Kaj je Aeternity (AE) – vse, kar morate vedeti

Ustanovljeno leta 2017, Aeternity je nova, razširljiva kriptovalutna platforma, katere namen je izboljšati kriptovalute na splošno z reševanjem nekaterih najresnejših problemov: razširljivost in varnost.

Odprava neučinkovitosti kriptomarketa, večja razširljivost pametnih stikov in dapps-ov, ostrenje in premikanje izvrševanja pogodb izven verige so le nekatere stvari, zaradi katerih Aeternity izstopa iz množice.

Pametno skaliranje stikov – kako Aeternity rešuje to težavo

Eden glavnih izzivov, s katerim se srečuje blockchain, je povečanje pametnih pogodb. Kljub temu je mogoče razširljivost obravnavati na tri načine: s povečanjem pretočnosti z drugačnim mehanizmom soglasja, s povečanjem pretočnosti z ostrenjem ali s premikanjem pametnih pogodb izven verige, na katerem Aeternity trenutno uvaja inovacije.

Prvi pristop, ki je povečanje pretovora z drugačnim konsenznim mehanizmom, je namenjen povečanju števila transakcij na sekundo, s katero je blockchain sposoben ravnati; vendar ima ta metoda svoje meje.

Povečanje pretoka z ostrenjem je tehnika, ki vključuje ločevanje transakcij in zahtev za pametne pogodbe v delcih (skupinah vozlišč). Ta metoda še vedno ni idealna, saj povzroči le delno preverjanje transakcije le z nekaj vozlišči.

Tretja in zadnja rešitev za spreminjanje pametnih pogodb je premik njihove izvedbe izven verige, kar je tudi glavni cilj Aeternitya.

Državni kanali – eden glavnih prebojev platforme

Državne kanale lahko štejemo za komunikacijske linije, ki omogočajo izvajanje pametnih pogodb zunaj verige. To pomeni, da lahko pogodbe o državnih kanalih delujejo tako z večjo zasebnostjo kot tudi z večjo učinkovitostjo.

Presoja in nesoglasja

Blockchain uveljavi kodo pametne pogodbe šele, ko pogodbene stranke zastanejo ali se pojavi nesoglasje. Zahvaljujoč tej metodi pogodba ostane zasebna in blockchain lahko poravna rezultat tako, da deluje kot zasebni upravni sistem za pametne pogodbe.

Ker je treba samo končno poravnavo obdelati v verigi, to vodi do povečanja ravni pretovora.

Sestavljanje funkcionalnih pametnih pogodb

Z prihodnjimi načrti za gradnjo knjižnic JS in API-jev JSON za namene spletnega razvoja, Aeternity trenutno omogoča razvijalcem ustvarjanje in izvajanje pametnih pogodb v jeziku Chalang. Aeternity ne podpira podpore za programiranje s stanjem, kar pomeni, da so pogodbene stranke odgovorne za vzdrževanje stanja programa.

Genialni sistemi platforme Proof of Work in Proof of Stake

Kot smo že omenili, Aeternity ponuja tudi edinstven sistem upravljanja, pri čemer je konsenz dosežen s hibridnim sistemom Proof-of-Work (PoW) in algoritmom Proof-of-Stake (PoS). Ta hibridni sistem PoW spodbuja ustvarjanje boljših procesorjev DRAM, hkrati pa utira pot k neprimerljivi decentralizaciji, tako da pametnim telefonom omogoča rudarstvo.

Kar zadeva sistem Proof-of-Stake (PoS), se uporablja za prenos glasovanja s tehtanjem odločitve o količini žetonov, ki jih ima račun. Preprosto povedano, to pomeni, da lahko rudarji glasujejo, imetniki vrednosti pa lahko stavijo, da lahko skupaj sprejemajo odločitve.

Inovativni in decentralizirajoči proroki

Nenazadnje imamo še Oracle, ki podatke iz resničnega sveta povezuje s pametnimi pogodbami, ki v bistvu zagotavljajo dostop do podatkov zunaj verige blokov. Ta funkcija uporabnikom omogoča, da postavljajo vprašanja in nato dobijo različne odgovore. Nekateri primeri v resničnem življenju bi lahko vključevali preverjanje cene katere koli kriptovalute, cene zlata ali vremena v katerem koli delu sveta.

Že samo ta funkcija bo Aeternity zagotovo postala ena vodilnih kripto platform v poslovnih okoljih tržnih raziskav in navsezadnje celo privedla do znatne rasti nekje v bližnji prihodnosti.

Po naročilu odprtokodni “Aepps” od prvega dne po zagonu Mainneta

Ekipa Aeternity se dobro zaveda potenciala, ki ga ima platforma, in ni presenetljivo, da želijo privabiti čim več razvijalcev mobilnih naprav in spletnih aplikacij. Decentralizirane aplikacije Aeternity, imenovane “aepps”, bodo na voljo od prvega dne po uradnem zagonu platforme Mainnet.

Žeton AE (AE)

Trenutno uvrščen na 28. mesto med top 100 lestvicami kriptovalut na CoinMarketCap, Aeternity je precej podoben ETH, ko gre za sistemske pristojbine. Skratka, vse sistemske pristojbine in pametne pogodbe so poravnane v Aeonu, saj žeton Aeternity še ne obstaja.

Morda bi bilo vredno vedeti, da lahko omrežne žetone shranite v praktično katero koli denarnico Ethereum, ki podpira žetone ERC-20. AE lahko kupite pri Gate.io, Binance.com, ali IDAX.mn

Načrt in prihodnji načrti

Aeternity se je začela razvijati v prvi polovici leta 2017, kmalu pa je sledila predstavitev Testneta in prodaja uradnih žetonov, podporna kampanja in ustvarjanje bistvenih aplikacij. Trenutno je Aeternity v fazi varnostne presoje, Mainnet pa je predviden pred koncem leta.

Ljudje, ki stojijo za projektom

Aeternity je povezano z enim največjih imen v kripto industriji, z imenom Yanislava Georgieva Malahova, ustanovitelja podjetja Aeternity, znanega tudi kot “Boter Ethereuma”.

Več informacij o vseh članih ekipe Aeternity najdete na na uradni spletni strani platforme.

Aeternity – platforma, ki spreminja igro, vendar se ji splača vlagati?

Če upoštevamo vse, je Aeternity ena najbolj inovativnih in najbolj vznemirljivih platform za kriptovalute, ki so bile uvedene v zadnjih letih. Tu je s hvalevrednim poslanstvom izboljšanja industrije kriptografije, in to pogumno s premikanjem pametnih pogodb izven verige in z izboljšanjem razširljivosti z veliko rezervo ter z zmanjšanjem tistih neprijetnih nihanj cen, ki so običajno povezana z vsemi kriptovalutami..

Naslednja najboljša stvar za prihodnje kripto vlagatelje? Čas bo povedal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map