Evolucija na kapitalskih trgih – voditelji misli

Od tradicionalni zasebno pravičnost ali dolga do manj konvencionalne množično financiranje. The najbolj nedavno tokenizacija metoda je Naslednji korak v evolucija od kapitala trgih.

Izdajatelji žetonov ICO so pogosto javno obljubljali prihodnje povečanje vrednosti svojega žetona. Po navedbah regulatorjev takšni zahtevki spodbujajo vrednostne papirje. Poleg tega so bili primeri, ko organizacije za mednarodno organizacijo očitno niso upoštevale svojih zavez glede načrta. Približno v istem času, ko je padlo nekaj slabih jabolk ICO in se je nadzor nadzora povečeval, so ideje o ponujanju varnostnih žetonov ali STO postale glasne, saj je bilo naravno nadaljevanje industrije ICO.

Dejansko imajo STO bolj pravni smisel, veliko manj pa malo glasbe. Časi zbiranja sto milijonov za idejo o beli knjigi so definitivno minili. Vendar trditev avtorja tega članka ne pomeni, da so vse organizacije ICO mrtve. Še vedno obstajajo primeri uporabnosti, ki jih predstavlja žeton pametne pogodbe.

Če pa ni na voljo nobene gospodarske javne službe ali storitve, je verjetno, da bo prihodnja razdelitev dobička ali dokončno uveljavljanje korporacijskih pravic. Z drugimi besedami – vrednostni papir.

Vrednostni papir je zakonsko določeno finančno sredstvo, s katerim se lahko trguje ali zamenja. Vendar se pravna opredelitev razlikuje glede na pristojnost. Glavne kategorije so lastniški kapital ali dolg ali njihovi izvedeni finančni instrumenti. Vrednostne papirje ponuja izdajatelj. Današnjo primarno ponudbo vrednostnega papirja lahko damo prek množičnega financiranja, zasebnega plasiranja ali popolne javne ponudbe prospekta. Odvisno od zneska in pristojnosti bi katera koli možnost pomenila izdajo vrednostnega papirja.

Tokenizirani vrednostni papir ponuja kombinacijo prednosti tako prakse ICO kot veljavne zakonodaje o vrednostnih papirjih. Po eni strani STO dosledno upošteva zakone. Po drugi strani pa STO ponuja podobno obljubo o takojšnji (ali z zamudo v primeru zakonsko zahtevanih obdobij blokade) likvidnosti.

Do danes (aprila 2019) ni “izmenjave žetonov vrednostnih papirjev”. Obstaja pa kar nekaj pobud, ki želijo pridobiti regulativno pooblastilo za vodenje borze vrednostnih papirjev za spremenjeni razred sredstev vrednostnih papirjev – varnostne žetone. Potencialni način izmenjave varnostnih žetonov bi bile mize OTC, ki bi jih zagotovili agenti za prenos lastništva, kot je Fintelum. Glej več spodaj.

Glavna razlika, ki ločuje varnostne žetone od vrednostnih papirjev, ki niso žetoni, je dejanski vidik verige blokov. Zdaj se namesto predpisanih zahtev, kot so registracija potrdil, delnic, obveznic in zadolžnic, izda pametna pogodba, ki predstavlja registrirane pravice in obveznosti izdanega vrednostnega papirja, medtem ko bi bilo mogoče prinosniške vrednostne papirje najučinkoviteje žetonirati.

Vlagatelji ali udeleženci STO so običajno uporabniki kriptovalut, vendar ne nujno. STO praksa bo nadaljevala pot, ki jo je utrla industrija ICO pri določanju primerov uporabe kriptovalut na splošno. Ponudba STO ni tako demokratična kot nekoč ICO. Ponudba varnostnih žetonov je veliko manj brez trenja kot včasih s pomožnimi žetoni.

Danes bo potencialni kupec STO moral premagati obremenjujoč postopek profiliranja KYC / AML, da bo skladen s prodajo vrednostnega papirja. In pogosto poskusite zagotoviti nemogoče – status akreditiranega, izpopolnjenega ali profesionalnega vlagatelja. Glede na pristojnost in ponudbo projekta se lahko stopnja bolečine razlikuje. Zato bi moral imeti izdajatelj STO privlačen predlog, da lahko privabi vlagatelje.

Varnost žeton ali tokeniziran vrednostnih papirjev?

Kot pomembna opomba, da ne bi zamenjali obeh konceptov, ki jih je v svojem delu dobro objavila Noelle Acheson [mfn]https://www.coindesk.com/security-tokens-vs-tokenized-securities-its-more-than-semantics[/ mfn]. Varnostni žetoni so predmet našega pričujočega članka. Ker so žigirani vrednostni papirji simbolni prikaz že obstoječega vrednostnega papirja. Na primer, delnico Apple lahko žetonirate in z njo trgujete na ločeni borzi, kot je prvotna delnica (npr .: oznaka APPL, s katero se trguje na newyorški borzi). Čeprav je vprašljivo, vendar se zdi, da obstajajo poskusi naštevanja žetonov, ki domnevno predstavljajo delnico Apple.

To je 4. del petdelne serije.

Kliknite tukaj za 1. del,

Kliknite tukaj za 2. del,

Kliknite tukaj za 3. del

Kliknite tukaj, če želite prebrati 5. del

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map