Bitcoin se bori z medvedjim sentimentom, čudovita upanja v drugi sezoni: Tedensko opazovanje trga

Prejšnji teden videl Bitcoin (BTC) pade s približno 10.000 USD na 8.700 USD, kar je upad sproži avtor a UTXO od februarja 2009 (pred več kot 11 leti) porabljen v verigi. Po dveh neuspešnih poskusih, da bi med vikendom povrnili 9.200 USD, BTC trenutno trguje okoli 8.800 USD na Indeks OKEx BTC.

Cenovna akcija Bitcoina je čez teden povzročila 9,92-odstotno izgubo in ustvarila a medvedji zajemajoč vzorec na tedenskem grafikonu označuje, da so prodajalci prehiteli kupce. Medtem Ethereum (ETH), Bitcoin SV (BSV) in Litecoin (LTC) zabeležili veliko manjše izgube z -2,77 odstotka, -2,85 odstotka oziroma -3,4 odstotka, Bitcoin Cash (BCH) objavila tedensko donosnost -6,83 odstotka.

tedenska vrnitev kriptoTedenski donos glavnih kriptovalut 11. 5. – 17. 5. Vir: TradingView

Nadomestna sezona morda ni pred vrati

Ker je Ethereum pokazal svoj bikovski zagon v primerjavi z Bitcoinom, so se zbrali tudi majhni altcoin-i, ki imajo zgodovinsko močne vezi z Ethereumom. Po podatkih iz MVIS, indeks majhne kapice je maja presegel vse druge indekse in je do zdaj dosegel 12,29-odstotni donos.

Poleg tega je indeks prevlade na trgu BTC padel s 67 odstotkov na 65 odstotkov po prepolovitvi, kot je določeno v CoinGecko, in OmiseGo (OMG) črpanje sredi tedna se je pojavilo upanje za alt sezono. Vendar pa je OMG, ki se je zaradi svojega povečal kosilo na Coinbase Pro, je med srednjim tednom in današnjo trgovalno sejo padel za skoraj 30 odstotkov. Če se Bitcoin ne bo mogel vrniti in ostati nad 9.000 USD, bo altcoinov zelo zahtevno slediti vztrajnemu vzponu..

Indeks MVISBTC v primerjavi s tedenskim donosom indeksa majhnih / srednjih / velikih kapic (podatki na dan 25. maja). Vir: MVIS

Aktivnost bitcoinov v verigi se je prejšnji teden zmanjšala

Od 2. ure popoldne UTC 25. maja je hashrate omrežja Bitcoin znašal približno 91,18 EH / s, kar je bilo 14,05 EH / s nižje od povprečja prejšnjega tedna glede na Oklink podatkov. Poleg zmanjšanja prihodkov, ki je posledica razpolovitev, zaustavitev velikih rudarskih strojev zaradi poplavne sezone v jugozahodni regiji Kitajske lahko pripišemo temu upadanju hašrata.

Medtem se je tudi skupno število aktivnih naslovov v omrežju med 18. in 24. majem zmanjšalo za 1,84 odstotka glede na prejšnji teden, medtem ko se je skupno število transakcij v istem obdobju zmanjšalo za 10,39 odstotka.

Najnižje dolgo / kratko razmerje v maju

Bitcoin je v zadnjem tednu kazal znake šibkosti in prevladovali so medvedji občutki, kot smo ugotovili v našem Futures petek segment. Gledati Podatki o trgovanju z OKEx, razmerje med dolgimi in kratkimi je prvič v tem mesecu teklo pod 0,85, kar potrjuje medvedji scenarij.

Odprte obresti (OI) pa so se v nedeljo popoldan zvišale in s 550 milijonov pogodb poskočile na več kot 620 milijonov. Poleg tega je premija Quarterly Future spet na negativnem ozemlju, kar kaže na to, da udeleženci na trgu niso več optimistični glede srednjeročnega gibanja cen. Negativna premija se je v času pisanja povečala za več kot – 30 USD.

Dolgo / kratko razmerje BTCDolgo / kratko razmerje BTC. Vir: OKEx

Razmerje Long / Short prikazuje razmerje med skupnim številom uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi z odpiranjem kratkih pozicij. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav. Dolga / kratka stran uporabnika je odvisna od njegove neto pozicije v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov mora biti vedno odprta tudi kratka pozicija, da se uravnoteži. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje nizko, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače.

BTC je morda izgubil naraščajoči kanal

Medtem ko so kazalniki podatkov o terminskem trgovanju kazali medvedje znake, je cena BTC odražala negativno razpoloženje s padcem pod naraščajoči kanal, prikazan na spodnjem grafikonu. To je tudi prvič, da je BTC padel pod 30-dnevno drseče povprečje, ki je ostalo pomembna podpora od 2. aprila.

Če se BTC kratkoročno ne more vrniti nad območje od 8.900 do 9.000 dolarjev, bomo morda videli še en premik navzdol za preizkus podpore v višini 8.550 dolarjev. Medtem pa OKEx BTC Mesečna prihodnost bo potekel 29. maja in morda bomo videli povečano nestanovitnost, ki se premika proti izteku.

BTC / USD cenaOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1D grafikon. Vir: OKEx

Omejitev odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za sprejemanje naložbenih odločitev niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map