BSN’s Blockchain Integrations, Alibaba’s Lead in Blockchain Patents and Yearn.Financeov dobiček v višini 35.000% – China Market Watch

Tedenski pregled novic o verigah blokov in kriptovalut iz Kitajske in Hongkonga.

Na delniškem trgu na Kitajskem in v Hongkongu je ta teden prišlo do rahlega upada. Trenutno Shanghai SE Composite in CSI 300 teči na 3.289 oziroma 4.656 z rahlim tedenskim padcem za 1,09% oziroma 1,19%. The Kažite indeks Seng ta teden objavila tudi -2,38%, trenutno pa jih je 24.661.

Izgubo na kitajskem borznem trgu lahko pripišemo naraščajočim primerom COVID-19 na Kitajskem. Kitajska je v četrtek poročala o 105 novih primerih COVID-19, kar je najvišji dnevni skok v zadnjih treh mesecih. Vendar so bile izgube omejena po zaobljubi ameriške centralne banke o krepitvi svetovnega gospodarstva. Predsednik Feda Jerome Powell priznana upočasnjevanje gospodarskega okrevanja po pandemiji COVID-19 v ZDA, pri čemer poudarja, da je pot do okrevanja "izredno negotovo."

Znižanje indeksa Hang Seng je posledica nedavne napovedi BDP v drugem četrtletju 2020. hongkonško gospodarstvo skrčila za 9% v drugem četrtletju, kar je slabše od mediane napovedi -8,3%. Povečanje števila registriranih primerov COVID-19, kjer so v četrtek našli 150 novih primerov, je še en dejavnik, ki vodi do upada hongkonške borze.

Medtem indeks SZSE Blockchain 50 trenutno znaša 3.982, tedenski padec pa je 2,01%. Med 50 delnicami, vključenimi v indeks, je Jiangsu Akcome Solar Science & Tehnologija (002610.SZ) je dnevni največji dobiček z 9,88-odstotno rastjo, medtem ko je Red Phase Inc. (300427.SZ) največja poraženka s tedensko uspešnostjo -4,96%..

Uspešnost kitajskih tržnih indeksov. Vir: Trading Economics, Investing.comUspešnost kitajskih tržnih indeksov. Vir: Trading Economics, Investing.com

Novice tedna

Od integracije blokov verige blokchain Service Network do vodstva Alibabe pri razvrščanju patentov v blockchain in hrepenenju Yearn.finance v decentraliziranih financah – aka DeFi – OKEx Insights si ogleduje tri najboljše kripto novice iz Kitajske in Hongkonga v tem tednu.

Blockchain Service Network želi do junija 2021 vključiti 40 javnih verig blokov

Blockchain Service Network, ki je bil predstavljen aprila, je prva pobuda blockchain, ki jo podpira kitajska vlada. V zadnjem času je He Yifan, direktor podjetja Red Date Technology, ki je zasebno podjetje za BSN rekel da želi BSN do junija 2021 vključiti 40 javnih blokovnih omrežij.

BSN je bil prvotno zasnovan za pomoč malim in srednje velikim podjetjem pri uvajanju blockchain aplikacij na dovoljenih blockchains. Vendar je BSN posodobil svoj strateški poudarek po ustvarjanje BSN-International julija. Cilj novega subjekta je podpirati mednarodno širitev mreže.

S podporo BSN-International je BSN to storil integrirano šest javnih blokovnih omrežij od 21. julija – in sicer Ethereum, EOS, Tezos, Neo, Nervos in IRISet. Od 10. avgusta dalje bodo razvijalci teh javnih blokovnih omrežij lahko uporabljali shranjevanje podatkov in pasovno širino iz čezmorskih podatkovnih centrov BSN za uvajanje svojih decentraliziranih aplikacij, znanih tudi kot DApps.

Ključni zajtrki

  • Blockchain Service Network želi do leta 2021 vključiti 40 javnih blokovnih omrežij.
  • Julija je bil BSN-international ustanovljen kot ločen subjekt za podporo mednarodni širitvi BSN.
  • BSN je od 21. julija integriral šest javnih blokovnih omrežij, vključno z Ethereumom in EOS.

Alibaba je na vrhu lestvice patentov v prvi polovici leta 2020

IPRdaily, medij v industriji intelektualne lastnine, ki je sodeloval z raziskovalnim centrom incoPat Innovation Index Research, ponudnikom patentnih podatkov za blockchain, sprostitev “Global Enterprise Blockchain Invention Patent Ranking za prvo polovico leta 2020 (TOP 100).”

Razvrstitev patentov v blockchain je upoštevala število prijav patentov za blockchain, ki so jih podjetja vložile med januarjem in junijem 2020. Glede na uvrstitev IPRdaily se je Alibaba uvrstila na prvo mesto s 1.457 prijavljenimi patenti za blockchain, sledi Tencent z 872. Med nekitajskimi podjetji je IBM na prvem mestu grafikon z vloženimi 251 patentnimi bloki.

Pomembno je razlikovati med patentnimi prijavami ali vlogami in dejansko podeljenimi patentnimi verigami. Podeljeni patent blockchain pomeni, da je patent blockchain odobril regulator, kot je Urad za patente in blagovne znamke ZDA..

Kitajsko združenje za zaščito patentov izpuščen poročilo o globalni odobritvi patentov za leto 2020 v začetku julija. Poročilo je vključevalo najboljša svetovna podjetja glede podeljenih patentnih blokov. Glede na poročilo Alibaba ostanki vodilni na področju patentov blockchain z 212 nagradami, IBM pa je bil drugi s 107 podeljenimi blockchain patenti.

Ključni zajtrki

  • Alibaba je trenutno vodilna v patentnih verigah, tako glede prijav patentnih patentov (1.457) kot podeljenih patentnih blokov (212).
  • Podeljeni blockchain patenti se razlikujejo od patentnih prijav blockchain, saj prve odobrijo regulatorji.

Likvidnostno rudarstvo Yearn.finance poganja ogromen kitajski hrup na trgu DeFi

Po hrupu Compound-a in Balancerja v DeFi-ju v zadnjem mesecu se je o kitajski skupnosti pogosto razpravljalo o porastu yearn.finance..

Yearn.finance je decentralizirani agregat posojil ki uporabnikom omogoča, da izberejo ponudnike posojanja DeFi, kot sta Compound in Aave. Ustvarjalec protokola Andre Cronje, napovedal izdaja svojega upravljavskega žetona YFI 17. julija.

Distribucija YFI sledi mehanizmu rudarjenja likvidnosti, ki uporabnikom omogoča, da zaslužijo dodatne enote YFI z zagotavljanjem likvidnosti platformi yearn.finance. Likvidnostno rudarstvo se nanaša na situacijo, ko pridelovalec kmetov sodeluje pri oblikovanju trga, da prispeva potrebno likvidnost določenemu kovancu ali žetonu – in s tem poleg dodatne enote žetona protokola zasluži donos.

Model likvidnostnega rudarjenja yearn.finance je imetnikom YFI privedel do velike dejavnosti pridelave donosa. Po navedbah Uniswap, YFI rezultat v donosnosti 35.000% navzgor v prvem tednu uvrstitve na seznam. Hrepenite tudi po financiranju prejel ogromno povečanje skupne vrednosti, zaklenjene od 18. julija, z 9,3 milijona na 345 milijonov dolarjev 26. julija.

Kljub tržnemu hype lahko ceno žetona YFI določa cena žetonov posojilnih platform DeFi, ki so na voljo na platformi yearn.finance. Na primer, če pride do znatnega padca vrednosti žetonov Compound in Aave, lahko vrednost žetona YFI objavi tudi velik padec.

Ključni zajtrki

  • Yearn.finance je decentralizirani agregat posojil ki uporabnikom omogoča, da izberejo ponudnike posojanja DeFi, kot sta Compound in Aave.
  • Yearn.finance je s svojim modelom rudarjenja likvidnosti pridobil priljubljenost med kitajsko skupnostjo. YFI posledično povečal navzgor za 35.000% v prvem tednu uvrstitve na Uniswap.
  • Na ceno žetona YFI lahko vplivajo cene žetonov, ki izvirajo iz posojilnih platform DeFi, ki so na voljo na yearn.finance.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map