skupine ETC in bo na voljo strankam v Združenem kraljestvu, Italiji in Avstriji.

Po navedbah ETF tok, BTCetc Bitcoin Exchange Exchange Trapped Crypto (BTCE) bo fizično podprt, sledil bo ceni Bitcoina in bo imel razmerje skupnih stroškov (TER) dva odstotka.

Ključni zajtrki

  • Opazili smo nenehno povečanje institucionalnih naložb v prvo in najpomembnejšo kriptovaluto, hkrati pa povečanje izdelkov Bitcoin za omenjene vlagatelje.
  • Kot še en izdelek Bitcoin, namenjen institucionalnim vlagateljem, novi ETP odpravlja tehnične izzive, povezane z BTC – na primer upravljanje naslovov denarnice in varnost.

Indijsko ministrstvo za finance predlaga prepoved kriptovalut

Indijsko ministrstvo za finance je tri mesece po tem, ko je vrhovno sodišče Indije nadomestilo prepoved indijske rezervne banke (RBI) bankam, ki opravljajo storitve za posameznike in subjekte, ki trgujejo s kriptovalutami, je predlagal popolno prepoved kriptovalut.

Indijski parlament bo predlog pregledal po posredovanju Svetu ministrov Unije.

Ključni zajtrki

  • To ni prvič, da v Indiji predlagajo popolno prepoved kriptografije. Prejšnji predlogi doslej niso bili uspešni pri prepovedi novega razreda sredstev.
  • Prepoved kriptografije v drugi najbolj naseljeni državi bi bila velik udarec za globalno sprejemanje kriptovalut.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov. Sledite OKEx Insights naprej Twitter in Telegram.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map