Trezor Vs. Ledger Vs. BC Vault Review – posodobljena analiza

Ko ste se odločili, da boste del kriptovalute, ste pridobili Bitcoin, Ethereum, Litecoin ali drugo kripto valuto in ste HODLing. Kaj pa zdaj? No, vaša glavna prednostna naloga je zaščititi svoja digitalna sredstva.

Strojne denarnice so ponavadi najvarnejše in so najprimernejši način shranjevanja za mnoge imetnike kriptovalut. Običajno se te denarnice povežejo z računalnikom prek vrat USB ali ročne naprave prek Bluetootha.

Na trgu sta dve glavni denarnici za strojno opremo – Trezor in Ledger Nano S in nov močan tekmec – BC Vault

Tako Trezor kot Ledger sta se uveljavila kot priljubljeni možnosti hladne denarnice. BC Vault je nedavno predstavljeni izdelek, ki ga je izdelalo podjetje, ki se osredotoča na varnost. Pred Trezorjem in Ledgerjem imajo nekaj glavnih prednosti, ki jih bomo preučili v nadaljevanju.

Vse te denarnice shranijo vaš zasebni ključ kriptovalut v okolju brez povezave, tako da hekerji ne morejo ukrasti vašega zasebnega ključa. Če želite, da vam kdo ukrade kovance, vam mora ukrasti denarnico strojne opreme in nekako poskrbeti, da mu daste svoje geslo in kodo PIN.

Ena glavnih težav, povezanih z ravnanjem z digitalnimi valutami prek menjalnic, je ta, da sploh niso varne. Čeprav nekateri ponujajo varne rešitve in sprejmejo vse potrebne ukrepe za zaščito sredstev uporabnikov, če jih vdrejo, tvegate, da boste izgubili svoje kovance. Če imajo postopek možnost, da uporabnikom povrnejo izgubljena sredstva, je postopek lahko nekako težaven. 

Depozitne denarnice za kriptovalute uporabnikom pomagajo pri varnejšem ravnanju s svojimi kriptovalutami, kot bi jih lahko opravljale skrbniške denarnice. Najboljše kripto denarnice za varno shranjevanje sredstev pa so denarnice strojne opreme.

Prednosti Hardware denarnic

 • Podatki o zasebnem ključu so varni v strojni opremi in nikoli niso izpostavljeni delujočemu sistemu.
 • Denarnice strojne opreme so odporne proti kakršni koli zlonamerni programski opremi, namenjeni izkoreninjenju zasebnih ključev in kraji denarja.
 • Če slučajno izgubite denarnico, lahko svoje kovance vedno obnovite s frazo za obnovitev semen ali drugimi varnostnimi metodami (BC VAULT).
 • Preden zapravite kovanec, vas bo denarnica strojne opreme pozvala, da potrdite transakcijo v računalniku. To zagotavlja, da se noben kovanec ne porabi brez vaše vednosti.
 • Denarnice so zaščitene s šifriranjem s kodo PIN, kot so debetne kartice, kar digitalnim sredstvom doda več varnosti.
 • Večina strojnih denarnic lahko podpira več kriptovalut.

Katera je torej najboljša denarnica za strojno opremo? Menimo, da je najbolje, da funkcije govorijo same zase.

Trezor Review

Strojno denarnico Trezor je poleti 2014 uvedel češki zagon s sedežem v Češki republiki – SatoshiLabs. Bila je prva Bitcoin denarnica na trgu in verjetno tudi najbolj ugledna. Ponuja kombinacijo varnega hladilnika in zmožnosti porabe kriptovalut z enakim udobjem kot vroča denarnica. Omogoča vam shranjevanje zasebnih ključev in digitalno podpisovanje transakcij brez internetne povezave.

Trezor ima veliko prednosti pri ravnanju s kriptovalutami. Ta denarnica ponuja upravitelja gesel, ki vam omogoča ločeno šifriranje gesel in njihovo sinhronizacijo z vašim zasebnim oblakom. Ponuja varni skrbniški dostop SSH, ki ščiti dostop uporabnikov do njihovih strežnikov. Denarnica uporabnikom omogoča zaščito spletnih računov in identitet z uporabo 2-faktorske avtentifikacije. 

Trezor naprednejšim uporabnikom ponuja tudi druge rešitve, vključno z neuničljivo denarnico iz nerjavečega jekla, ki je alternativa papirni varnostni kopiji. To je najboljši način za shranjevanje semena za obnovitev v primeru izgube denarnice. To je tudi prednost, ker njegovi konkurenti ne ponujajo podobnih rešitev za ta izdelek. Kljub temu ima ceno 131 evrov, kar tradicionalnemu uporabniku oteži nakup denarnice in rešitve “Cryptosteel”.

Trezorjeva denarnica, pritrjena na računalnik e1514611511143

Vir: https://www.easycoinbuy.com

Pregled Ledger Nano S

Strojna denarnica Ledger Nano S je zamisel osmih strokovnjakov iz francoske družbe Ledger. Ledger, ki je bil predstavljen leta 2014, je zelo varna alternativa za shranjevanje in upravljanje kriptovalut. Nano S ponuja številne prijetne funkcije. Poleg že privlačne zasnove je strojna denarnica, ki temelji na BOLOS platforma je majhno kriptografsko čudo z visoko varnostnimi funkcijami, kot je BIP39 Seed (12 do 24 besed) in štirimestno kodo PIN za prijavo.

Ledger se v zadnjih letih širi na trgu in je lahko privabil veliko novih kupcev. Ponudba velikega števila virtualnih valut in Ledger Live sta bili dve najpomembnejši odločitvi, ki jo je sprejelo podjetje in ki mu je omogočilo, da je pridobilo večji trg. Na splošno je Ledger običajno ponujal cenejše izdelke kot Trezor, kar je zelo pomembno tudi za uporabnike.

pregled denarnice knjige 1

Vir: ledger.com

BC Vault Review

BC Vault je denarnica za strojno opremo, ki jo je ustvaril Real Security. So podjetje, ki se osredotoča na kibernetsko varnost, in gostitelji največje varnostne konference iz jadranske regije – RISK konferenca.

BC Vault je bil ustvarjen, ker se uveljavljene strojne denarnice, kot sta Trezor in Ledger, 100% ne osredotočajo na svoja vprašanja. Na primer, Saleem Rashid je na svojem mestu objavil glavno varnostno vprašanje Ledger Spletna stran. Revija Bitcoin je objavila tudi članek o Denarnica, demonstracija neuspeha. Odgovor Ledgerja & Trezor se je pojavil precej kmalu, vendar niso bili ravno tisto, kar je pričakovala kripto skupnost. Zato je BC Vault zaživel, zato lahko vaša sredstva zavaruje ekipa, ki se osredotoča izključno na varnost.

Poleg tega je vsak BC Vault dobavljen z vnaprej naloženim zasebnim ključem, šifriranim kot vsaka denarnica v napravi. Ključ ustreza javnemu naslovu, ki ima 1,0 BTC. Prekinite in ta sredstva so vaša. To nas spominja na zgodbo o steklu ESG, ki je na avtobusnem postajališču dala 3 milijone dolarjev gotovine in kdor bi ga lahko zlomil, bi lahko denar odnesel domov. Denar je prisoten tudi zdaj.

Poleg tega je BC Vault zaščiten s splošno kodo PIN in geslom, ki sta potrebna za dostop do vaših sredstev. Podrobnejše informacije o nastavitvi si lahko ogledate v video. Še ena zanimivost, ki jo je treba omeniti pri BC Vault, je dejstvo, da BIP39 / 44 in njegove prve komercialno dostopne večkripto denarnice z varnimi varnostnimi kopijami privzeto niti ne uporabljajo. Zasebni ključi so šifrirani in shranjeni v najsodobnejšem mediju za shranjevanje – feroelektrični RAM. FRAM ohranja podatke, merjene v desetletjih, in podpira veliko več ciklov pisanja kot tradicionalno Flash shranjevanje.

BC Vault poskuša ponuditi tretjo rešitev denarnice za strojno opremo za posameznike, ki lahko hranijo svoje virtualne valute poleg tradicionalnih možnosti Ledger vs Trezor. BC Vault je kot novinec v prostoru pritegnil pozornost uporabnikov in prejel podporo skupnosti. Danes je BC Vault postal tretji igralec na trgu strojne denarnice v kripto industriji.

Uporabniški vmesnik in oblikovanje

Kar zadeva oblikovanje, so denarnice praktično enake. Vsi trije so majhni in kompaktni. Udobno naj se prilegajo v žep in so uporabni v eni roki. Vendar ima Ledger Nano S rahlo prednost v smislu, da se ponaša z ohišjem iz nerjavečega jekla, ki je precej robustno. Trezor je izdelan iz plastike, vendar je bolj kompakten kot Ledger Nano S.

Ledger in Trezor imata dva fizična gumba, ki se uporabljata za potrditev ali zavrnitev dejanja. Poleg tega vsak v celoti uporablja svoj zaslon, ki prikazuje informacije o transakcijah. Omeniti velja, da je zaslon Trezor nekoliko večji od zaslona Ledgerja. Vendar to nima vpliva na uspešnost. Denarnice so v obliki drobnega nastavka na vrata USB. Napravo lahko s kablom USB povežete z osebnim računalnikom, pametnim telefonom ali katero koli drugo napravo.

Teža Ledgerja je 16,2 grama, dimenzije pa so – 98mm x 18mm dolge x 9mm debele. Trezorjeva denarnica tehta 12 gramov in je vsekakor manjša (30 mm x 60 mm dolga in 6 mm debela), zaradi česar je bolj prenosna in enostavnejša za nošenje v žepu.

BC Vault je po drugi strani nekoliko drugačen. Velikosti so 100 mm x 57 mm x 10 mm (3,937 ” x 2,244 ” 0,394 ”). Teža je nekaj več kot povprečna Trezor ali Ledger, z 41 grami. Delovna temperatura je lahko med 0 in +60 stopinj Celzija, naprava pa ima OLED zaslon 61,5 mm (128 × 64) slikovnih pik. Večji zaslon je velik plus za BC Vault, saj olajša branje naslova in potrditev transakcije, kot bi bilo z uporabo knjige ali Trezorja.

BC Vault lahko s prenosnim računalnikom povežete s kablom USB tipa C, najboljše pa je, da ima dodatno režo za Micro SD, ki je priložena napravi.

Kaj je znotraj maloprodajnega paketa Trezor, Ledger in BC Vault?

Trezor

 • Naprava Trezor
 • Kabel USB
 • Trak
 • Navodila za uporabo
 • Dve obnovitveni kartici

Ledger Nano S

 • Naprava Ledger Nano S.
 • Začni priročnik
 • Obesek za ključe, vrvica in drugi viri
 • Kartica za obnovitev
 • Kabel USB

BC Vault

 • Kripto trezor strojne opreme BC Vault One
 • Nalepka
 • Kabel USB-C
 • Navodila za uporabo
 • 1 GB microSD kartice

Uporaba naprave

Tako Trezor kot Ledger podpirata različne operacijske sisteme (OS). Delajo z operacijskimi sistemi Windows, Mac in Linux. Naprave boste morali povezati z računalnikom prek kabla micro-USB. Prav tako oba podpirata skoraj vse naprave Android. Trezor ima razširitev Google Chrome, ki vključuje samostojno upravljanje naprav. Razširitev omogoča komunikacijo aplikacij in spletnih mest z napravo Trezor. BC Vault v tem ni drugačen. Novi trezor za kriptovalute ima aplikacijo za OS X, Windows in Linux. Poleg tega je BC Vault podprt v najrazličnejših brskalnikih, kot so: Firefox 52+, Chrome 50+, Opera 51+, Safari 11+ in IE 11+ (vse nove različice). Poleg tega z uvedbo BC Vault 1.2.1 – njegov spletni demon zdaj omogoča tretjim osebam, da integrirajo funkcijo BC Vault v svoje spletne strani.

Varnost

Kar zadeva varnost, se zdi, da je novo včasih boljše. BC Vault je tu pridobil prednost z neuporabo BIP39 / 44 in namesto tega shrani zasebne ključe v feroelektrični RAM – ki ima več podprtih ciklov pisanja kot tradicionalni pomnilnik flash. Prav tako lahko varnostno kopirate na šifrirani MicroSD (vključen je 1 GB) ali v obliki QR kod, ki jih je mogoče natisniti.

Še ena opomba je, da Ledger in Trezor uporabljata deterministične denarnice – kar pomeni, da lahko več denarnic na isti napravi sledimo nazaj do istega semena. BC Vault tega ne počne. Uporabljajo nedeterministične denarnice – zato denarnic ni mogoče matematično povezati. Vsaka denarnica je ustvarjena z uporabo pravega RNG (generator naključnih števil). RNG se inicializira z žiroskopskim senzorjem s stresanjem BC Vault pri nastavitvi. Tudi v Ledger imate enako geslo za vse denarnice, v katere bi se poskušali prijaviti. BC Vault je tu nekoliko drugačen, lahko imate več kot 2000 edinstvenih denarnic, vsaka šifrirana z dodatnimi in različnimi gesli – v bistvu je skoraj tako kot MultiSig.

Za denarnico Bitcoin BC Vault podpira SegWit in Legacy – enako kot njihovi konkurenti. Razlika je v tem, da lahko z uporabo BC Vault uporabite eno samo denarnico.

Podprte kriptovalute

Tako Trezor kot Ledger podpirata večino priljubljenih digitalnih valut. V času pisanja tega seznama Trezorjev in Ledgerjev seznam podprtih digitalnih kovancev vključuje:

Trezor podpira:

 1. Bitcoin
 2. Ethereum
 3. Bitcoin Cash
 4. Litecoin
 5. Bitcoin Gold
 6. Ethereum Classic
 7. Črtica
 8. DogeCoin
 9. Zcash
 10. NameCoin
 11. NEM
 12. Prostranost
 13. ERC-20 žetoni
 14. UBQ

Ledger Nano S podpira:

Denarnica za kriptovalute Ledger Nano S vam ponuja možnost shranjevanja večjega števila kriptovalut in ne le majhne izbrane skupine med prvih 10. Uporabniki lahko z vašo napravo Ledger in aplikacijo Ledger Live upravljajo z 22 kovanci. Številne druge kriptovalute je mogoče obravnavati z zunanjimi združljivimi denarnicami. 

 1. Bitcoin
 2. Bitcoin Gold
 3. Bitcoin Cash
 4. Ethereum
 5. Ethereum Classic
 6. Valovanje
 7. Zcash
 8. PIVX
 9. Digibajt
 10. Qtum
 11. Komodo
 12. Črtica
 13. Litecoin
 14. Dogecoin
 15. PoSW
 16. Zencash
 17. BTCP
 18. Stealthcoin
 19. Neo
 20. Ark
 21. ERC-20 žetoni
 22. Zvezdnik
 23. Stratis
 24. Ubiq
 25. Viacoin
 26. Vertcoin
 27. EOS
 28. Tether
 29. Tron
 30. Cardano
 31. IOTA
 32. Binance Coin
 33. Monero
 34. USD kovanec
 35. Ustvarjalec

V prihodnosti bi lahko tej denarnici strojne opreme dodali nove kriptovalute, ki bi posameznikom omogočale varno shranjevanje sredstev. Na splošno je Ledger v primerjavi s Trezorjem ponudil podporo večjemu številu kriptovalut.

BC Vault podpira

BC Vault podpira veliko kriptovalut. BC Vault podpira vse izvorne žetone ERC-20. Skupno število teh naraste na več kot 177.000 – čeprav jih je v nakladah in dnevni uporabi – veliko manj. Druge kriptovalute, ki jih BC Vault prvotno sprejema, so:

 1. Bitcoin
 2. Ethereum
 3. Bitcoin Cash
 4. Litecoin
 5. Valovanje
 6. Zvezdnik
 7. Dogecoin
 8. Črtica
 9. TRON
 10. VECHAIN
 11. BINANCE COIN
 12. IKONA
 13. OmiseGO
 14. WaltonChain
 15. Polymath
 16. 0x
 17. Sol
 18. Cindicator
 19. Pravice do dinamičnega trgovanja
 20. Iconomi
 21. OriginTrail
 22. Vibriraj
 23. CargoX
 24. InsurePal
 25. Xaurum

Točke

Trezor Model T – 169 USD / 149 EUR

Trezor One White – 79 USD / 69 EUR

Ledger Nano X – 133 USD / 118 EUR

Ledger Nano S – 67 USD / 59 EUR

Ledger modra – 309 USD / 272 EUR

BC Vault – 149 USD / 131 EUR

Končne misli

Naš splošni občutek je, da je vse zgoraj omenjene denarnice strojne opreme vredno preizkusiti. Vsak ima nekaj unikatnih stvari, zaradi katerih so posebni. Osebno uporabljamo enega od njih, da tam obdržimo del svojih kripto naložb in smo z vsemi zadovoljni.

Denarnice strojne opreme za kriptovalute so zelo pomembno orodje za vlagatelje kripto valut, ki želijo ostati varni v primeru vdorov ali napadov na kripto borze ali denarnice. Najboljši način, da postanete lastnik svojega digitalnega premoženja, je, da imate strojno denarnico in popoln nadzor nad svojimi virtualnimi valutami.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map