Mirror Protocol poskuša omogočiti dostop do ameriških delnic svetu DeFi

DeFi Digest OKEx Insights je tedenski pregled decentralizirane finančne industrije.

Posnetek trga DeFi

Ta decentralizirani finančni trg se je ta teden nekoliko znižal, saj se je skupna vrednost izdelkov DeFi zmanjšala s 14,44 milijarde na 14,12 milijarde..

Maker je še naprej vodil na področju DeFi z 18-odstotno stopnjo prevlade na trgu. Compound je medtem ohranil svojo tržno prevlado v posojilni sferi s 54-odstotnim deležem.

Povprečni tedenski obseg trgovanja na decentraliziranih borzah se je povečal za 2%, Uniswap pa je prevlado razširil na 49%. Curve je medtem ta teden ostal največji likvidnostni sklad z 0,79 milijarde USD (v času pisanja tega dokumenta).

Skupna vrednost, zaklenjena v sferi DeFi, se je ta teden nekoliko znižala. Vir: DeFi Pulse in DeBank

Povezovanje DeFi in delnic v ZDA

Z neverjetnimi Tržna kapitalizacija 36,3 bilijona dolarjev, delnice v ZDA so eden najprivlačnejših razredov premoženja za svetovne vlagatelje. Ker v ameriških podjetjih ni zahtev za državljanstvo za lastništvo delnic, tuji vlagatelji pogosto dostopajo do delnic prek lokalnih bank in mednarodnih borznoposredniških družb. Vendar te finančne institucije omejujejo vlagatelje zunaj njihove operativne jurisdikcije in svojim strankam nalagajo dodatne zahteve glede skladnosti – na primer podatke o bančnem računu. Te zahteve 1,7 milijarde brezbančnih bank ne morejo dostopati do ameriškega trga delnic.

Pojav decentraliziranih kriptovalut omogoča vlagateljem izpostavljenost do ameriških delnic. Uporabniki platforme Abra bi lahko na primer sklenili pogodbe, ki zagotavljajo sintetično izpostavljenost gibanju cen ameriških delnic. Vendar Abraina ponudba ni uspelo za skladnost z ameriško zakonodajo o vrednostnih papirjih, Komisija za vrednostne papirje in borzo pa je Abraju julija 2020 uvedla ukaz o prenehanju in odpovedi. Uporabniki v Abrah ne morejo več kupovati ameriških delnic z uporabo kriptovalut.

Poleg Abra so borze kriptovalut in trgovalne platforme – kot so Currency.com, Bittrex in FTX – omogočale tudi trgovanje z delnicami. Vendar so te platforme centralizirane in ne morejo zagotavljati storitev zunaj svojih pristojnosti.

Terraform Labs, ustvarjalec stablecoin LUNA, napovedal začetek protokola Mirror 4. decembra. Protokol DeFi omogoča sintetično premoženje z zagotavljanjem izpostavljenosti cen v realnem svetu do premoženja iz resničnega sveta – vključno z delnicami, blagom in skladi, s katerimi se trguje na borzi v ZDA.

Kot decentralizirani protokol Mirror Protocol ponuja vrata do ameriških delnic za globalne uporabnike. Da bi to storili, Mirror Protocol uporabnikom omogoča, da kovajo Mirror sredstvo ali mAsset – žeton, ki spremlja ceno ameriških delnic, kot sta Apple in Tesla. Mirror Protocol sprejme cenovni oracle Band Protocol, da bi vsakih šest sekund sledil tečajem ameriških delnic. Vendar cenovni oracle ne posodablja cene mAseta zunaj delovnega časa trgovanja na ameriških borzah.

Uporabniki morajo sredstva položiti kot zavarovanje za kovanje sintetičnega lastniškega kapitala v ZDA v protokolu Mirror. Za kovanje tega lastniškega kapitala morajo uporabniki vložiti 150% vrednosti zavarovanja v stabilne kovance LUNA ali vložiti 200% vrednosti zavarovanja v mAssets. Zahtevano razmerje zavarovanja v protokolu Mirror je veliko nižje kot pri drugih sintetičnih borzah. Synthetix na primer zahteva 750% razmerja zavarovanja v svojem žetonu SNX.

Arrington XRP Capital pred kratkim objavljeno poročilo o raziskavi in ​​navedel dva razloga za nizko vrednost zavarovanja, ki jo zahteva Mirror Protocol, in sicer nizko nihanje cen zavarovanja s premoženjem in dejstvo, da je s zavarovanjem mogoče trgovati na likvidnih trgih. Cene stabilcoinov od sredine leta 2019 kažejo nizko nihanje cen s standardnim odklonom 0,006. Poleg tega stabilnost cen stabilnih kovancev omogoča nižje razmerje zavarovanja za kovanje sredstev. Poleg tega je mAsset uvrščen na seznam Terraswap in Uniswap in z njim trguje.

Ključne razlike od nakupa delnic na borzi

Pomembno je omeniti razlike med nakupom ameriških delnic na borzi in nakupom sintetičnih ameriških delniških pogodb v protokolu Mirror. Vlagatelji so upravičeni do lastniških zahtevkov družb, ki kotirajo na borzi, za delnice, ki so jih kupili na borzi. To ne velja za sintetična sredstva na protokolu Mirror. Poleg tega vlagatelji v Mirror Protocol niso upravičeni do prejemanja dividend.

Mirror Protocol pa ponuja nebančno izpostavljenost prebivalstva ameriškim delnicam. Prav tako lahko vlagatelji sklepajo sintetične ameriške delniške pogodbe v delnih enotah, kar povečuje prilagodljivost naložb.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map