Krog poskusov prodaje SeedInvest, podvojitev na StableCoin

Circle je že dolgo ime, ki je tesno povezano s svetom verige blokov. Med glasno naravo njihovih voditeljev, predstavitvijo potenciala tehnologije in njihovimi odmevnimi pridobitvami v zadnjih nekaj letih so bili pogosto vodilo.

Podjetje pa se zdi, da je v gibanju, v zadnjih mesecih je Circle prodal svoj interes za kripto izmenjavo Poloniex, ključno osebje je zapustilo potencialno prodajo lastniške platforme za množično financiranje SeedInvest.

To so pomembne poteze. Spremembe sprožajo vprašanje, ali ti dogodki pomenijo propad Circlea? Ali strateško prestrukturiranje, ki utira pot v svetlejšo prihodnost?

SeedInvest No More?

Obstajajo glasbe, da namerava Circle svoja prizadevanja usmeriti stran od množičnega financiranja. Ta pivot naj bi vključeval prodajo nedavno pridobljene delniške platforme za množično financiranje, SeedInvest.

Čeprav to ni bilo potrjeno, o tem poroča priljubljena novica ‘The Block’.

Nedolgo nazaj smo prvič poročali o začetni pridobitvi SeedInvesta. To je bila poteza, ki je pritegnila pozornost mnogih, saj je bila SeedInvest v času prevzema ena vodilnih delniških platform. Po pridobitvi družbe Circle so bila pričakovanja nebesna, kaj bo podjetje doseglo v rastočem sektorju.

Izrinjenje talenta

Do nedavnega je možgansko zaupanje v Circle vodil njegov par ustanoviteljev, ki je deloval kot “so-izvršni direktor”. Ta struktura je dobro služila podjetju od njegove ustanovitve leta 2013, zato je bila nekoliko presenečena decembra 2019, ko je bilo objavljeno, da bo Sean Neville, eden od izvršnih direktorjev, odstopil s položaja..

Verjame se, da je z na novo zamišljeno potjo podjetja nastopil čas tudi za spremembe v kadrih. Neville je to prepoznal in izkoristil priložnost za nova prizadevanja.

Ob obremenitvi / brez obremenitve

Verjetno je dogodek zmanjšanja števila, ki je požel največ pozornosti, prodaja Poloniexa. To je predvsem posledica dejstva, da je Circle borzo pridobil za neverjetno vsoto, ki je znašala več kot 400 milijonov dolarjev.

Medtem ko se je Poloniex v času družine Circle dramatično izboljšal, se je očitno v drugih prizadevanjih Circlea pokazalo več obljub..

Za več podrobnosti o prodaji priljubljene borze kriptovalut si oglejte naslednji članek.

Poloniex se iz kroga razveja kot “Polo Digital Assets”

Kroženje nazaj

V začetku leta 2019 je Circle izdal retrospektivno poročilo za leto 2018, v katerem je bilo zabeleženo dva glavna trenda, za katera menijo, da bi oblikovali verigo blokov, ki se premika naprej – stabilcoin in digitalni vrednostni papirji.

Circle opredeljuje stabilne kovance in digitalne vrednostne papirje kot nastajajoče trende

V zadnjih mesecih smo videli, kako je Circle poskušal izkoristiti vsako od teh. Medtem ko se njegova naložba v SeedInvest morda (ali pa tudi ne) končuje, je njeno delo v razvoju USDC stabilcoin v istem obdobju očitno prineslo dividende.

Družba navaja v nedavno objavljenem prispevku s podrobnimi podatki o stabilkovancih, “Globalni stabilni kovanci ponujajo potencial za dramatično odpiranje udeležbe v svetovni gospodarski dejavnosti”.

V naslednjem članku smo podrobneje preučili Circleov USDC stabilcoin, njegove konkurente in kako ta razred sredstev preoblikuje finance..

Povzetek zmanjšanja velikosti

Sledi kratka razčlenitev različnih strateških potez, ki jih je Circle naredil v zadnjih mesecih.

Prodaja platforme za množično financiranjeSeedInvest’Do…?

  • V teku

Prodaja trgovske platforme „Circle Invest“ podjetju Voyager

  • 2019

Soizvršni direktor Sean Neville stopi navzdol

  • 2019

Prodaja OTC Desk za Kraken

  • 2019

Prodaja menjalnice kriptovalutPoloniex‘Za azijsko investicijsko skupino

  • 2019

Upanje ostaja

Čeprav lahko različni zgoraj obravnavani dogodki nastopijo kot koraki nazaj, še vedno obstaja upanje, da Circle natančno ve, kaj počnejo. Te poteze navsezadnje temeljijo na potencial, ki ga prikazuje USDC, in kaj lahko ponudi ne samo Circle, temveč tudi celotni svet verige blokov.

Še nedolgo nazaj je večina pohvalila odločitev o nakupu obeh, SeedInvest in Poloniex. Takrat smo zaupali sodbi Circle, kljub temu, kako so se odvijali dogodki, bi jim morda morali zaupati zdaj? Čas bo povedal.

Krog

Circle, ustanovljeno leta 2013, je dobro podprto podjetje za finančne storitve, ki deluje v Bostonu v Massachusettsu. Predvsem je ekipa Circle osredotočena na zagotavljanje uspeha svoje stabilnostne ponudbe ‘USDC’.

direktor, Jeremy Allaire, trenutno nadzoruje poslovanje podjetja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map