Podatki o terminskih terminskih pogodbah za OKEx Bitcoin kažejo, da se zaupanje na trgu zmanjšuje, ko cene padajo

Futures Friday je tedenski pregled četrtletnih Bitcoin terminskih pogodb na OKEx. 

Potem ko se je konec prejšnjega tedna cena Bitcoina (BTC) ponovno povzpela na 19.427 USD, je ta teden požela štiri dni izgube in padla pod 18.000 USD, kot je znašala cena indeksa OKEx BTC. Ta teden bo upad verjetno povzročil medvedji zajemajoči vzorec na tedenskem grafikonu in Bitcoin poslal v vmesno fazo popravkov.

Na terminskem trgu je začela veljati nova četrtletna pogodba BTCUSD0326, medtem ko je prejšnja četrtletna pogodba BTCUSD1225 postala dvotedenska pogodba. BTCUSD0326 zdaj trguje okoli 18.300 USD s premijo 450 USD ali približno 2,50% nad indeksno ceno.

V članku Futures Friday iz prejšnjega tedna smo ugotovili, da se je več kazalnikov vrnilo na vmesne ravni, kar kaže, da trgovci na drobno nimajo jasnega odnosa do cene. Kazalniki na splošno kažejo na pomanjkanje bikovskih občutkov.

Ta teden je razmerje med dolgimi in kratkimi padlo na večtedensko najnižjo vrednost, odprte obresti pa so se znižale tudi na novo najnižjo vrednost, ki še ni bila opažena decembra. Čeprav je hitro razmerje posojanja marže BTC v sredo pokazalo, da so nekateri trgovci poskušali ujeti dno, je danes cena spet padla, morda ujela nekaj dolžine.

Četrtletne terminske pogodbe OKEx BTC (BTCUSD1225), 11. decembra od 8:00 UTC UTC. Vir: OKEx, TradingView

Odčitavanje podatkov o trgovanju z OKEx

Obiščite stran s podatki o trgovanju OKEx, če želite raziskati več kazalnikov. 

Razmerje BTC dolgo / kratko

Na splošno se je razmerje med dolgim ​​in kratkim še naprej gibalo navzdol, s približno 0,9 konec prejšnjega tedna na sedanjih 0,8. V srednjem padcu cen se je razmerje med dolgimi in kratkimi hitro premaknilo navzgor, kar kaže, da so številni trgovci na drobno poskušali kupiti dip. Vendar se je razmerje nato hitro ponovilo, kar kaže, da so ti trgovci hitro zaprli svoje pozicije.

Trenutno dolgoročno kratkoročno razmerje je padlo na najnižjo točko v zadnjih tednih, kar kaže na očitno pomanjkanje zaupanja malih vlagateljev, da gre dolgo.

Čas zbiranja podatkov: 12.4. 8:00 UTC do 12/11 8:00 UTC

Razmerje dolgo / kratko primerja skupno število uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi s tistimi, ki odpirajo kratke pozicije. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav, dolga / kratka stran uporabnika pa se določi glede na njegovo neto pozicijo v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov je vedno, kadar se odpre dolga pozicija, uravnotežena s kratko pozicijo. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje nizko, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Ker je nova četrtletna pogodba začela veljati ta teden in še zdaleč ni potekla, ohranja premijo več kot 450 USD ali 2,6%. Premija je padla s 500 tednov sredi tedna, vendar to še vedno kaže na zaupanje trga v prihodnjem letu.

Hkrati ugotavljamo, da je bila stopnja financiranja za trajne pogodbe večino tega tedna še naprej umirjena, kar kaže, da trg ni ravno bikovski.

Čas zbiranja podatkov: 12.4. 8:00 UTC do 12/11 8:00 UTC

Ta kazalnik prikazuje četrtletno ceno terminskih pogodb, ceno promptnega indeksa in tudi osnovno razliko. Osnova določenega časa je enaka četrtletni ceni terminskih pogodb minus cena promptnega indeksa.

Cena terminskih pogodb odraža pričakovanja trgovcev glede cene Bitcoina. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je trg bikovski. Če je osnova negativna, to pomeni, da je trg medvedji.

Osnova četrtletnih terminskih pogodb lahko bolje kaže na dolgoročni trend na trgu. Ko je osnova visoka (bodisi pozitivna bodisi negativna), pomeni, da je več prostora za arbitražo.

Odprte obresti in obseg trgovanja

Odprte obresti so se z 1,26 milijarde dolarjev prejšnji petek zvišale na ponedeljkovo najvišjo vrednost 1,33 milijarde dolarjev, preden so hitro padle na sedanjih 1,23 milijarde dolarjev..

Takšno stanje OI, ki presega milijardo dolarjev, je postalo običajno. Vendar pa je trenutni OI padel na najnižjo raven od začetka decembra, kar kaže na upadajočo pripravljenost udeležencev na trgu do trgovanja.

Čas zbiranja podatkov: 12.4. 8:00 UTC do 12/11 8:00 UTC

Odprte obresti so skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, ki na določen dan niso bile zaprte.

Obseg trgovanja je skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju.

Če obstaja 2000 dolgih pogodb in 2000 odprtih kratkih pogodb, bodo odprte obresti 2000. Če se obseg trgovanja v kratkem času poveča in se odprte obresti zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisiljenih v likvidacijo. Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da se je odprlo veliko pozicij.

Razmerje posojanja marže BTC

Razmerje posojanja marže BTC kaže nenavadno hiter dvig po padcu v sredo, in sicer z 11,0 na več kot 16,0. To pomeni, da trgovci na trgu s finančnim vzvodom poskušajo kupovati na dnu, čeprav po trenutnih cenah še vedno niso zelo donosni.

Čas zbiranja podatkov: 12.4. 8:00 UTC do 12/11 8:00 UTC

Stopnja posojanja marže so podatki o trgovanju na promptnem trgu, ki kažejo razmerje med uporabniki, ki so si izposodili USDT, in BTC v vrednosti USDT v določenem obdobju.. 

To razmerje trgovcem pomaga tudi pri preučevanju razpoloženja na trgu. Na splošno trgovci, ki si izposojajo USDT, nameravajo kupiti BTC, tisti, ki si izposodijo BTC, pa njegov odkup.

Ko je razmerje med posojili in maržami visoko, to pomeni, da je trg bikovski. Ko je nizek, pomeni, da je trg medvedji. Ekstremne vrednosti tega razmerja so v preteklosti kazale na preobrat trendov.

Vpogled v trgovca

Robbie, investicijski analitik OKEx

Po zaporednem padcu tega tedna je tržni optimizem zadel. Podatki OKEx sicer kažejo, da so trgovci poskušali kupovati po najnižjih cenah, vendar pa jim trenutne cene ne omogočajo velikega dobička.

Na tedenskem grafikonu bo, če se bo vzorec zajemanja navzdol nadaljeval po pričakovanjih, morda težko izzvati 20.000 USD do konca decembra. Trenutna raven podpore od 17.550 do 17.650 dolarjev na indeksu ali 18.000 do 18.150 dolarjev na četrtletni pogodbi je zelo pomembna in bo določila, ali lahko Bitcoin v tej fazi vstopi v konsolidacijsko fazo ali uporabi drug navzdol usmerjeni kanal za testiranje 16.500 dolarjev. Na splošno trenutni trend ni optimističen.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map