Analiza Bitcoin | 4-medvedji vzorci svečnikov

Obstaja trend naraščanja in padanja, če beremo jezik cen;

Obstaja signal za nakup in prodajo ter slovo od občutka dogovora.

Danes se bomo seznanili z vzorci medvedjih svečnikov.

Videz večerne zvezde kaže, da se je bikov trend končal in prihaja prilagoditev. Začnimo z Evening Star.

Kaj je večerna zvezda? Kot je prikazano v rdeči vrstici.

Večerna zvezda je medvedji vzorec svečnikov, ki ga sestavljajo tri sveče: velik bel svečnik, sveča majhnega telesa in rdeča sveča. Večerna zvezda kaže edinstveno značilnost: cena zapiranja zadnje sveče mora biti najmanj 50% nižja od prve sveče.

Medvedjo raven trga lahko določimo celo tako, da pogledamo končno ceno zadnje sveče. Kot lahko vidite na grafikonu, je cena zapiranja rdeče sveče ravno presegla raven 50%. To kaže, da je medvedji trend razmeroma šibek. Če je cena zapiranja rdeče sveče blizu ali enaka ceni odpiranja bele sveče, to pomeni, da je medvedji trend sorazmerno močan; cena zapiranja rdeče sveče je bistveno nižja od cene odpiranja bele sveče, to pomeni, da je medvedji trend je zelo močna.

Na vsakdanjih trgovskih trgih večerna zvezda morda ni tako očitna, kot jo prepoznate iz učbenikov. Tu je nekaj primerov, ki smo jih našli v preteklosti:

Na prvi sliki lahko vidite, da srednji del tvorita dva majhna svečnika. Premaknimo jih nazaj na grafikon trgovanja iz resničnega življenja. Po močnem skoku cen se na visoki ravni vidi večerna zvezda, nato pa takoj vidimo vzorec korekcije cen.

Druga številka je vzeta iz OKEx – 2-urnega grafikona BTC / USD. To morda ni popoln primer, saj srednja sveča ni bistveno majhna. Še vedno pa lahko vidimo vzorec večerne zvezde in cena pade takoj po oblikovanju vzorca.

Na tretji sliki sta dve sveči majhnega telesa tvorili srednji del. Prav tako lahko vidimo, da je cena zapiranja rdeče sveče bistveno nižja od cene odpiranja bele sveče. Cena se po nenehnih nihanjih strmoglavi. Včasih se lahko zvečer v kratkem času pojavi večkrat. V tem BTC / USDT medvedjem trendu vidimo dve večerni zvezdi, ko se cene dvignejo nazaj in takoj zatem.

Drugi, o katerem se bomo naučili, je Medvedji zajem.

Medvedji zajemajoč vzorec je sestavljen iz belega svečnika, ki mu sledi velik rdeč svečnik, ki “zajame” manjšo belo svečo.

Toda kako lahko določimo medvedjo raven, če vidimo tak vzorec?

Na prvi sliki rdeča sveča komaj zajema belo svečo, kar pomeni, da je medvedji trend šibak. Na drugi sliki je cena zapiranja rdeče sveče bistveno nižja od cene odprtja bele sveče, dolžina rdeče sveče je skoraj dvakrat večja od bele sveče, kar pomeni, da je medvedji trend močan. Na tretji sliki rdeča sveča hkrati zajema več belih sveč, kar kaže, da je medvedji trend izredno močan.

Zdaj pa si poglejmo nekaj primerov iz resničnega življenja.

Kot je prikazano na grafikonu.

Prva številka je dnevni grafikon LTC / USDT podjetja OKEx. Po skoku cen lahko vidimo veliko rdečo svečo, ki zajema veliko belih sveč, sledi močan medvedji trend.

Druga številka je 2-urni grafikon ETH / USDT podjetja OKEx. Potem ko se rasti cen ETH vrnejo na novo najvišjo vrednost, se vidi medvedji vzorec zajemanja in medvedji trend se nadaljuje.

Tretja številka je 6-urni grafikon EOS / USDT podjetja OKEx. Po nenehnem skoku cen se oblikuje medvedji vzorec zajemanja in pojavi se močan medvedji trend.

Zadnji, o katerem se bomo naučili, je Tower Top.

Vzorec stolpa je sestavljen iz običajne ali velike bele sveče na levi, več majhnih sveč, običajno več kot 5, na sredini in običajne ali velike rdeče sveče na desni. Kot lahko vidite, je na grafikonu videti popolnoma kot stolp.

Vrh stolpa pogosto nastane, ko je cena zapiranja zadnje rdeče sveče nižja od telesa prve bele sveče za 50%. Vrh stolpa je obratni vzorec, ki kaže na preobrat medvedjega trenda. To odraža postopno izčrpavanje kupcev, preden prodajalci na silo povrnejo nadzor.

Medvedjo raven trga lahko določimo tudi s pogledom na končno ceno zadnje rdeče sveče. Kot je prikazano na sliki, če bo cena zapiranja rdeče sveče komaj presegla 50-odstotno raven, bo medvedji trend razmeroma šibek. Če pa je cena zapiranja blizu cene odprtja bele sveče, bo medvedji trend močnejši. In če je cena zapiranja bistveno nižja od cene odpiranja bele sveče, bo medvedji trend zelo močan.

Oglejmo si nekaj primerov iz resničnega življenja.

Ta številka je vzeta iz 6-urnega grafikona BTC / USDT na OKEx. Na majhnih svečnikih lahko vidimo dolge sence. Toda ta pojav ne vpliva na zgornjo strukturo stolpa, trg BTC kasneje vidi močan medvedji vzorec, cena pade na novo najnižjo.

Druga slika prikazuje promptni 12-urni grafikon ACC / USDT na OKEx. Srednjega odseka vrha stolpa ne tvorijo nenavadno majhne sveče in opazimo večje nihanje. Po oblikovanju vzorca cena ACC močno pade.

Oglejmo si, kaj se danes naučimo:

Prva je večerna zvezda, kar pomeni, da je tema nad nami. Drugi je medvedji zajem, kar kaže na prihajajoči medvedji tek. Zadnji je stolp, ki odraža postopno izčrpavanje kupcev.

Tukaj je konec našega oddelka, pokazali vam bomo pomembnost različnih položajev kombinacij svečnikov

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map