Trgovci na drobno so pozorni na okrevanje cene Bitcoina po torkovem padcu: Futures Friday

Futures Friday je tedenski pregled četrtletnih Bitcoin terminskih pogodb na OKEx.

BitcoinCena (BTC) je bila v zadnjih sedmih dneh na vlakih, začela se je s hitrim skokom v začetku tedna in dosegla 10.548 USD na Ponedeljek noč. Po manj kot enem dnevu trgovanja nad 10.000 ameriškimi dolarji pa se je BTC v torek popoldan umaknil in padel do 9.195 dolarjev. Cena se je po ocenah OKEx Quarterly Future od takrat znova zvišala in trenutno znaša okoli 9.850 USD (BTCUSD0626) na trgu.

Gledati Podatki o trgovanju z OKEx, vidimo, da sta razmerje BTC Long / Short Ratio in Margin Lending Ratio v začetku tega tedna namignili na trgovce na drobno, ki so lovili cenovno rally. Odprti interes (OI) pa kaže, da so veliki kiti odprli kratke pozicije na vrhu ponedeljkovega trgovalnega območja, ko je veliko število likvidacijskih nalogov dvignilo ceno.

Trenutno pozitivna osnova BTC in počasi okrevanje odprtega interesa kažejo, da razpoloženje na trgu ostaja optimistično, vendar so trgovci na drobno previdni pri dolgih pozicijah.

Cena OKEx BTC USDOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1D grafikon. Vir: OKEx

Odčitavanje podatkov o trgovanju OKEx

Obiščite Stran s podatki o trgovanju OKEx raziskati več kazalnikov.

Dolgo / kratko razmerje BTC

Od ponedeljka zvečer do torka smo lahko videli razmerje BTC Long / Short Ratio, ki se giblje gor in dol v tandemu s ceno Bitcoin. Razmerje se je v manj kot šestih urah z 1,19 zvišalo na 1,76, kar pomeni, da trgovci na drobno preganjajo rally. Ko so trgovci na drobno in vlagatelji začeli FOMO-ing, je trg vendarle spremenil smer in po torkovem popravku se je razmerje znižalo na 1,1.

Razmerje trenutno drži približno enako raven (1,1), kljub temu da je cena povrnila 700 USD, kar kaže na neodločnost in previdnost med trgovci na drobno.

OKEx BTC Dolg / KratekČas zbiranja podatkov: od 5. do 6. ure zjutraj do 6. 5. do 6. ure (UTC)

Razmerje Long / Short primerja skupno število uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi s tistimi, ki odpirajo kratke pozicije. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav, dolga / kratka stran uporabnika pa se določi glede na njegovo neto pozicijo v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov je vedno, kadar se odpre dolga pozicija, uravnotežena s kratko pozicijo. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje nizko, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače.

Osnova BTC

Premija OKEx BTC Quarterly Future se je po ponedeljkovem reliju povzpela na 160 dolarjev. Toda visoka premija in visoka stopnja financiranja sta privabila veliko arbitražnih trgovcev, ki so stopili na kratke pozicije, da bi izkoristili razliko v ceni. Torkov oster popravek cene je premijo znižal na manj kot 30 dolarjev. Vendar se je v naslednjih dneh spet okreval, saj se je zdelo, da je Bitcoin pripravljen ponovno preizkusiti 10.000 USD.

Osnova BTCČas zbiranja podatkov: od 5. do 6. ure zjutraj do 6. 5. do 6. ure (UTC)

Ta kazalnik prikazuje četrtletno ceno terminskih pogodb, ceno promptnega indeksa in tudi osnovno razliko. Osnova določenega časa je enaka četrtletni ceni terminskih pogodb minus cena promptnega indeksa.

Cena terminskih pogodb odraža pričakovanja trgovcev glede cene bitcoinov. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je trg bikovski. Če je osnova negativna, to pomeni, da je trg medvedji.

Osnova četrtletnih terminskih pogodb lahko bolje kaže na dolgoročni trend na trgu. Ko je osnova visoka (bodisi pozitivna bodisi negativna), pomeni, da je več prostora za arbitražo.

Odprte obresti in obseg trgovanja

Open Interest (OI) razkriva možen vpogled v vedenje kripto kitov. V ponedeljek zvečer se je cena Bitcoina dvignila s približno 9.600 na več kot 10.300 dolarjev, OI pa se je s 640 milijonov pogodb (1 pogodba = 100 dolarjev) povečala na 810 milijonov. Videli smo, da je cenovni skok sprožil kratkoročne likvidacije pozicij, vendar OI ni padel.

To vedenje kaže, da so nekateri kiti odprli kratke pozicije na vrhu razpona, ko so likvidacijski nalogi ceno zvišali. To stališče podpira tudi torkova ostra korekcija cen.

OI v zadnjih dneh počasi raste in pričakujemo lahko, da se bo še povečeval, saj Bitcoin ceni.

Odprte obresti BTCČas zbiranja podatkov: od 5. do 6. ure zjutraj do 6. 5. do 6. ure (UTC)

Odprte obresti so skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, ki na določen dan niso bile zaprte.

Obseg trgovanja je skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju.

Če obstaja 2000 dolgih pogodb in 2000 odprtih kratkih pogodb, bodo odprte obresti 2000. Če se obseg trgovanja v kratkem času poveča in se odprte obresti zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisiljenih v likvidacijo. Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da je bilo odprtih veliko pozicij.

Razmerje posojanja marže BTC

Sprememba razmerja posojanja marže je bila podobna zgoraj omenjenemu razmerju dolga / kratka, vendar z rahlo zamudo. Razmerje se je v torek popoldne, tik pred padcem cen, povečalo s 3,3 in doseglo skoraj 7,1. Od takrat se to razmerje ni izboljšalo in znaša približno 2,5.

Razmerje posojanja marže BTCČas zbiranja podatkov: od 5. do 6. ure zjutraj do 6. 5. do 6. ure (UTC)

Razmerje posojanja marže so podatki o trgovanju na promptnem trgu, ki kažejo razmerje med uporabniki, ki so si izposodili USDT, in BTC v vrednosti USDT v določenem časovnem obdobju.

To razmerje trgovcem pomaga tudi pri preučevanju razpoloženja na trgu. Na splošno trgovci, ki si izposojajo USDT, nameravajo kupiti BTC, tisti, ki si izposodijo BTC, pa njegov odkup.

Ko je razmerje maržnega posojanja visoko, to pomeni, da je trg bikovski. Ko je nizek, pomeni, da je trg medvedji. Ekstremne vrednosti tega razmerja so v preteklosti kazale na preobrat trendov.

Vpogled trgovca

Robbie, investicijski analitik OKEx

Bil je zelo nestanoviten teden z 10-dnevnim 10-odstotnim črpanjem in odlaganjem – tipično gibanje Bitcoinov. V naslednjih dneh bomo morda opazili upadanje volatilnosti, saj se odprti interes zelo počasi obnavlja.

Medtem pa lahko neprekinjen obseg nakupov na promptnem trgu konec tedna zviša ceno. Prag 9.450 ameriških dolarjev je v srednjeročnem obdobju ključna raven, in če lahko cena drži nad njo, je verjetno še en test v višini 10.000 ali 10.200 dolarjev.

Omejitev odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za sprejemanje naložbenih odločitev niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map