Komisarka Hester Peirce podelila 2. mandat na SEC

Od zdaj do leta 2025 se svet verig blokov lahko veseli vsaj enega prijaznega obraza, ki prebiva pri Komisiji za vrednostne papirje in borze. V začetku tega tedna je bila komisarka Hester Peirce uspešno izglasovali za nadaljnji mandat pri regulativnem organu.

Odobritev senata

Glasovanje, ki je potekalo 6. avgusta 2020, je končal ameriški senat. Čeprav nikoli ni zagotovljen noben izid, je bila ta odločitev predvidena že mesece, saj je bila prvotna nominacija dana šest mesecev pred tem, 6. februarja.

Zgodovina drugačnega mnenja

Čeprav obstajajo številni razlogi, da sta se blockchain in kriptovaluta navdušila s komisarko Peirce – ki ji je prinesla ime “Crypto Mom” ​​- so najbolj očitne njene prejšnje izjave o nestrinjanju..

Izjava o nestrinjanju se preprosto nanaša na izražanje prepričanja, ki je v nasprotju s prepričanjem drugih, in na njihova dejanja. V zadnjih nekaj letih je komisarka Peirce večkrat izrazila svoje nestrinjanje.

Winklevoss Bitcoin Trust, 2018

Prva izjava o nestrinjanju, ki jo je izdal komisar Peirce, se je vrtela okrog zavrnitve aplikacije Bitcoin Fund (ETF), ki temelji na bitcoinih, leta 2018. Medtem ko je glavni mandat SEC zaščita vlagateljev, je komisarka Peirce menila, da so njihova dejanja storila ravno nasprotno . Ona izjavil, „… Zaskrbljen sem, da pristop Komisije spodkopava zaščito vlagateljev z izključitvijo večje institucionalizacije trga bitcoinov. Več institucionalnega sodelovanja bi izboljšalo številne pomisleke Komisije glede trga bitcoinov, ki so podlaga za njegovo neodobravanje. “

Skladi, s katerimi se trguje na borzi (ETF), 2020

V začetku leta 2020 je komisarka Peirce ponovila svoje nasprotno stališče glede kriptovalut in izdelkov vrste ETF. V času med njeno prvotno izjavo o skladu Winklevoss leta 2018 in zdaj je SEC zavračala različne prijave – v bistvu se je njihova stališča podvojila. Ona izjavil, „… Opozoril sem, da oklevanje Komisije pri sprejemanju novih izdelkov in tehnologij ovira inovacije v tej državi in ​​grozi, da bo podjetnike in priložnosti, ki jih ustvarjajo, pripeljalo v druge jurisdikcije. Ukrepi Komisije na tem področju v zadnjih osemnajstih mesecih potrjujejo te pomisleke. Medtem zanimanje vlagateljev za izpostavljenost bitcoinom še naprej narašča. “

Telegram, 2020

Ta primer je najnovejši od treh. Komisarka Peirce se je julija 2020 med govorom na tednu Blockchain v Singapurju dotaknila, zakaj meni, da so bila dejanja SEC proti Telegramu napačna. Čeprav njeno stališče v uradni izjavi o nestrinjanju ni bilo razkrito, je bilo vseeno jasno. Ona izjavil, »Telegram se je odločil, da bo pravno bitko končal z nami. Poravnave nisem podprl, ker nisem podprl temeljnega dejanja. Ne podpiram sporočila, da distribucija žetonov sama po sebi vključuje transakcijo z vrednostnimi papirji. “

Veliki načrti

Čeprav se s svojimi vrstniki enostavno ne strinjamo, je komisarka Peirce zagotovila, da je ponudila več kot le kritike. Najbolj opazen je “predlog varnega pristana” komisarja Peircea. V predlogu Safe Harbor bi podjetja imela koristi od „triletnega mirovalnega obdobja, v katerem bi lahko olajšala sodelovanje in razvoj funkcionalne ali decentralizirane mreže, izvzete iz določb o registraciji zveznih zakonov o vrednostnih papirjih, če izpolnjujejo pogoje so izpolnjeni. ” To je zanimiv in pomemben pristop; čas je dokazal, da se lahko mnoga sredstva, ki temeljijo na verigah blokov, začnejo uporabljati kot vrednostni papirji, vendar se kasneje lahko spremenijo v drug razred sredstev. Tak primer je zelo priljubljen Ethereum.

Ethereum, ki je imel ICO že v zgodnjem življenjskem ciklu, je od takrat postal funkcionalna decentralizirana platforma in žeton. Ta preprost prehod, ki je bil vedno načrtovan, je Ethereumu omogočil, da se je iz varščine prelevil v zgolj žeton.

Z izvajanjem takšnega predloga bi imela inovativna in dobronamerna podjetja več prostora za proizvodnjo izdelkov naslednje generacije, brez strahu pred posledicami SEC (če bodo podjetja izpolnjevala vse pogoje). Predlog varnega pristana komisarke Peirce je mogoče podrobno prebrati tukaj.

Novo vodstvo?

Kljub temu da je SEC obdržala znani obraz pri komisarki Peirce, bo regulativni organ morda kmalu videti povsem drugače.

Čeprav so govori za zdaj zamrli, je sedanji predsednik SEC Jay Clayton izbran kot kandidat za ameriškega državnega odvetnika za južni New York. Če bi prišlo do tega odhoda, bi bil komisar Peirce nedvomno vznemirljiva potencialna zamenjava za mesto predsednika.

Takšno potezo bi nedvomno spremljali različni pristopi do blockchain in kripto trgov, saj je komisarka Peirce jasno povedala, da verjame, da so trgi dolgoročno tu. Čas bo pokazal, ali se komisarka Peirce znajde napolniti te čevlje.

Komisija za vrednostne papirje in borzo

Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) je regulativni organ s sedežem v ZDA, katerega naloga je zagotoviti poštene in pregledne trge. To se doseže z oblikovanjem in izvrševanjem različnih zakonov o uporabi vrednostnih papirjev.

Predsednik Jay Clayton trenutno nadzoruje delovanje v SEC.

V drugih novicah

V začetku leta 2020 smo imeli srečo, da smo opravili ekskluzivni intervju s komisarko Peirce, ki je bila sama. V tej razpravi smo izvedeli več o njenih pristopih k kripto in verigi blokov, pa tudi o SEC. Za tiste, ki jih zanima več o komisarki Peirce, lahko ta intervju v celoti najdete TUKAJ.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map