Zakaj sta PayPal in Venmo večji zagon za prevzem kripto kot Revolut

Kripto vhod PayPala naj bi pospešil sprejemanje kriptovalut na drobno in trgovce – Market Watch

Ko gre za množično sprejemanje, so Bitcoin (BTC) in druge kriptovalute ta teden močno porasle po PayPal Holdings Inc., velikanu spletnih plačil, ki ima tržno kapitalizacijo 239 milijard USD., napovedal dodatek štirih glavnih kriptovalut k svoji ponudbi izdelkov. Od leta 2021 lahko uporabniki kupujejo, hranijo in prodajajo kriptovalute neposredno s svojega računa PayPal.

Po napovedi PayPala so se cene BTC-ja in številnih altcoinov znatno povišale. 

BTC je dobil veliko spodbudo zaradi napovedi PayPal. Vir: OKEx, TradingView

Kot je navedel PayPal, je naraščajoče zanimanje za digitalna plačila, ki ga je vodil COVID-19 in razvoj digitalnih valut centralne banke ali CBDC, pospešilo sprejemanje kriptovalut v podjetju..

Štiri podprte kriptovalute – BTC, Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) in Litecoin (LTC) – bodo v prihodnjih tednih najprej na voljo uporabnikom v ZDA, predvidoma pa se bodo razširile na Venmo in izbrane mednarodne trge v ZDA. v prvi polovici leta 2021.

Na kratko kripto strategija PayPal

PayPal je izjavil, da bodo stranke lahko z imetji kriptovalut financirale svoje nakupe pri 26 milijonih trgovcev po vsem svetu. Da bi zagotovili brezhibno izkušnjo, se do konca leta za nakup ali prodajo kripto ne zaračuna pristojbina za storitev. Poleg tega se za hrambo kriptovalut na računu PayPal ne zaračuna nobena provizija. Družba je prav tako izključila kakršne koli provizije za pretvorbo med kriptovaluto in fiatom. Na strani trgovca tudi PayPal ne nalaga dodatnih integracij ali provizij za sprejemanje kripto plačil.

PayPal je prav tako podelil pogojno BitLicence s strani Ministrstva za finančne storitve New Yorka. Poleg tega PayPal še naprej širi svojo kripto strategijo s partnerstvi s skrbniki. Bilo je poročali da PayPal raziskuje nakup skrbnika Bitcoin BitGo Inc. za svoje skrbniške storitve.

Vendar pa obstajajo omejitve ponudb kripto ponudb PayPal. Uporabniki ne morejo polagati ali dvigovati kriptovalut na svojih računih in iz njih – kar pomeni, da lahko hranijo le kriptovalute, kupljene prek njihovega računa PayPal.

Na koncu še Meltem Demirors, glavni strateški direktor v CoinShares, verjame da lahko PayPal v naslednjih šestih do dvanajstih mesecih uvede svojo digitalno valuto.

Venmoov tisočletni trg je lahko ključ do množičnega sprejemanja

Medtem ko PayPal ima 346 milijonov aktivnih uporabnikov, od drugega četrtletja 2020 ima njegova hčerinska družba Venmo največ možnosti za spodbujanje splošnega sprejemanja kriptovalut.. 

Venmo je mobilna aplikacija za enakovredno plačevanje z 52 milijonov uporabnikov to prevladuje trg mobilnih plačil med ameriškimi milenijci – med katerimi je BTC pridobil priljubljenost. Med temi demografskimi podatki naj bi jih bilo 59% verjel kriptovalute so pozitivne novosti v finančni tehnologiji. Poleg tega naj bi 17% tisočletnikov imelo kriptovalute. Poleg tega je pred kratkim JP Morgan Chase opozoriti da je naklonjenost tisočletnikov BTC-ju pred zlatom ključno gonilo dolgoročnega potenciala apreciacije digitalne valute. 

Zgodba o uspehu podjetja Revolut

Sprejetje storitev kriptovalut Revolut lahko deluje kot referenčni primer za PayPal. Najprej digitalna banka začela svoje storitve kriptovalut leta 2017 in uporabnikom omogočil nakup in trgovanje z BTC, LTC in ETH. Podjetje je pozneje svojo kripto ponudbo razširilo na luči BCH, XRP in Stellar (XLM). Kripto ponudbe so bile sprva na voljo evropskim strankam, preden jih je Revolut razširil na ZDA., Japonski in Avstralski kupcev leta 2020. 

Revolut je opazno povečal trgovanje s kriptovalutami od izbruha COVID-19. Več kot 30% od 10 milijonov uporabnikov družbe Revolut jih ima trguje kriptovalute v aplikaciji. Rast je najbolj opazna aprila 2020, ko se je število uporabnikov, ki trgujejo s kriptovalutami, povečalo za 68%, povprečna vrednost vsake trgovine s kriptovalutami pa za 63%.. 

Kriptovaluta ostaja osrednja sestavina poslovanja podjetja Revolut. Kot navaja družba letno poročilo, njegova imetja kriptovalut so se leta 2020 povečala s 37 milijonov GBP na 93,8 milijona GBP.

Maloprodajna uporaba kriptov beleži skromno rast

Od krizne napovedi PayPal do naložbe Bitcoina v višini 50 milijonov dolarjev Bitcoin, institucije opažajo vse večje zanimanje za kriptovalute. Vendar pa je sprejemanje kriptovalut med trgovci na drobno še vedno omejeno podatkov iz Coinmapa kaže, da je marca kratek val trgovcev na drobno, ki so sprejemali kriptovalute, povzročil COVID-19. Od takrat se je število kriptoplačilnih mest zmerno povečalo, do danes je naštetih 19.072 plačilnih mest.

Število plačilnih mest za kripto plačila se je občutno povečalo marca 2020. Vir: Coinmap

Medtem ko je maloprodaja kriptovalut leta 2020 počasi rasla, je napoved PayPal lahko igralec sprememb, saj digitalnim valutam omogoča, da dosežejo 26 milijonov trgovcev s PayPal. Henri Arslanian, globalni kripto vodja PwC, je za OKEx Insights povedal:

"Medtem ko so druga plačilna podjetja v ZDA, kot sta Robinhood ali Square, že ponujala dostop do kripto, je PayPal daleč večji in bolj mednaroden."

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map