Trgovanje z izpostavljenostmi USDT z linearnimi in obratnimi terminskimi pogodbami OKEx

Thomas Tse

Vodja kvantitativnega stratega

USDT, aka Tether, je visoko likvidno sredstvo na kripto trgu, ki je splošno sprejeto na več borzah in se z njim lahko trguje 24 ur na dan. Deluje kot sklad, s katerim se trguje na borzi (ETF), kjer je osnovno sredstvo ameriški dolar; in sprejme mehanizem ustvarjanja in odkupa, ki trgovcu omogoča, da z njim trguje s premijo ali popustom na trgu. Danes se bomo pogovarjali o USDT diskontu in premijskih ter trgovalnih strategijah, povezanih z USDT osnovo. Za ponovitev tečaja USDT in arbitriranje različne prihodnje osnove v različnih prihodnjih terminih bomo uporabili OKEx-jeve USDT linearne in obratno vezane terminske pogodbe s kovanci..

V zadnjih nekaj mesecih USDT trguje s premijo na kopnem na Kitajskem, medtem ko je offshore trg še vedno učinkovito trgoval pri približno 1: 1. Obrestna mera CNY na kopnem je v času pisanja ~ 7,08 ¥ JPY, na OKEx-ovem trgu C2C USDT pa daje ponudbe pri 7,21 ¥. Trg je v bistvu zaradi kapitalskih omejitev neučinkovit, USDT na Kitajskem trguje s približno 2% -3% premijo. To ni zelo “mogoče”, razen če imate posebne nastavitve. Vendar bi morali videti nekaj zastavljenega kitajskega povpraševanja, ki vodi do neučinkovitosti trga na drugih delih kripto trga.

Slika 1. Bloomberg Slika 2. Na off-shore trgu OKCoin USDT / USD je premija USDT veliko bolj umirjena in se trguje z rahlo premijo

Asimetrija držanja USDT

Ne moremo govoriti o trgovanju z USDT, ne da bi se prej zavedali tveganj Tetherjeve nasprotne stranke. Na splošno kot kvantni trgovci poskušamo čim bolj zmanjšati tveganje nasprotne stranke. Čeprav je tveganje, da bo Tether razstreljen, majhno, kljub temu obstaja, učinki pa so lahko precej binarni. V preteklosti smo že opazili, da se USDT trguje na 0,9 USD in tudi na 1,05 USD.

Navzgor ima USDT precej majhen, tako kot tradicionalni tržni ETF, na splošno ni omejitev pri ustvarjanju. Če USDT trguje s premijo, lahko trgovci hitro dajo dolarju Tether Limited (upravitelju) dolar in dobijo USDT za prodajo na trgu in še naprej ponavljajo to trgovanje. Zato premija vedno ostane majhna in le redko nad 0,5%, zato jo moramo izkoristiti, ko je velika.

Toda če Tether postane nelikviden in opazi, da banka deluje, USDT hitro pade na 0 USD. Dovoljenje družbe Tether za ustvarjanje ali unovčenje je asimetrično. Tako je ta izplačilo zelo asimetrično, vaša slabost, če držite Tether, je 100%, a zgornja stran je zelo omejena.

Kako zavarovati USDT pri OKEx

Številni trgovci poskušajo zmanjšati svojo izpostavljenost Tetherju tako, da čim manj držijo ali ščitijo njegovo slabost. Zavarovanje je kot uživanje zelenjave, nekateri to počnemo zato, ker vemo, da moramo, ne pa zato, ker bi si to želeli. Če imate USDT in želite zaslužiti nekaj pasivnega dohodka, lahko kupujete spot in prodajate bogate inverzne terminske pogodbe s kovancem (kot je razloženo prej v mojih drugih člankih).

Če terminske pogodbe trgujejo poceni, lahko kupite poceni linearne terminske pogodbe in prodajate bogate inverzne terminske pogodbe. To vam daje nekaj pozitivnega prenosa iz osnove.

Izpostavitev vrednosti USDT iz indeksov OKEx in odkup USDT

Zjutraj v pretresu 13. marca je hitro prihitelo v varno zavetje (da – Tether je varno zavetje v kripto, ker ga lahko umaknete v svojo denarnico). Z uporabo indeksov BTC-USDT (5290USDT) in BTC-USD (5590 USD) lahko sklepamo, da je USDT trgoval pri 1,05 USD. Če verjamemo, da bi USDT spet padel v pariteto (zaradi asimetričnega faktorja, kot je razloženo zgoraj), bi morali prodati dolarski indeks in kupiti indeks Tether na dolgi dolar in kratki Tether.

Večina trgovcev na trgu je seznanjena s to strategijo, zato je obratna dolarska prihodnost dejansko trgovala enako kot linearna prihodnost USDT. Ker je dolarski indeks višji za 5%, je bila osnova za inverzne terminske pogodbe 5% cenejša, ker udeleženci terminskih pogodb pričakujejo, da bo premija USDT iztekla do izteka. Približno ob 11:25 končno opazimo prekinitev, tako dolarske terminske pogodbe kot swap se trgujejo po 4% nad cenami Tether. Če bi vstopili v ta položaj (pri 2x vzvodu) prodaje obratne prihodnosti in nakupa linearne prihodnosti, bi v samo 15 minutah dobili približno 8-odstotni donos.

Na primer:

Pozicijo odprete ob 11:30:57, 13. marca (če imate dovolj rezerve)

Če se zadrži med potekom veljavnosti 27. marca in upošteva ceno dostave za BTC-USD-200327, ki je znašala 6725,42 USD, za BTC-USDT-200327, ki znaša 6703,4 T $, bi bil vaš donos približno 0,032BTC (~ 214,76 USDT).

Vaše naslednje vprašanje bi lahko bilo, glede na to, da moram z BTC-jem nadomestiti obratne terminske pogodbe, morda bi moral le zajeti negativno -10% podlago inverzne prihodnosti. Kot je razloženo v odtenkih članka arb indeksa, je meja inverzne prihodnosti med obratno arbitražno trgovino zelo kapitalsko zahtevna in je zaradi njene inverzne izplačilne vrednosti težko upravljati maržo.

Kakšna so tveganja?

Noben članek o arbitraži ni popoln, ne da bi razpravljali o tveganjih. Očitno gre za tveganja, kot so ohranjanje marže, povračilo denarja in tveganje nasprotne stranke, vendar morate upoštevati tudi tveganje Tether. Ko trgujemo s terminskimi pogodbami z različnimi kotacijskimi valutami, se odpiramo izpostavljenostim v kotacijski valuti, tudi po varovanju pred valuto. V tem primeru bo trgovanje s kakršnim koli razmikom med inverznimi in linearnimi terminskimi pogodbami ustvarilo umetni položaj Tether ali USDT.

Na splošno bi morali biti nagnjeni k kratkemu Tetherju (kot je nakup linearnih terminskih pogodb). Če kratek USDT pomeni, pomeni, da kupujete USDT linearne terminske pogodbe ali zamenjave ali kupujete BTC z USDT. V primeru, da USDT zruši 50%, bo indeks BTC-USDT dvakrat večji od indeksa BTC-USD in dejansko lahko dobite podvojen znesek USDT, v smislu dolarja pa vaš P&Še vedno bi bil ravno.

Zaključek

OKEx ponuja široko paleto kripto izvedenih finančnih instrumentov, ki ustrezajo potrebam različnih trgovcev. Glede na nestanovitnost trga se te terminske pogodbe zelo enostavno odklopijo in možnosti za arbitražo so pogosto na voljo tistim, ki so vedno pripravljeni. Te trgovalne strategije nikakor niso enostavne ali se pogosto dogajajo, če bi bile zelo donosne, bi trajale le kratek čas in jih pogosto varujejo roboti – trgovci se lahko pogostijo le, če botom zmanjka streliva. V tem članku smo raziskali očiten primer, vendar obstaja nešteto majhnih možnosti, kot je spodnji primer, ki prikazuje TRX 0925 (manj varovana prihodnost).

Sledite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map