KuCoin je ogrožen in BitMEX zaračunan, vendar Redditovo ime žetona MOON preveri

Največje zgodbe iz sveta kriptovalut, ki ste jih morda pogrešali

V svetu verig blokov in kriptovalut je bil izjemno dramatičen teden – še posebej, ko gre za regulacijo Združenih držav. Opazili smo, da je ena večja borza digitalnih sredstev ogrožena zaradi izgube za več kot 150 milijonov dolarjev, druga pa izmenjava kriptovalutnih izvedenih finančnih instrumentov, ki jo je zaračunala Komisija za pravosodje ZDA in blagovne terminske pogodbe. Medtem je služba za notranje davke podelila pogodbe za prekinitev Monerovih zasebnih funkcij, Redditov žeton za nagrado MOON pa nepričakovano pristane na pregovorni luni.

Tukaj je vse, kar morate vedeti o teh zgodbah in še več, v tedenski izdaji kripto novic tedna OKEx Insights.

KuCoin ogrožen, sredstva, prana prek decentraliziranih borz

KuCoin, borza digitalnih premoženja s sedežem v Singapurju, je po enem ali več hekerjih iz svojih vročih denarnic odtekla vsaj 150 milijonov dolarjev domnevno dostop do svojih zasebnih ključev. Množica kriptovalut in žetonov na osnovi Ethereuma je bila ukradena – z nedavnimi ocenami, večjimi od prvotno poročanih.

Ključni zajtrki

 • V odgovor so različni projekti izvajali centraliziran nadzor z zamrznitvijo ali razveljavitvijo svojih pametnih pogodb – kar postavlja pod vprašaj, kako veliko jih je v resnici decentraliziranih.
 • V središču pozornosti sta bili tudi decentralizirani borzi Kyber Network in Uniswap, ko so tatovi začeli s pranjem ukradenih sredstev prek DEX-ov. To lahko pritegne več regulatorne pozornosti, saj decentralizirane borze še naprej rastejo.

Ustanovitelje BitMEX zaračunavajo ameriško ministrstvo za pravosodje in CFTC

Ameriško ministrstvo za pravosodje je uradno zaračunano Ustanovitelji BitMEX-a Arthur Hayes, Samuel Reed in Benjamin Delo zaradi kršitve zakona o bančni tajnosti in zarote zaradi kršenja finančne zakonodaje. Obtožen je bil tudi vodja poslovnega razvoja borze izvedenih finančnih instrumentov Gregory Dwyer. Novice o obtožbah so povzročile, da se je cena Bitcoina z 10.892 ameriških dolarjev znižala na 10.438 dolarjev, kar je več kot 4-odstotni padec, pri čemer so se tudi altcoini močno razprodali.

Ključni zajtrki

 • Pravna saga, ki bo nastala, bo verjetno pritegnila pomembno pozornost medijev tudi v prihodnosti, saj mnogi pričakujejo, da se bodo Hayes in drugi direktorji BitMEX odločno branili na sodišču. Dwyerjev odvetnik je že izjavil, da bo izpodbijal obtožbe.
 • BitMEX je pred kratkim napovedal, da bo začel obvezno preverjanje identitete svoje stranke, kar so nekateri v panogi videli kot rdečo zastavico, da izmenjava izvedenih finančnih instrumentov morda občuti vročino ameriških regulatorjev..

IRS odda dve pogodbi za razbijanje zasebnosti Monero

Po prvi objavi svojega cilja, da uniči kriptovaluto Monero, ki zakriva zasebnost, naravo, ki zakriva transakcije, oddana naročila za Chainalysis in Integra FEC. Pogodbe so vredne po 625.000 ameriških dolarjev, prejemniki pa so bili izbrani izmed 22 prijavljenih.

Ključni zajtrki

 • Cena XMR se je – morda presenetljivo – pozitivno odzvala na novico, da je IRS oddala naročila za zlom protokola o zasebnosti. Po objavi se je kovanec zasebnosti podražil za 12,3%, v času tiska pa za 3%. V zadnjem letu se je XMR povečal za 82,3%.
 • Ne preseneča, da je Chainalysis dobil pogodbo, saj redno prejema takšne pogodbe o sledenju blokov od vlade ZDA. Integra FEC pa je v panogi razmeroma neznano ime.

Cena XMR se je povečala, odkar so bile podeljene pogodbe IRS za razbijanje protokola, usmerjenega v zasebnost. Vir: CoinGecko

Kik je kršil zakon o vrednostnih papirjih, Salt mora vlagateljem ICO ponuditi vračila

Kik Interactive Inc. je kršil zakon o vrednostnih papirjih z zbiranjem 100 milijonov dolarjev s prodajo žetonov v letu 2017, poroča sreda razsodba ameriškega okrožnega sodnika za južno okrožje New Yorka, sodnika Alvina Hellersteina. Izvršni direktor Kika Ted Livingston je od takrat uporabil možnost pritožbe na odločitev, ki nastopi po tem, ko je Komisija za vrednostne papirje leta 2019 vložila tožbo.

Hkrati ima SEC naročeno da mora Salt Lending vlagateljem ponuditi vračila za prvo ponudbo kovancev za leto 2017 po kršitvi zakona o vrednostnih papirjih. Salt mora plačati tudi poravnavo v višini 250.000 USD, ker ni registriral prodaje žetonov pri regulatorju. Vendar pa bo posojilna platforma svoje žetone SALT naknadno registrirala kot vrednostne papirje.

Ključni zajtrki

 • Razsodba proti Kiku verjetno ne bo presenetila mnogih v kriptovalutnem prostoru, ki so spremljali pravno bitko s SEC, glede na očitno očiten neuspeh Howeyjevega testa – metrike, ki jo je ustvarilo vrhovno sodišče in presodi, ali se lahko štejejo za vrednostne papirje.
 • Razsodba proti Saltu se morda zdi nekoliko močna udarca po zapestju, saj mora posojilna platforma v nasprotju z neposrednim vračilom ponuditi le vračila. Poravnava v višini 250.000 USD je tudi razmeroma majhna kazen v panogi, ki se dnevno ukvarja z bistveno višjimi številkami.
 • Cena SALT je – morda presenetljivo – po objavi novic napumpala 140%. To je lahko odziv na namen posojilne platforme, da žeton registrira kot vrednostni papir pri SEC.
 • Čeprav se trenutno približujemo koncu leta 2020, te odločbe kažejo, da neregistrirane ponudbe vrednostnih papirjev iz obdobja ICO v obdobju 2017–2018 ne bodo ubežale.

Cena SALT se je ugodno odzvala na ukaz SEC, da mora posojilna platforma vlagateljem ponuditi povračilo. Vir: CoinGecko

Žeton skupnosti Reddit MOON vidi tržno kapitalizacijo kot pregovorno luno

Redditov skupni žeton za podredit r / CryptoCurrency, MOON, se trenutno prodaja za Ethereum stabilcoin DAI – na krožen način.

MOON obstaja samo na testni mreži Rinkeby in kot taka ni bila prodana na odprtem trgu kriptovalut. Vendar pa je spletno mesto z imenom xmoon.exchange imetnikom MOON omogočilo, da svoje žetone testnet pretvorijo v izpeljani izdelek, imenovan xMOON, s katerim je nato mogoče trgovati prek avtomatizirane borze borznih kotacij za xDAI, izpeljanko DAI, ki jo je mogoče zlahka pretvoriti v priljubljeni stabilcoin.

Ključni zajtrki

 • Od časa tiskanja je vrednost 1 žetona MOON približno 0,067 DAI – nižja od začetne vrednosti 0,095 DAI. Glede na trenutno ponudbo in menjalni tečaj z DIA se je trenutna tržna omejitev žetona komično pomnožila na ozemlje septilijonov, višji od celotnega svetovnega gospodarstva.
 • Hitro padajoči devizni tečaj bo tržno kapitalizacijo MOON žetona verjetno znižal v bolj realne številke.
 • Do zdaj je bil žeton MOON v glavnem ničvreden. Vendar pa decentralizirana zamenjava MOON v xMOON v xDAI v DAI tiska nekaj aktivnih Redditorjev "brezplačen denar."

Tržna kapitalizacija DAI se je v zadnjih mesecih močno povečala, predvsem zaradi povpraševanja po decentraliziranem financiranju. Vir: CoinGecko

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map