Podatki o terminskih pogodbah BTC kažejo, da je srednjeročni optimizem kljub visokim likvidacijam nedotaknjen

Futures Friday je tedenski pregled četrtletnih Bitcoin terminskih pogodb na OKEx.

Pretekli teden je zaznamoval najbolj nestanovitno obdobje za cene Bitcoinov v tej bikovski vožnji. Vodilna kriptovaluta se je znižala za 27,88% z najvišjih 41.998 USD na najnižjih 30.287 USD, preden se je hitro vrnila na 40.107 USD, kot je znašala cena indeksa OKEx BTC.

V zadnjem tednu v terminskem članku Futures Friday smo ugotovili, da so močni umiki in prisilno razdolževanje omogočili, da se je trg dvignil na bolj trajnosten način. Podatki o terminskih pogodbah OKEx za ta teden kažejo, da se je finančni vzvod na terminskem trgu postopoma zmanjšal, medtem ko se finančni vzvod na promptnem trgu prav tako ni veliko povečal, kar kaže na previdnost udeležencev na trgu glede na nedavno volatilnost. 

Vendar je premija za četrtletne terminske pogodbe BTC ostala nad 5%, kar kaže, da je srednjeročni bikovski občutek še vedno nedotaknjen, kar je potrdilo tudi odprto zanimanje BTC za OKEx, kljub več večjim likvidacijam.

V času pisanja četrtletne pogodbe BTCUSD0326, ki poteče konec marca, se trguje na ravni 40.300 USD s premijo 1900 USD ali 5% nad indeksno ceno.. 

Četrtletne terminske pogodbe OKEx BTC (BTCUSD0326), od 15. januarja po UTC UTC, 15. januarja Vir: OKEx, TradingView

Odčitavanje podatkov o trgovanju z OKEx

Obiščite stran s podatki o trgovanju OKEx, če želite raziskati več kazalnikov. 

Razmerje BTC dolgo / kratko

Vzorec razmerja med dolgimi in kratkimi se je v zadnjem tednu gibal v nasprotju s cenovno akcijo v obliki črke V, kar kaže, da mali vlagatelji niso pričakovali hitrega okrevanja. V fazi okrevanja so se cene Bitcoinov zvišale s 33.000 na 40.000 dolarjev, vendar je razmerje z visokih 1,79 padlo na približno 1,20.

Trenutno razmerje dolgo / kratko 1,2 je na najnižji ravni v tednu in odraža pomanjkanje malih vlagateljev, ki imajo dolge pozicije. Verjetno se morajo cene Bitcoinov nekoliko utrditi, preden bodo udeleženci na drobno spet postali optimistični.

Čas zbiranja podatkov: 1/8 6:00 UTC do 1/15 6:00 UTC

Razmerje dolgo / kratko primerja skupno število uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi s tistimi, ki odpirajo kratke pozicije. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav, dolga / kratka stran uporabnika pa se določi glede na njegovo neto pozicijo v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov je vedno, kadar se odpre dolga pozicija, uravnotežena s kratko pozicijo. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje nizko, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Čeprav je cena zelo nihala, se trenutna četrtletna pogodbena premija – še vedno okoli 5,2% – ne razlikuje bistveno od prejšnjega petka. To še enkrat nakazuje, da najnovejši umik ni prinesel velike škode v srednjeročnem bikovskem zagonu Bitcoina.

Čas zbiranja podatkov: 1/8 6:00 UTC do 1/15 6:00 UTC

Ta kazalnik prikazuje četrtletno ceno terminskih pogodb, ceno promptnega indeksa in tudi osnovno razliko. Osnova določenega časa je enaka četrtletni ceni terminskih pogodb minus cena promptnega indeksa.

Cena terminskih pogodb odraža pričakovanja trgovcev glede cene Bitcoina. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je trg bikovski. Če je osnova negativna, to pomeni, da je trg medvedji.

Osnova četrtletnih terminskih pogodb lahko bolje kaže na dolgoročni trend na trgu. Ko je osnova visoka (bodisi pozitivna bodisi negativna), pomeni, da je več prostora za arbitražo.

Odprte obresti in obseg trgovanja

Kljub ostremu umiku v ponedeljek, ki je sprožil skupno 300 milijonov dolarjev likvidacij, odprte obresti še vedno ostajajo precej nad 2,0 milijarde dolarjev. To kaže na stalen pretok kapitala na trg izvedenih finančnih instrumentov, še posebej, ker so udeleženci poskušali ujeti kratkoročna dna med nihaji visoke volatilnosti..

Čas zbiranja podatkov: 1/8 6:00 UTC do 1/15 6:00 UTC

Odprte obresti so skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, ki na določen dan niso bile zaprte.

Obseg trgovanja je skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju.

Če obstaja 2000 dolgih pogodb in 2000 odprtih kratkih pogodb, bodo odprte obresti 2000. Če se obseg trgovanja v kratkem času poveča in se odprte obresti zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisiljenih k likvidaciji. Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da se je odprlo veliko pozicij.

Razmerje posojanja marže BTC

Stopnja posojanja marže BTC se je z 26 na prejšnjo soboto znižala na sedanjo raven okoli 21, kar kaže, da še vedno obstajajo številni udeleženci na trgu, ki se udobno poslužujejo vzvoda v okolju z visoko volatilnostjo. Vendar se razmerje v zadnjih dneh ni preveč dvignilo. Verjetno trgovci s finančnim vzvodom čakajo na naslednjo priložnost, da svojim pozicijam dodajo več vzvoda.

Čas zbiranja podatkov: 1/8 6:00 UTC do 1/15 6:00 UTC

Stopnja posojanja marže so podatki o trgovanju na promptnem trgu, ki kažejo razmerje med uporabniki, ki so si izposodili USDT, in BTC v vrednosti USDT v določenem obdobju.. 

To razmerje trgovcem pomaga tudi pri preučevanju razpoloženja na trgu. Na splošno trgovci, ki si izposojajo USDT, nameravajo kupiti BTC, tisti, ki si izposodijo BTC, pa njegov odkup.

Ko je razmerje med posojili in maržami visoko, to kaže na bikovski trg. Ko je nizek, pomeni, da je trg medvedji. Ekstremne vrednosti tega razmerja so v preteklosti kazale na preobrat trendov.

Vpogled v trgovce

Robbie, investicijski analitik OKEx

Trg se je presenetljivo hitro okrepil, saj je Bitcoin povrnil 70% izgub. Premik naprej, 38.300 USD za četrtletno pogodbo ali 36.500 USD za promptni indeks, je zelo pomembna raven podpore. Premor pod tem bi razveljavil bikovski vzorec z dvojnim dnom. V bližnji prihodnosti bi lahko Bitcoin še naprej napredoval, da bi izzval prejšnje najvišje vrednosti ob koncu tedna. Raven podpore znotraj dneva znaša 40.000 USD za četrtletno pogodbeno ceno ali 38.000 USD za spot indeks.

Dahuzi, Kripto trgovec na TradingView

Splošni trend je še vedno v vzponu. Klicanje vrha na tem območju morda ni dobra poteza. Bitcoin bo verjetno nadaljeval nihanje v spodaj prikazanem klinu, dokler jasen preboj ne bo dal usmeritve. Od 34.250 do 36.200 dolarjev je idealen obseg za vstop.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map