Kaj je DeFi Yield Farming? – Enostaven vodnik za začetnike

Uvedba sektorja DeFi je prinesla veliko hrupa okoli njegovih novih izdelkov in funkcij. Ena od teh značilnosti, ki je postala običajna v panogi, je DeFi Yield Farming. Ta edinstveni protokol novim uporabnikom omogoča pasivni dohodek z zelo malo razumevanja tržnih razmer in kriptovalut na splošno. Iz teh razlogov je pridelovanje DeFi eno najhitreje rastočih kripto naložbenih sektorjev na trgu.

Pridelovanje ali vlaganje donosa DeFi omogoča posameznikom, da si prislužijo žetone v zameno za sodelovanje v aplikacijah DeFi. Trenutno lahko uporabniki vložijo stabilkovance, kot so Dai, USDT ali USD Coin, skupaj z neskončnimi žetoni za upravljanje platforme. Možno je tudi pridobiti kmetijo s pomočjo kriptovalut, kot je Eter, saj je večina platform trenutno v blokovni verigi Ethereum.

Katere težave poskuša DeFi rešiti kmetovanje??

DeFi pridelava pridelkov poskuša popraviti nekaj glavnih težav, ki trenutno pestijo trg. Pridelovanje kmetovalcev prinaša novim kripto uporabnikom lažjo alternativo za pasivni dohodek. V primerjavi s trgovanjem s kriptovalutami kmetovanje donosa zahteva manj razumevanja in truda. Na ta način pridelava donosov zagotavlja varnejšo alternativo trgovanju s kriptovalutami brez izkušenj.

SPOJINA

SPOJINA

Kako deluje kmetijstvo DeFi Yield

Vsaka platforma ima svoje tehnične posebnosti glede strategije pridelave pridelka. Kot tak boste morali vložiti nekaj časa, da boste bolje razumeli prednosti posamezne platforme, kot so obdobja zaklepanja in stopnje donosa. Vendar na splošno najpogostejši način pridelave donosa zahteva, da svojo kriptovaluto zaklenete v pametno pogodbo o likvidnostnem bazenu.

Glede na platformo bi lahko likvidnostni sklad služil različnim namenom. Vaša likvidnost bi lahko bila zaklenjena v javni bazen, ki uporabnikom omogoča, da si sredstva izposodijo z obrestmi. Te obresti se vračajo tudi v sklad, da pridobijo več nagrad. Na koncu ta strategija ustvarja donosno zanko za pametne vlagatelje.

Obstajajo tudi likvidnostni skladi, ki financirajo projekte na trgu. V tem primeru prejmete nagrade za pomoč pri krepitvi likvidnosti določenega projekta. To je v tem trenutku najpogostejša vrsta pridelka. To je bila tudi prvotna strategija, ki so si jo zamislili razvijalci v vesolju.

Prednosti pridelave kmetijskih pridelkov DeFi

Pridelava pridelka DeFi ima veliko koristi. Prvič, vlagatelji dobijo dostop do večjih donosnosti naložb z manj napora s tem pristopom. Zgodnji vlagatelji imajo največ koristi, ker zaslužijo nagrade in izkoristijo oceno žetona med lansiranjem. Navadno bodo vlagatelji te dobičke izkoristili in jih ponovno vlagali v druge projekte DeFi, da bi ustvarili še več donosa.

Interoperabilnost

Celoten sektor DeFi temelji na interoperabilnosti, zaradi česar je trg izredno vsestranski. Nekatere platforme sprejmejo vaš vloženi kripto in ga samodejno preusmerijo od platforme do platforme. Vsa ta interoperabilnost izboljšuje donos vlagateljev in ponuja več možnosti za uporabnike. Za izkušene vlagatelje je običajno, da nalagajo protokole, da bi še bolj izkoristili dobiček.

Zgodovina pridelovanja pridelka DeFi

Zgodovina pridelovanja pridelkov se začne poleti 2020. to je čas, ko je COMPOUND storitev prvič predstavil na trgu. Strategija podjetja COMPOUND je bila uporabnikom ponuditi majhen delež provizij za transakcije za prispevanje likvidnosti k določeni aplikaciji. V tem primeru je COMPOUND začel z združenji na Uniswap ali Balancer. Obe storitvi sta se izkazali za izjemno uspešni.

Likvidnost DeFi zaklenjena prek Coindeska

Likvidnost DeFi zaklenjena prek Coindeska

Ta uspeh je povzročil, da je na trg prišel slap kopijskih mačk. Poleg tega so v prostor vstopile tudi nekatere vrhunske platforme, ki so razširile koncept pridelave donosa. Te platforme so uvedle funkcije, kot so povezano upravljanje ali izvorni žetoni. Tudi platforme so začele uporabnike nagrajevati z izvornimi žetoni in ne z ETH.

Napredno kmetovanje

Zaradi interoperabilnosti sektorja in hitre uvedbe novih in razburljivih načinov kmetovanja se je pojavila napredna taktika kmetovanja. Ti uporabniki bodo žetone vložili v verigo protokolov, da bodo ustvarili največji donos. Te napredne metode zajemanja ustvarjajo neprimerljive donosnosti naložbe, vendar so za povprečnega uporabnika zelo zapletene.

Tveganja pridelave pridelka DeFi

Pridelovanje pridelka je vznemirljivo, vendar prinaša vrsto tveganj, ki jih je treba upoštevati, preden vlagajo. Če želite zaslužiti veliko nagrado za svoja prizadevanja v kmetijstvu, boste morali določiti veliko vrednost začetnega kapitala. To poveča vašo izpostavljenost tveganju.

Čista špekulacija

Poleg tega je zelo nestanovitna narava žetonov DeFi še ena skrb. Večina vlagateljev v DeFi je trenutno povsem špekulativna. Svoj žeton nameravajo pozneje prodati za dobiček. Težava te skupine vlagateljev je v tem, da pogosto kažejo drhteče roke.

Špekulativni vlagatelji hitro prodajo svoja imetja v času upada trga. Ta prodaja lahko privede do kaskade drugih vlagateljev, ki se jim pridružijo. Sčasoma se konča s prodajo, ki izniči vrednost platforme in vlagatelje pusti.

Popoln primer tega se zgodi, ko Zamenjava vročih psov letos zabeležili velike izgube. V incidentu je trg nenadoma padel in pustil vlagatelje, da so držali vrečo. Natančneje, Hotdog je v nekaj urah po lansiranju odvrgel 99,9% vrednosti.

Kodiranje tveganj

Tveganje kodiranja je drugo vprašanje, ki bi ga morali razmisliti vlagatelji. Mnoge od teh platform niso odprtokodne. To pomeni, da skupnost ni preverila kodiranja. Ko projektna ekipa in podlaga pametna pogodba kode ni mogoče preveriti, to znatno poveča stopnjo tveganja. Sektor DeFi je v razcvetu in razvijalci nenehno zaženejo projekte iz nič ali kopirajo kodo svojih predhodnikov. Izgube se pojavijo vsakič, ko je koda nerevidirana, saj napake in vektorje napadov odkrijejo uporabniki in hekerji in ne razvijalci.

Popoln primer, kako lahko napačno kodiranje stane vlagatelje pri YAM Finance. Vrstica slabega kodiranja je povzročila zmedo za ta zagon. Natančneje, platforma je zaradi uporabniških napak v samo dveh dneh vrednost svojega uporabnega žetona poskočila na 57 milijonov dolarjev. Ta rast je bila očitna napaka pri kodiranju. Poznejša preiskava je razkrila številne kodiranje in varnostne pomisleke s platformo.

Kmetijstvo pridelka DeFi – kaj prinaša prihodnost

Zdi se, da je sektor DeFi na dobri poti, da utrdi svoj položaj na trgu. Podobno kot razcvet ICO leta 2017 pa morajo vlagatelji DYOR, preden se podajo na ta trg. Če je pravilno opravljeno, je DeFi pridelovanje odličen način, da zaslužite nekaj brezplačnega kripto. Vendar bo vaš uspeh neposredno odvisen od vaše sposobnosti natančnega ocenjevanja veljavnosti platforme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map